Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok arról, aki csak...

Mit gondoltok arról, aki csak 3 hónapig akar szoptatni?

Figyelt kérdés
2017. szept. 12. 07:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%
Miért pont három hónapig? Ha van teje az anyukának, kivárnám a hat hónapot, utána már kevésbé számít...
2017. szept. 12. 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

"Az én gyerekeimet 2 kézzel, szorosan kellett tartani és a szájukba tuszkolni a mellemet, hogy szopni tudjanak. Küzdöttek és közben üvöltöttek az éhségtől."

Miért küzdöttek ennyire a cici ellen? :O Érthetetlen. A babák automatikusan keresik a cicit születésük pillanatától. Én még ilyen helyzettel sosem találkoztam.

2017. szept. 12. 10:03
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

Császárral szültem, az első 4 nap szoptatás a kórházban kész kínlódás volt, tápszerezték, hogy na csökkenjen le drasztikusan az amúgy sem túl nagy születési súlya. A védőnő ki volt bukva, hogy mennyire nem megy a szoptatás (végignézte, próbált is segíteni, annál rosszabb volt csak).

Másnap jött volna, hogy otthoni körülmények között is megtekinthesse, változik-e így valami a helyzet, de elfoglaltságra hivatkozva hárítottam, nem jött végül.

Kettesben maradva a babával mellre raktam, és láss csodát, egy óra alatt kiürítette az egyik mellemet. Semmi erőlködés, nyűglődés, semmi sírás, csak a kettőnk intim együttléte, ahogy szoptatásnál mindig kellene, hogy legyen (vagy legalábbis első időszakban, míg összeszokik baba és anyukája). Elkezdett gyarapodni, a védőnő egy, majd két hónap múlva kikerekedett szemmel nézte, hogyan gyarapszik csak anyatejtől a baba, meg is jegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen jól alakul, ilyen sikeres lesz a dolog.

De mondom, ehhez az kellett, hogy végre valahára kettesben lehessek a saját gyermekemmel. Én szoptatni akartam mindenáron, de nem török pálcát a tápszert adó anyukák felett sem. Ezzel csak azt szerettem volna elmondani: ha AKARSZ szoptatni, akkor nagy eséllyel FOGSZ IS TUDNI, csak nem szabad hamar feladni. Nem 1000 %, de nagy esély, hogy igen, és én is hozzátenném itt, hogy egészséges babákról és anyukákról írok, ahol nem áll fenn nyelvlenövés vagy bármi más probléma.

2017. szept. 12. 10:14
 14/26 anonim ***** válasza:
92%
Persze magánügy, de mivel ide kiírtad, elárulod miért pont három hónapig? Megvan már a gyerek? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy megy majd a szoptatás? Ha meg majd megy, akkor miért hagynád abba? Dolgoznod kell vagy suliba járni vagy gyógyszert kell szedned vagy már kistestvérre gyúrnál, vagy már a nagytestvérnél se ment tovább, vagy valami elmélet szerint akkor önállóbb lesz a gyerek, vagy reméled, szebb a marad a cicid, vagy pszichésen előre irtózol tőle és elhatároztad, hogy max. addig bírod? Vagy már szoptatsz, de utálod, mert fejned kell vagy pótolni vagy hiába az ötödik antibiotikum-kúra, még mindig begyullad, vagy azt reméled, a tápszertől átaludja majd az éjszakát vagy szeretnéd, ha végre apa is vigyázna rá, vagy fogyni akarsz és akkor majd úgyis elapad? Ennyi infóból ezernyi verziót el tudok képzelni, de mivel nem tudom, mi az oka és nem ismerem, mi a háttered, nem ítélkezem, csak marha kíváncsi vagyok :)
2017. szept. 12. 11:47
 15/26 anonim ***** válasza:
77%
Ennyi erővel ez is lehetne a kérdés: Mit gondoltok arról aki azzal foglalkozik h ki hány hónapig akar szoptatni? .... én 6 hónapos koráig szerettem volna és 2 hónap lett belőle az is tápszeres pótlással. Én úgy gondolom mindenki magánügye, arról meg aki belekotnyeleskedik megvan a véleményem.
2017. szept. 12. 16:31
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

12-es.

Azért, mert baromi nagy melleim vannak, mellbimbó viszont semmi. 4 féle bimbóvédővel kínlódtunk, de egyik sem vezetett sehová. A császár miatt a különböző pózok váltogatása sem volt könnyű és tej sem volt.

