Mit gondoltok arról, aki csak 3 hónapig akar szoptatni?
"Az én gyerekeimet 2 kézzel, szorosan kellett tartani és a szájukba tuszkolni a mellemet, hogy szopni tudjanak. Küzdöttek és közben üvöltöttek az éhségtől."
Miért küzdöttek ennyire a cici ellen? :O Érthetetlen. A babák automatikusan keresik a cicit születésük pillanatától. Én még ilyen helyzettel sosem találkoztam.
Császárral szültem, az első 4 nap szoptatás a kórházban kész kínlódás volt, tápszerezték, hogy na csökkenjen le drasztikusan az amúgy sem túl nagy születési súlya. A védőnő ki volt bukva, hogy mennyire nem megy a szoptatás (végignézte, próbált is segíteni, annál rosszabb volt csak).
Másnap jött volna, hogy otthoni körülmények között is megtekinthesse, változik-e így valami a helyzet, de elfoglaltságra hivatkozva hárítottam, nem jött végül.
Kettesben maradva a babával mellre raktam, és láss csodát, egy óra alatt kiürítette az egyik mellemet. Semmi erőlködés, nyűglődés, semmi sírás, csak a kettőnk intim együttléte, ahogy szoptatásnál mindig kellene, hogy legyen (vagy legalábbis első időszakban, míg összeszokik baba és anyukája). Elkezdett gyarapodni, a védőnő egy, majd két hónap múlva kikerekedett szemmel nézte, hogyan gyarapszik csak anyatejtől a baba, meg is jegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen jól alakul, ilyen sikeres lesz a dolog.
De mondom, ehhez az kellett, hogy végre valahára kettesben lehessek a saját gyermekemmel. Én szoptatni akartam mindenáron, de nem török pálcát a tápszert adó anyukák felett sem. Ezzel csak azt szerettem volna elmondani: ha AKARSZ szoptatni, akkor nagy eséllyel FOGSZ IS TUDNI, csak nem szabad hamar feladni. Nem 1000 %, de nagy esély, hogy igen, és én is hozzátenném itt, hogy egészséges babákról és anyukákról írok, ahol nem áll fenn nyelvlenövés vagy bármi más probléma.
12-es.
Azért, mert baromi nagy melleim vannak, mellbimbó viszont semmi. 4 féle bimbóvédővel kínlódtunk, de egyik sem vezetett sehová. A császár miatt a különböző pózok váltogatása sem volt könnyű és tej sem volt.
Az első gyereknél többet küzdöttünk, a mádodiknál viszont fontosabb volt, hogy a kínlódás helyett a "nagyra" is maradjon időm.
Letojom, ha ezért valaki önzőnek tart. A mellemen kívül mindent megkapnak a gyerekeim. Ha könnyen ment volna, azt is megkapták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!