Meg sem akarom próbálni a szoptatást? Akkor mit kell majd tegyek?
Egyáltalán nem akarom csinálni. Tápszert már a kórházba is vigyek? Ilyet lehet csinálni? Nem akarom, hogy ott majd erőltessék a dolgot, bár gondolom, ha én nem akarom, akkor úgysem kényszeríthetnek.
Valaki esetleg tudna tanácsot adni, hogy mit kezdjek majd a tejjel, hogyan tudnám minél hamarabb leállítani a tejtermelődését?
Jesszusom 45%-os te sem vagy normális.... Miért kell így felfújni ezt az egesz dolgot?? Látom neked lételemed előadni, hogy te vagy a minta anya, aki első szóra/sírásra pattan a gyereknek, de remélem tudod, hogy nem mindenki ilyen, mint te és ettől még kicsivel sem lesz kevésbé jó anya! Nem attól lesz valaki Huu sem jó anyuka, ha azonnal pattan, ahogy a gyerek sír! Úgy adod elő, mintha minimum a kérdező veszélyeztetné a a gyerek eletet, eheztetne, tök egyedül hagyna órákra stb. Itt NINCS ilyenről szó!! Hol mondott olyat a kérdező, hogy ha sír a gyerek fogja és otthagyja valakinek?! Leírta, hogy nem fog szoptatni, erre jött valaki azzal, hogy na és ha érte fog sírni vigasztalhatatlanul a gyerek és csak az ő karjaiban nyugszik meg mi lesz?? A kérdező annyit mondott, majd ha ő el akar kicsit menni sportolni, lesz aki vigyázzon nehány óra erejéig a kicsire. Nem kell átesni a ló túloldalára, hogy nem is szabadna szülnie meg gyereket vállalnia.. Jesszus, már miért ne lehetne??? Mert nem csak a gyerekről fog szólni majd minden egyes másodpercre, hanem néha ki is kapcsolódna, ha úgy van?? Szörnyű tragédia tényleg. Aki heti 7 napból 7-et pl rendszeresen fut, edz, sportol, annak nagy érvágás, ha ezt egy terhesség miatt teljesen abba kell hagyja, de megteszi, mert muszáj, de miért kell úgy kezelni, mint valami földönkívülit, ha minél előbb szeretné tovább fojtatni a spoltolast?? Nem arról van szó, hogy kinyomja a gyereket és már menne is futni.... Túl dramatizáljatok ezt a helyzetet, olyat láttok bele, ami nincs!
És hadd áruljam el, hogy nem attól lesz valaki csúcs szuper anyuka, ha pattan a gyerek első nyekergésére és hisztijere! Nekem anyum mesélte h én is rettentő hisztis voltam és csak anya kezében nyugodtam meg, ha oda adott apának vagy nagyszülőnek sírtam és sírtam, DE egyszer már nála is betelt a pohár, hogy senki kezében nem vagyok hajlandó megmaradni csak nála és hosszú idő és sok próbálkozás után nem törődött azzal, ha sírtam, akkor is ott hagyott apummal!! És láss csodát egy idő után kenyugodtam és nem volt a világon semmi probléma! Sírni fog, és? Majd elmúlik magátol! Nem az a megoldás, hogy akkor csak anyukánál lehet a gyerek mert különben hiszti van. Utána majd hozzászokik, hogy sírdogalnia kell kicsit és máris az van, amit ő akar...!
41 "senki nem azt vitatta, hogy a tapszer jobb, mint az anyatej, hanem kutya baja nem lesz a gyereknek és semmivel nem lesz kevésbé egészséges attól, akit szoptattak!!"
Nem érzed az ellentmondást? Mégis mi a jó franctól lenne jobb az anyatej, ha nem lenne egészségesebb a gyerek tőle?
Az anyatejnek van egy csomó egészségvédő, immunizáló hatása, ami a tápszernek nincsen, ezért jobb. Nem azért, mert jobb az íze, vagy mit tudom én.
Ettől függetlenül, mivel ez csak statisztikai adat, hogy az anyatejes baba egészségesebb, van makkegészséges tápszeres és beteges anyatejes baba is.