Az első gyereknél többet küzdöttünk, a mádodiknál viszont fontosabb volt, hogy a kínlódás helyett a "nagyra" is maradjon időm.

Letojom, ha ezért valaki önzőnek tart. A mellemen kívül mindent megkapnak a gyerekeim. Ha könnyen ment volna, azt is megkapták volna.

2017. szept. 12. 20:58
 17/26 Josephine Harkay ***** válasza:
18%
Csak tényeket szeretnék megállapítani. (1) Ahogy az én orvosom szokta volt mondani, a tehén teje a bociknak a legjobb, az anyatej pedig a bébiknek. (2) Amíg az anya szoptat, a kitágult anyaméh ritmusosan összehúzódik (3) A legolcsóbb módja is a bébi táplálásának és az anyatej mindent tartalmaz amire a bébinek fokozatosan szüksége van, beleértve az anya szerzett immunitását.
2017. szept. 13. 23:34
 18/26 Kincsesne ***** válasza:
26%
Nekem is első gondolatom erre a kérdésre az, hogy ÖNZŐ. De a második az, hogy TUDATLAN. Nem tudja, hogy az ember gyerekének első és legfontosabb, egyben egészségvédő tápláléka az anyatej. Aki ettől akarja megfosztani a gyerekét, az annyira NEM SZERETI a gyerekét, hogy az ÉLETÉRE TÖR! A kisgyerek szívesen szopik két évig is, - ha hagyják, ha szeretik, - de tulajdonképpen akkorra szokhat le a szopásról, mikorra kinőnek a fogacskái, és már rágva is, mást is tud enni. Mert azt is élvezni tudja. aki megfigyeli: a kisgyerek minden új tudásának örülni tud - ha szeretik a szülei. Helyesen teszi minden anya, ha minél tovább szoptatja a kisgyermekét, és ha nincs elég teje, akkor más, a védőnő által ajánlott másik édesanya tejét kéri és fogadja el a kisbabája számára. Ennek az anyatej-pótlásnak volt (van?) elfogadott határideje: a három hónap. Mert addig LÉTSZÜKSÉGLET a baba számára az anyatej (még ha másé is), csak azt követően lehet fokozatosan megkínálni más élelmiszerekkel is, - pl. a védőnő tanácsa szerint. De a szopást emiatt még nem szabad abbahagyni, mama és baba érdekében egyaránt. Aki anya lett, megtiszteltetésnek érezheti, hogy "részt vehetett a teremtésben!" Gondoljon arra, milyen gyorsan eltelik az első néhány év, amikor a lehető legtöbb időt töltheti - és töltenie KELL - a gyermekével, és ez a sorsmeghatározó és boldog időszak ugyanazzal a gyermekkel soha többé nem ismétlődik meg. Az emberré válás első évei a gyermek egész életét meghatározzák! NE SAJNÁLJUK TŐLE se a tejet, se a szeretetet! És a délutáni alvást se, az óvodás-kor végéig, hogy erőssé érjen az idegrendszere, és jól viselhesse a későbbi, iskolai, még később majd a munkahelyi viszontagságokat! Ha a szülő-gyerek kölcsönös SZERETETE már a fogamzástól kezdve áthatja az életüket, akkor eltart, amíg élnek! Ezt a családi boldogságot kívánom minden jó embernek!
2017. szept. 14. 11:33
 19/26 anonim ***** válasza:
20%
Hűűű, kedves 18-as! Gyönyörűen megfogalmaztad! Nekem két szó jut mindig eszembe a gyermekekkel kapcsolatban: áldás és kincs. Minden gyermek egy kincs, áldás. Így kell hozzájuk viszonyolni. És épp ezért igenis önző az olyan ember, aki a saját kényelme miatt szorítja háttérbe a gyermek igényeit. Az az anyuka, aki arra panaszkodik, hogy az első hetekben csöpögött a tej a melléből, átázott még a melltartóbetét is, éjjel föl kellett kelni szoptatni stb., az az anyuka mérhetetlenül lusta, kényelmes, és igaza van a 18-asnak: tudatlan. Egy szemernyi önfegyelemmel sem rendelkezik. Egy anya felnőtt ember, legyen már képes felülemelkedni a kényelmetlenségein, és áldozatot hozni.
2017. szept. 14. 12:00
 20/26 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak érdekelne az oka, hogy miért pont 3?
2017. szept. 15. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!