Rossz anya az aki a fajdalom miatt abbahagyja a szoptatast?
8 hetes a babam, minden nap egy kinszenvedes, annyira faj a szoptatas. 3 orvosnal voltam, egyik sem tudja, hogy mi a baj. A baba rendesen szopik, megis minden szivasanal feljajdulok es a takarot szorongatom. Mindent kiprobaltam, 5 fele kremet, gomba elleni ecsetelot, meleg-hideg vizes borogatast, szellozetem a melleimet, voltam pszihologusnal, de semmi sem hat. Ugy dontottem, hogy abbahagyom a szoptatast. Tobbszor atgondoltam az erveket. Ervek a szoptatas mellett: megnyugszik tole a baba, az anyatej a legmegfelelobb szamara, mindig keznel van, a baba-mama kapcsolat bensosegesebb lesz ( esetemben nem all fent mert mindig felek mikor kozeleg a szoptatasi ido). Ervek ellen: kiegyensulyozottab lennek, kevesebb idegeskedes lenne, ami a babat sem viselne meg, a tapszertol nem faj a baba pocakja, eltunik a fajdalom a mellembol es konnyebben tudnek foglalkozni a gyermekemmel, nem felve, hogy megrugja a mellem, vagy atveszi az idegessegem. Velemenyek? Nagy hulyeseg lenne elapasztani a tejet? Minden fajdalom aran megeri szoptatni vagy nem? Koszonom a valaszokat.
Nem megerositest akarok, csak velemenyekre vagyok kivancsi.
Nem rossz, csak tapasztalatlan. A mellnek idő kell, míg megszokja, hogy valaki két óránként használja. Nekem három hétig sebes volt.
Az, hogy ennyi helyen voltál és senki nem mondta el, azt viszont nem hiszem el.
Én is a rossz technikára gondoltam először.
Ha mellszívóval fejed akkor is fáj? Ha nem,az is egy megoldás,hogy kifejed és üvegből adod neki.
Nekem is fájt de csak az első pár szívás.
Ha végképp nem megy a tápszer helyett más nő teje lenne a legjobb.
nem leszel ettől még rossz anya! A másodikkal nekem annyira fájt legalább 2-3 hétig, hogy azt hittem bepisilek amikor elkezdte, de 8 hetes korára azért már sokkal jobb lett. Az első lányom csinált egy belső vérhólyagot az egyik bimbómba, az jött elő, és hát a második jelentősen erősebben is szívta.
Ha már itt tartasz, elhiszem, nekem is megfordult a fejemben, csak azért tartottam ki, mert a mellszívó még rosszabb volt, és ha nem szívtam volna, akkor meg begyulladtam volna. Ezen gondolkodtál, hogy mit csinálj majd? Vagy valamennyire bírod a mellszívót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!