Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meg sem akarom próbálni a...

Meg sem akarom próbálni a szoptatást? Akkor mit kell majd tegyek?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem akarom csinálni. Tápszert már a kórházba is vigyek? Ilyet lehet csinálni? Nem akarom, hogy ott majd erőltessék a dolgot, bár gondolom, ha én nem akarom, akkor úgysem kényszeríthetnek.

Valaki esetleg tudna tanácsot adni, hogy mit kezdjek majd a tejjel, hogyan tudnám minél hamarabb leállítani a tejtermelődését?

2017. aug. 11. 13:29
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
34%
Ennyi rosszindulatú embert egy helyen, hihetetlen. Én sem azoptattam egy pillanatig sem. A terhességem alatt is undorodtam a gondolattól. A kórházban kötelességből megpróbáltam, de nem volt tejem és nem is eroltettem, hogy legyen. A lányom most 11 hónapos, sosem volt beteg. Éjszakánként egyből kelek hozzá, annyit van karban, amennyit csak szeretne. Rendszeresen kendőben alszik rajtam, minden percben bele vagyok. Általában, de igenis "lepasszollm" néha, amíg elmegyek fodrászhoz vagy egyedül vásárolni. Akkor sokkal rosszabb anya lennék, ha szoptatnám és vernék érte a mellemet, mert kb egész életemben ez lenne minden, amire büszke lehetek
2017. aug. 11. 16:25
 32/54 anonim ***** válasza:
50%
Nem a világ vége ez, nem kell ekkora tragédiát csinálni ebből. Nem akar szoptatni, na és? Attól még nem fog ehenhalni a gyerek, több előnye is van a tapszerezésnek, pl pontosan tudni, hogy mennyit evett a gyerek, nem befolyásolja az etetest az anyát érő stressz, sem az hogy anyuka mit evett és ivott, igyis 9 hónapon át folyamatosan ügyelnie kell, hogy mit ehet és mit nem (ibas ugyanez), legalább miután szült hadd ihasson meg pl 3 kávét is egy nap, ha épp úgy tartja kedvet. Nincs az, hogy azon aggodsz vajon eleget evett-e, nincs teljesen rad utalva etetes téren hónapokra, ha épp kedved támad elmenni kicsit kikapcsolódni, akkor apuka, nagymama, nagypapa is meg tudja etetni. Nem lesz az, mint sok gyereknél, hogy cici mániás és folyton a ciciert sír, csak úgy tud elaludni, ha cicizhet stb stb. Semmi tragikus dolog nem fog történni a gyerekkel, ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik gyerek, akit szoptattak!
2017. aug. 11. 16:42
 33/54 anonim ***** válasza:
67%

Én egyszerűen soha nem fogom megérteni, hogy miért nem érdemli meg az a gyereket, akinek szörnyű a terhesség. Egy anonim oldalon miért kell megválogatnunk a szavainkat, miért nem írhatja le azt, amit valójában érez? Aki nem ömleng, hogy ez egy csoda és milyen jó érzés, az nem lehet jó anya? A terhességem borzalmas volt. Az első percétől majdnem az utolsóig. Az elejét végig hánytam, nem tudtam dolgozni, de mozdulni se, folyton szédültem, fájt a fejem, gyenge voltam és erőtlen, a kis babám minden magnéziumot "kievett" belőlem, a szöveteim összeálltak és fájt mindenrm. Mindenki azzal bíztatott, majd ha megmozdul csodálatos lesz. Valóban nagyon csodálatos volt, ahogy akkorákat rúgott belém, hogy azt hittem leszakadok, hogy akármit szerettem volna tenni eszeveszetten rúgott és boxolt bentről, arról nem is beszélve, hogy nyilvános helyeken is bepisiltem, akár akartam, akár nem. Szerintem nem kell tovább bizonygatnom mennyire sz*r volt a szülés is. 9 hónapig kutyául éreztem magam, csak egy nyamvadt portás voltam a testemben, akit folyamatosan próbált kiszorítani egy másik lélek. Ezzel a hozzáállással gondolom elástam magam, csakhogy ez az igazság.. :) A fiam 2 éves, és bár gondolom ezek után meg sem érdemlem őt, mégis mindennél és mindenkinél jobban szeretem, de attól még ilyen volt a terhesség és alig vártam, hogy végre vége legyen.

Kérdező! Bocsánat az OFF-ért, de nem tudtam magamban tartani. Nem a hazugságoktól és álszenteskedéstől jó Anya a jó Anya. És nem is a szoptatástól! :) Boldog babázást neked!

