Akinek sikerült, az hogy csinálta az igény szerinti szoptatást?
növekedési ugrás is lehet.
ilyenkor jól megkínoznak minket, hogy több legyen a tej.
minden másra ott a cumi.
jobbnak tartom az ujjainál.
Az igény szerinti szoptatás lényege, hogy se cumi, se cumisüveg.
A melled azért is fájhat, mert már nem jó a technikája a babádnak.
Ha jó technikával szopik egy baba, akkor 24 órától sem lesz sebes a mell.
Itt egy jó cikk, hogy hogyan van ez a cumizavar:
Én szopis tanácsadótól kérnék segítséget.
Amúgy meg két ilyen kicsivel nem egyszerű általában. Az első kettő között nálunk is 23 hónap a különbség, szóval megértelek. A pici igényei viszont nem állandósulnak így, még talán pár hét és akkor rövidebb szopiidővel is beéri.
Ha megpróbálsz együtt aludni vele, akkor lehet hogy éjjel lesz sokat mellen és nappal ahogy érdeklődőbb lesz, majd jobban "elfoglalja magát" mással.
Lehet h refluxos és azért sír lefektetve? Vagy nagy a zaj?
Hordozod-e? az be szokott válni
Alapvetően a gyakori mellre kétezkedés ne gond, épp növekedési ugrásos időben vagytok
én is szoptatási tanácsadót javasolnék
(nekem most 9 hetes a 3. igény szerint szopizó babám, a karikás kendő és az abban szoptatás vált be, így van idő másra is általában)
Növekedési ugrásra tippelek én is, pont most állítja be magának a tejmennyiséget, mert már többre van szüksége. Pár nap, és nyugisabb lesz a dolog, megnő a tejmennyiség, lesz annyi, ami kitölti a pocakját hosszabb időre. Nálunk is voltak ilyen napok, nekem az volt a nehéz, hogy a nagyobb tesóért suliba kellett menni, és bár én aztán tényleg bárhol, bármikor megszoptatom, nem zavar, hogy ki látja, azért ez februárban nem akkora buli :D Főleg, hogy busszal járunk, ott meg nem állok neki szoptatni, mert mire elkezdene szopizni, szállhatunk is le.
Cumisüveggel a helyedben nem kavarnék be, ha nem muszáj, mert cumizavart okozhat.
Hordozókendőben hogy van megkötve, ami már nem tetszik neki? Lehet, hogy másik kötési módot kellene kipróbálnotok. Van egy jó facebook csoport, ahol a hordozásban tanácsot adnak, ott tudnának mondani neked jó kötési módot, ami talán kényelmesebb lesz a babának, én ehhez sajnos egyáltalán nem értek, nekünk csak karikás kendőnk volt ennyi idősen. De valamit ki kell találni, sírni hagyni tényleg nem kéne, persze tudom, hogy ott a nagyobb gyerek és dolgod van, meg is értem teljesen, de azzal, hogy sírni hagyod, a világba vetett alapvető bizalma rendül meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!