Hogyan tudnék újból szoptatni? Ill. mennyire befolyásolja szerintetek az anya-gyermek kapcsolatot, ha nem szopizik, hanem csak lefejt tejet kap a baba?
én mindkét gyerkőcöt szoptattam, de nem hiszem hogy ezen múlik egy anya-gyermek kapcsolat erőssége. Ha nem szopizik, de a szoros testi kontakt megvan, akkor már jó :)
Visszaszoktatni lehet, de készülj fel, hogy lesz sírás, esetleg a szoptanít készüléket próbáld ki, fokozatosan csökkentve a pótolt mennyiséget.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Kicsit megnyugodtam! :) Az ember lánya rengeteg helyen hallja, hogy csak az a helyes és az egyetlen járható út, ha maga szoptatja a babát. Ha az embernek nincs teje, akkor pedig azért ostorozzák.
Még megpróbálom a szoptanitot, adok a szerkentyűnek egy esélyt, aztán ha nem jön össze, akkor megpróbálok végleg megnyugodni, mert azzal teszek legjobbat magamnak, másoknak és legfőképpen a babának. :)
Szia!
Amikor megszületett a lányom, rengeteget kínlódtunk a szoptatással. Ő nem tudott szopni (nem jól tartotta a nyelvét, ezt mondták), én meg, első baba lévén, nem tudtam szoptatni. Vért izzadtam vele már a kórházban is, hiába mutatták és erőltették is, nem ment. Csak ordított szegény, aztán már én is sírtam. Még bimbóvédővel csak-csak ment, de azt meg folyton lekalimpálta a cicimről. Aztán úgy döntöttem, lesz.rom, nem az én gyerekem lesz az első, aki tápszeren nő fel!
Vettünk mellszívót, amennyit tudtam, fejtem, ette üvegből, a többit meg pótoltuk tápszerrel. Aztán 8 hetesen egyszer csak sikerült neki, azóta is szoptatom. Szóval vannak sikertörténetek is :)
De mondom, ha tápszerrel kellett volna etetnem, akkor is úgy gondolom, hogy fontosabb, hogy jóllakjon, minthogy kínozzam a szoptatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!