Van olyan aki egyszeruen nem tudja megszeretni a szoptatast?
En ugy voltam vele, hogy etetes es kesz, szukseges kenyelmetlenseg.
Sokan mondjak hogy lelkileg csodalatos, hat nekem lelkileg csodalatos a ringatas volt, a babusgatas, amikor karomba vettem, puszilgattam, nem pedig az amikor a mellbimbot szivta. Az csak egy biologiai szukseges lepes volt, nem tobb.
Sosem "cicikevel" szerettem a gyermekemet, hanem szavakkal, erintessel, puszival es torodessel.
Ne erezd rosszul magad, nem attol szereted vagy nem szereted a babad elegge, hogy elvezed-e a melled uriteset.
Én sem szeretem. Most a második babám szoptatom, az jó érzés, hogy szeret hozzámbújni, de ez ringatva is menne. Én iszonyatos kötöttségnek érzem a szoptatást, pedig nem vagyok elmászkálós típus. A gyermekem imádom, és tudom, hogy az anyatej neki a legjobb, úgyhogy mindent megteszek, hogy legyen tejem, de mivel cicin is alszik, ezért a nagyobbal sem tudok hosszabb programot csinálni kettesben, ami őt megviseli. Nem tudunk úgy kimozdulni, mert én nem szoptatok nyivános helyen. Mindig találgatni, hogy elég-e a tej, este már nincs, reggel meg arra kelek, hogy nagyon fáj, csomós, mert tele van, csupa tej az ágynemű, mert átázott a melltartóbetét... (ő szerencsére átalussza az éjszakát, 3,5 hónapos)
Én is a 6 hónapot várom, hogy elkezdjen szilárdat enni.
Nagyon utáltam szoptatni. Az első 3-4 hónapban minden egyes mellretételnél üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. Néha üvöltöttem is, és folytak a könnyeim, miközben a gyerek cicizett.
10 hónapos gyerek mellett még mindig (ekkor már vagy negyedszer) mellgyulladásom volt.
13 hónapos koráig cicizett. jófej volt, szerintem tudta, hogy nem élvezem, magától hagyta abba :)
#2:
Nem akarlak elkeseríteni, lányom is kb 4-5 hónapos koráig átaludta sokszor az éjszakákat. 5 hónapos kora óta 1 db éjszakát nem aludtunk át, cici, cici, cici... Most lesz 8 hónapos.
Fizikálisan ettől én is kivagyok már...
Meg más oka is van, amiért már abbahagynám én is (nagyon nem érzem jól magam súlyfelesleggel, de igazán rákapcsolni a fogyásra addig nem tudok), csak nem akarok önző lenni, valahogy 1 éves koráig kihúzzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!