A kerdezo irta, h lesz majd aki ringassa a babat addig amig o sportol. En nem adom elo magam szuper maminak, nem itelem el azt, aki nem akar soptatni de azon amit irt, kibuktam.. mert en ugy ertelmeztem uram bocsa hha a kerdezonek vmi dolga van pl futas akkor is elmegy, ha sir a gyerek mert mondjuk a hasa faj es az o sajat dolgaval torodik a babat meg ringassa mas "lesz aki ringassa"
Am meg ez egy provokativ kerdes. Vitat generalo. A kerdezo is olyan kommenteket ir amikkel tovabbi vitat szithat. Mindig voltak es lesznek ilyenek. A kerdezo akk se fog szoptatni, ha tobb szaz oldalas regenyt irunk neki de a kommentelok egymasnak esnek. A kerdezo meg rohogve olvassa hiszen tudja, hogy mit akar. Ennyi. Vegre veget er a terhessege, vegre nem fugg a babajatol ezek mind mind olyan mondatok amikbol jo kis vita kerekedhet. Itt is mar reg nem arrol van szo, amit a kerdezo akart tudni hanem a szoptatas, tapszerezes koruli vitarol.
Ha te provokációt látsz abban, hogy én még nem szültem és fogalmam sincs, hogy ez hogyan működik és megmertem kérdezni illetve, hogy a későbbiekben támadó kommentek érkeztek (amiket ti írtatok) és erre reagáltam, akkor nagyon sajnálom. Persze, hogy végig tudtam, hogy nem szoptatok majd. De ilyen jellegű kérdést fel sem tettem! Én csak kérdeztem (és nem ezt!), majd reagáltam pár kommentre. Nem kellene keverni a dolgokat, főleg nem szándékosan!
Valószínűleg lesz olyan, hogy esetleg sír a baba, amikor itthon hagyom. Nem betegégről beszélek természetesen. De ha anyukám majd átjön például és éppen sírdogál, én meg mondjuk napok óta szeretnék eljutni sportolni, akkor tényleg nem valószínű, hogy otthon fogok vele maradni. Ettől is kegyetlen vagyok, ugye?
Nem lesz velem minden pillanatban, ez biztos. El fogom látni, kelni fogok hozzá éjszaka, de nehogy már semmi időm ne legyen magamra! Ezt még a gyerek sem várja el. Te most szemrehányást tennél anyádnak, ha azt mondaná, hogy egész nap veled volt, gondoskodott rólad, de volt egy óra, amikor olvasott? Mert én tuti nem, hálás lennék neki.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen lehet egy olyan anya, aki undorodik a szoptatástól és erőltetik neki... Inkább a kegyetlen tápszeres módszert választom :)
Ja és soha nem járok futni, ebbe jól beletaláltatok, gyűlölök futni :D
"Mt tervezel arra az esetre, ha a babád üvölt, ha elmozdulsz mellőle?
Tudom, miről beszélek. Egy extrán anyafüggő kisfiúval ajándékozott meg az ég, életem legszuperebb függősége. Már 4 éves, de még nindig függ tőlem."
Én azt gondolom, hogy extrém anyafüggőség nincs. Azért függ tőled ennyire, mert így szoktattad. És egyértelmű, hogy büszke is vagy erre. Mert csak te és te kellesz a gyerekednek.
Apura sem hagyod? 4 éves, mi a helyzet az óvodával? Üvölt, ha otthagyod?
Mondjuk, volt olyan ismerősöm, akinek komoly lelki gondot okozott, hogy a gyereke könnyen beszokott a bölcsödébe, és nem sírt után. Mert neki de jól esett volna, ha a gyereknek hiányzik, és üvölt, amikor otthagyja.
"Engem az bosszant, hogy ugy erzem, ha sportolni akarsz menni, odaadod valakinek a siro kisbabadat es elmesz futni."
Bosszant? Mert te úgy érzed? Ne haragudj, de mégis mi közöd hozzá? Ha ő sportolni akar, majd megoldja. Nem hiszem, azért fog változtatni az életén, mert tök idegen emberek bosszankodnak miatta.
Mi 2 honapos koraban akartunk menni utcabalra, de elotte ket oraval nagyon nyugtalan volt a pici. Felhivtam Dedit es lemondtam a napot. Sirt. Nagyon. Itthon maradtunk es MI nyugtattuk meg a babat.
Kerdezo
Nem azzal van a baj, hogy nem akarsz szoptatni. Hanem a hozzaallasoddal. Sajnalom a kisbabadat. Tudod az en kisbabam is tapszeres, mert nem volt tejem. Az elso egy honapom arrol szolt, hogy szoptattam, sterilizaltam, fejtem. Masodik honaptol kezdve tapszeres. Megis.. soha nem adom senkinek, ha sir. Itt fekszik mellettem, a szivem repes a boldogsagtol, egesz eletunkben KOTODNI fog hozzam. Neked nem kellene szulnod. Semmir nem vagy hajlando lemondani. Te magad vagy a fontos magad szamara nem a babad. Szegeny csopp :((
Azert, ha megszulod, oleld majd meg es kerj bocsanatot.
Ne csak legyen, mint egy darab szar. Melletted. Mint ANYJA (?) mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!