2017. aug. 11. 16:42
 34/54 anonim ***** válasza:
60%
#33: Végre egy normális válaszoló, aki nem álszent és aki szerint nem csak az lehet jó anya, aki ömleng agyba-főbe a "csodás" terhességéről és szülés csodáiról, hanem aki igenis fel meri vállalni a véleményét és mer őszintén beszélni! Nem hiszem el, hogy az itt tökéletes anyát eljatszó nők még soha nem éreztek úgy a terhesség alatt, hogy mikor lesz már végre vége, hogy ne kavarogtak volna ilyen gondolatok a fejükben, hogy miért pont ők, miért pont nekik ilyen nehéz stb stb. Kicsit se aggódj kérdező, nme attól leszel jó anya, ha csak szepeket és jókat mondasz, álszenteskedsz és persze nem is attól, hogy szoptatsz!!
2017. aug. 11. 16:49
 35/54 anonim ***** válasza:
48%
Kicsit átestetek a ló túloldalára. Senki nem ömleng, és nem gondolom, hogy álszentség lenne arra törekedni, hogy a legjobbat adjuk a gyereknek, értem itt most a szoptatás vs. szándékosan nem szoptatás kérdését. Szar volt a terhességed, elõfordul. A hozzáállással van a probléma. De abban egyetértünk, hogy nem a szoptatástól lesz vki jó anya.
2017. aug. 11. 17:08
 36/54 anonim ***** válasza:
51%
Tényleg mi van itt ma? Hol vannak a szoptatós ösanyák? Nekem tápszeres a babám, de azért nem vagyok akkora hülye, hogy ne fogjam fel, hogy az anyatej jobb lenne, csak bizonyos eü okok miatt nekem nem szabad szoptatni. Vannak szituk, amikor a jobb -anyatej- verzió mellett marad a tápszer és nem is kell tulparázni a dolgot, de nehogy már az legyen a normális, hogy nem szoptatunk, mert ahhoz van kedvünk, sőt eleve meg sem próbáljuk, hanem előre veszünk tápszert.
2017. aug. 11. 17:41
 37/54 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó, nehogy már te mond meg, hogy kinek mi legyen a normális és ki hogyan etesse a gyerekét! Bármennyire és képtelenek vagytok felfogni az égvilágon SEMMI baja nem lesz, ha nem szoptatjak, hanme tápszerezni fog! Ha ő nem akar szoptatni, akkor nem fog szoptatni, nem ettől lesz valaki jó anya, hogy szoptat!!
2017. aug. 11. 17:50
 38/54 anonim ***** válasza:
61%
Azt nem értem például, hogyha valaki kénytelen tápszerrel etetni a babáját és a babájának semmi baja sincsen, egészséges és minden rendben van vele, akkor honnan tudják, hogy az anyatejjel jobb lett volna? :D Azért mert ez lenne a természetes és akkor tuti, hogy az a jobb? A saját tapasztalataitoknál is fontosabbak nektek a hírek?
2017. aug. 11. 17:57
 39/54 anonim ***** válasza:
46%
37 egyszerűen csak buta és tudatlan vagy, nem én mondom meg, hogy mivel legjobb etetni egy babát, hanem olyanok akik értenek hozzá és én elhiszem nekik, hogy bizony az anyatej a legjobb, még akkor is ha én nem tudom ezt biztosítani az enyémnek. Egyetlen csecsemökkel foglalkozó embertől nem hallottam azt, hogy a tápszer ugyanolyan jó, mint az anyatej, pedig hidd el, nagyon szerettem volna ilyen véleményt is hallani.
2017. aug. 11. 18:09
 40/54 anonim ***** válasza:
47%

Fogsz fizikalisan fuggni a babadtol. Te leszel az edesanyja. Engem az bosszant, hogy ugy erzem, ha sportolni akarsz menni, odaadod valakinek a siro kisbabadat es elmesz futni. :((

Mikor o erted sir,hogy te nyugtasd meg.

Mi 2 honapos koraban akartunk menni utcabalra, de elotte ket oraval nagyon nyugtalan volt a pici. Felhivtam Dedit es lemondtam a napot. Sirt. Nagyon. Itthon maradtunk es MI nyugtattuk meg a babat.

Kerdezo

Nem azzal van a baj, hogy nem akarsz szoptatni. Hanem a hozzaallasoddal. Sajnalom a kisbabadat. Tudod az en kisbabam is tapszeres, mert nem volt tejem. Az elso egy honapom arrol szolt, hogy szoptattam, sterilizaltam, fejtem. Masodik honaptol kezdve tapszeres. Megis.. soha nem adom senkinek, ha sir. Itt fekszik mellettem, a szivem repes a boldogsagtol, egesz eletunkben KOTODNI fog hozzam. Neked nem kellene szulnod. Semmir nem vagy hajlando lemondani. Te magad vagy a fontos magad szamara nem a babad. Szegeny csopp :((

Azert, ha megszulod, oleld majd meg es kerj bocsanatot.

Ne csak legyen, mint egy darab szar. Melletted. Mint ANYJA (?) mellett.

2017. aug. 11. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!