Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meg sem akarom próbálni a...

Meg sem akarom próbálni a szoptatást? Akkor mit kell majd tegyek?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem akarom csinálni. Tápszert már a kórházba is vigyek? Ilyet lehet csinálni? Nem akarom, hogy ott majd erőltessék a dolgot, bár gondolom, ha én nem akarom, akkor úgysem kényszeríthetnek.

Valaki esetleg tudna tanácsot adni, hogy mit kezdjek majd a tejjel, hogyan tudnám minél hamarabb leállítani a tejtermelődését?

2017. aug. 11. 13:29
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
62%

Adnak tápszert, neked meg gyógyszert ad a dokid, hogy elálljon a tejed. Erőltetni nem fogják, természetesen nem kényszeríthetnek. Elkönyvelik majd, hogy nem oldod meg a gondjaidat azért, hogy egészségesen tudd táplálni a gyereked. Nem gond, gyakori az ilyen fokú önzés manapság.

Én pszichológust ajánlanék első körben.

2017. aug. 11. 13:33
 2/54 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam, köszönöm első válaszoló :)
2017. aug. 11. 13:35
 3/54 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem lesz szimpatikus hozzáállás, mert az anyatej a legjobb a kisbaba számára, erősíti az immunrendszerét, egyetlen tápszer sem tudja azt, amit az anyatej, fura, ha egy anya nem akarja azt adni a csecsemőjének, ami a legjobb neki. Az én lányom tápszeres az elejétől fogva, nem volt tejem, tápszert nem kell vinned, akinek nincs teje, rögtön adnak tápszert, de természetesen nem is feltételezik, hogy valaki meg sem próbál szoptatni. Ha a mellből etetés undorító számodra, akkor lefejheted a tejet és adhatod cumisüvegböl.
2017. aug. 11. 13:40
 4/54 anonim ***** válasza:
61%

A helyes válasz így hangzik:

Adnak tápszert, neked meg gyógyszert ad a dokid, hogy elálljon a tejed. Erőltetni nem fogják, természetesen nem kényszeríthetnek.

A többi csak felesleges duma.

2017. aug. 11. 13:41
 5/54 anonim ***** válasza:
44%
Ne törődj a károgókkal, természeten nem kényszeríthetnek rá, adnak tapszert és kész! Nincs azzal baj, ha nem akarsz szoptatni, nekem is van ilyen barátnőm, aki nem szoptatott egyáltalán, kutya baja nem lett a gyerekének! Miért lenne önző?? Kihordta és megszülte azt a gyereket (vagyis majd nemsoká megszüli), gondoskodni fog róla és nevelni, életre szóló felelősséget, kötelezettséget vállalt és jó nehány évig 0-24-es nonstop felügyeletet, mégis hogy lehet egy ilyen nőt önzőnek neveznii???! Vicc, hogy manapság már mindenkire ráaggatják ezt a jelzőt, aki nem a társadalmi elvárásnak megfelelően cselekszik!!
2017. aug. 11. 13:49
 6/54 anonim ***** válasza:
50%
Vannak kórházak ahol bizony eröltetik és akkor se adnak tápszert ha nyilvánvalóan nincs tej.
2017. aug. 11. 13:54
 7/54 anonim ***** válasza:
34%

Igen fognak adni tápszert. :) gondolom nem erőltetik majd a szopiztatast! Mindenkinek a saját döntése hogy mit szeretne a gyermekének adni.én nem ítélem el azokat akik nem akarnak szopiztatni!és tényleg nem kell ez a nyomi szöveg h az anyatej a legjobb stb...

Sajnos nekem nem jött össze a szopiztatas és amikor kezdtük a hozzataplalast és interneten néztem utána mit h kell és mindenhol azzal kezdték a szöveget h anyatej a legfontosabb blablabla

2017. aug. 11. 13:56
 8/54 anonim ***** válasza:
54%
És mit gondolsz, miért láttad mindenhol ezt a blablát? Mert így van? Mert erre van szüksége? Az anyaság kötelezettségekkel jár. Többek között ezzel is, akkor is, ha sért másokat, sajnálom. A gyereknek erre szüksége van, és ezt egyetlen laborban gyártott por sem tudja pótolni. Túlélik azzal is, persze. De miért kell gyerek, azért, hogy meglegyen, vagy azért, mert a legjobbat akarjuk neki?
2017. aug. 11. 14:03
 9/54 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehet önzőnek vagy akárminek nevezni, nekem ez problémát a hétköznapjaimban nem okoz. Ami viszont igen, hogy több, mint 8 hónapja, annak hogy már nem vagyok ura a testemnek. Nagyon elegem van ebből a parazita életmódból. Nem a gyerek tehet róla, világos. Szerintem neki sem kényelmes, de nyilván tőlem függ. Ezért csendben elviselem a terhességem összes velejáróját és bocsánatot kérek majd egyszer tőle, amiért a szüléssel én ezt szeretném megszakítani.

Az csak egy dolog, hogy én ezt a szoptatós dolgot eleve valami egészen hihetetlennek tartok (és negatív értelemben). A másik pedig az, hogy amint lehet én szeretnék újra mozogni. Nem azonnal nagy dolgokra kell gondolni, de érzelmileg nagyon megviselt, hogy amit 7 napból 7-en reggel és este is csináltam, a terhességgel olyan szinten leredukálódott, hogy az elképesztő. Tudom, mégis így is sokkal többet mozogtam, mint egy átlag ember, de én nem ehhez voltam szokva. A terhességem alatt kezdtem el értékelni az amúgy teljes fizikai épségemet, mivel most éreztem magamat először annyira korlátozva, hogy ne tudjam rendesen csinálni.

Na szóval ennek lesz hamarosan vége :) Tök jó lesz, végre meglátom a kisbabámat és végre nem fogunk FIZIKÁLISAN egymástól függeni. Elnézést, ha én ezt már várom, de nagyon kemény időn vagyok túl. Várom már, hogy megszépüljön az emlékeimben!!!

2017. aug. 11. 14:03
 10/54 anonim ***** válasza:
55%
Mi az hogy vannak kórházak, ahol erőltetik?? Nem erőltethetnek rá semmit, amit ő nem akar! Bár normális helyen adnak tapszert, biztonság kedvéért vigyel magaddal és kész. Nem kell szoptatnod, ha nem akarsz!
2017. aug. 11. 14:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!