Hogyan kombináljam az igény szerinti szoptatást a pótlással?
Lehet olyat csinálni, hogy hagyom a babát akár egy órán át is szopizni és ha még mindig éhes akkor adok neki tápszert? Az a baj, hogy így nem tudom belőni a mennyiséget és már többször sikerült a teljesen felajzott babámat túletetni, mert mire megkapta a tápszert már kikészítette magát, utána túl sokat kért és kapott is, majd az elkövetkezendő órákban folyamatosan bukta vissza szegénykém.
Vagy csináljam úgy hogy igény szerinti szopi, de tápszer csak minden 3 órában, vagy mégis hogy? :(
Minden baba más... Az enyém cicirajongó volt/van, és csak akkor fogadta el a cumisüveget, ha már tényleg nem jött, akkor is csak nehezen. Két hét kényszerű kórház után - addig tápszert kapott itthon apjától - csappant meg a tejem, kb. 3-4 hét volt, mire utolértem újra az étvágyát. Viszont sok olyan babáról hallottam-olvastam, akik kényelmesebbek és cumi után nem hajlandók már küzdeni a cicivel.
Szóval a szopihoz két ember kell...
Mindenesetre előbb mindig minél több cici, utána tápszer. Van sűrűbb fajta bukósoknak és minél kisebb lyukú legyen a cumi, semmiképp se csöpögjön, csak ha megnyomod. És csak annyit kapjon, amíg ki nem köpi, ne erőltesd.
kedves kérdező!
Nekem is pont ez a gondom!Néhány napja kezdtem el a pótlást,és igény szerint szoptatok.Pótolnom kell, hogy hízzon a babám,mert úgy néz ki nem olyan zsíros a tejem.
Én úgy csinálom, hogy szopi (akár fél-1órára rá az előző szopira),ha úgy érzem,hogy már szenved a cicin(rángatja,sokszor kiköpi és csak fél percig szívja)adok neki még egy kis tápit általában 60-100at.Nem mondom,hogy mindig megeszi,van hogy csak rá fél órára.De nem minden szopi után adok!egy nap kb 3-4szer kap.
Sajnos én is azt hittem,hogy az igény szerinti szopi mellett nem kell majd tápi,de mégis így alakult(talán nem küzdöttem eléggé).
Ha igény szerint szoptatsz, nem kell a pótlás. Ez a lényege a dolognak. ;)
De komolyan, ha kell a pótlás (HA!), akkor valami nem jó. Konkrétan mi a gondod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!