Mi lenne a helyes reakció arra, ha egy kismama azzal megy be a szülésorvoshoz, hogy ő császárt akar és meg se próbálja lebeszélni róla?
Csak kíváncsi vagyok, hogy ebbe a helyzetbe hogy kellene reagálni. Nem kamu, (sajnos) családtag az illető hölgy kismama :/ Róla annyit, hogy elszánt, magabiztos, pénzt nem sajnál és ami a legmegdöbbentőbb -legalábbis számomra-, hogy szakmabeli (csak kutató). Nagyon sikeres ember, gondolom kb eddig nem nagyon volt olyan, amit ne ért volna el. A fülem hallatára mesélte valakinek, nagyon meglepődtem, de hogy a sztori vége végülis mi lett, már nem derült ki.
Csak ötletet adott a kérdéshez, erre hogy kellene reagálni? Ami számomra még hátborzongatóbb, hogy ő egy orvos végzettségű ember...
Én is külföldön élek, és itt is lehet választani , hogy szeretnénk szülni. Én a császárt választottam, nem bántam meg egy percre sem. Másnap már úgy szaladgáltam otthon, mintha nem történt volna semmi.
Magyarország ugye tudjuk hány évtizeddel van lemaradva Nyugat-Európától, hátha egyszer otthon is megadatik a nőknek, hogy eldönthessék mi legyen a testükkel. Egyébként több barátnőm is van itt, aki a császárt választotta, és egy sem bánta meg.
Más országokban teljesen természetes, hogy opcionálisan a nő dönti el, hogy milyen módon szeretné világra hozni a babát. Mi ebben a hátborzongató, nem értem. Valószínűleg orvosként ismeri mindkét fajta szülés előnyeit-hátrányait, lehetséges kockázatait és számára a teljesen kontrollálható és kevesebb komplikációt magában hordozó műtét felé billen a mérleg nyelve. Valószínűleg olyan személyiség, aki szeret mindent kontrollálni és előre tudni, a hüvelyi szülés viszont ezerféle-képpen alakulhat, tervezett műtéttel sok meglepi nincs.
A személyes véleményem, hogy az a "normális", ha mód van rá, érdemes megpróbálni a hüvelyi szülést, én is így tettem, de sürgősségi császár lett a vége.
Az orvosnak amúgy sehogy nem kell reagálni, egyrészt neki aztán tökmindegy, másrészt hidd el, látott elég szülési komplikációt, hogy megértse, hogy valaki inkább a tervezhetőség felé húz.
Húgom is az egészségügyben dolgozik,ő is választotta a császárt. Itthon. Már a 3. gyerek jött most nekik. Kifizették,hazavitték,ennyi. Megyei kórház,Magyarország.
Mi a férjemmel apás szülést akartunk,mégis császár lett a vége. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!