Hogy szoptatjátok a kisebb tesót, hogy a nagyobbik gyermek napirendje is nagyjából állandó maradjon? Mi vált be nektek, igény szerint, vagy valami rendszer alapján szoptatni a kicsit?
Én még nem vagyok gyakorlott ilyen téren, de a hordozókendő sokat segíthet, úgy látom. Így a nagyobbal is tudsz foglalkozni és a kicsi is nyugodtan szopizhat.
Egyébként a többedik baba már általában nem szopik "100%-osan" igény szerint, mert néha megesik, hogy egyszerűen akkor sincs rá elegendő idő, ha az anyuka maximálisan igyekszik (a hosszas komfortszopira gondolok). De ez legtöbbször nem szokott gondot okozni, mert a baba ebbe a kicsit "pörgősebb" családba születik, szokik bele, idővel megtanulja, hogy néha hamarabb vége van, mint akarta.
Na, a múltkori válaszom óta már én is gyakorlott vagyok etéren. :) És az igény szerinti vált be nálunk is, mivel a kisfiam sokat szopizik és eléggé rendszertelenül.
A lányom napirendje ettől függetlenül relatíve ugyanaz, a reggeli ovi ugye fix dolog; ilyenkor a kicsinek kell várnia, ha épp. És ugyanúgy, ha apa itthon van, általában ő látja el a nagyot, ha én egyedül, akkor a kicsi szokásaitól függ, hogy mikor és ki megy először fürdeni, mikor van vacsi stb. Persze azért igyekszem, hogy ő is mindent megkapjon, amihez hozzászokott (vacsi, macikávé, mese stb.), de elég jól viseli már, ha időben ide-oda csúsznak a dolgok. 4,5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!