Más is van, aki az egész szoptatást nyűgnek érzi? Csak őszintén.
A nagyobb fiam tápszeres volt, nem indult be a tejem, de sokkal egyszerűbb volt, hogy bármiikor kimozdulhattunk, vittük a kajáját. Sajnos mivel nagyon nagyok a melleim így én nem tudok akérhogy szoptatni, igy szinte be vagyunk zárva a lakásba. Anno a tápszert csak bekevertem, és már adtam is neki, a mennyiség is tökéletesen követhető volt, ma már egészséges 4 éves nagyfiú. Most a kicsi egy hetes, rengeteg tejem van, mégis minden szoptatás egy kínszenvedés. Vagy bealszik és folyamatosan piszkálni kell aminek sírás a vége, vagy éhes, mert az ujjamra teljes erővel rákap, de a cicin egyet szív aztán elengedi és üvölt.... imádom őt, ne értse félre senki, de egyszerűen nem találok semmi jót a szoptatásban.... egyik nap gyönyörűen szopik, másnap szenvedünk. Nem tudom, hogy keltsem e vagy ne, hogy mennyire éhes. Most is éjfélkor evett utoljára pár kortyot. 5elött próbáltam neki enni adni, de csak üvöltött mint akit ölnek, és fél óra után visszaaludt.... előtte eglsz éjjel mellettem volt az ágyban, mert a kiságyba este nem.bírtam lerakni, azonnal felkelt, és sírt. Csak mellettem nyugodott meg....
Még csak egy hetes, de már az idegösszeroppanás szélén érzem néha magam. Mindent megteszek, a kórházban azt mondták jól is csinálom, mégsem megy a dolog simán...:-(:'(
Nálam is nehezen indult a szoptatás, de más okból.
Nincs túltelítődve a cicid? Arra gondolok, hogy annyira tele van, hogy nem tudja jól bekapni, kicsúszik a szájából. Mert említetted, hogy elég nagyok a cickók, a baba viszont még elég pici. Lehet, hogy egyszerűen "nem bír velük".
Vagy ami még valószínűbb, hogy nem a mellméreteddel van baja, hanem a tejmennyiséggel. Írtad, hogy rengeteg a tejed. Lehet, hogy ahogy megszívja, ömlik a szájába és az sok neki.
Próbáld meg úgy, hogy szoptatás előtt lefejsz egy kicsit.
Van egy Facebook csoport, Szoptatási tanácsadás - kérdezz felelek
Rengeteg tag van, újdonsült és tapasztalt anyák, szakértők: rengeteget tudnak neked segíteni!
Nem mondom azt, hogy imádok szoptatni, vagy hogy fizikailag valami hú de jó érzés lenne, mint ahogy sokan szoktak. De a picit imádom, és természetesen szopi közben is cuki, gyönyörű és elolvadok attól, ahogy bújik és simogat. Ő odavan a szoptatásérz, szerinte a cicinél jobb dolog nincs a világon, úgyhogy ezzel el is dőlt a kérdés.
A Facebook csoport nekem is sokat segített az első hetekben. Sokszor olvasni is hasznos, és vigasztalt, hogy az első hetekben nem csak én kínlódtam végig. De mire a kereslet-kínálat beállt, addigra belejöttünk.
Szerintem nagyon praktikus, hogy mindig van nálunk ennivaló, innivaló, nem kell sírást hallgatni, csak mellre teszem és eszik. Ezt az egyet szeretem a szoptatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!