Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ma már "ciki" szoptatni?

Ma már "ciki" szoptatni?

Figyelt kérdés
próbálok én is segíteni a válaszaimmal,de amikor leírom hogy a 11 hónapos lányom még 5-6x szopik mindig lehúzzák a válaszaimat!mi ebben a rossz?
2010. ápr. 21. 08:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy vagyok hogy a szoptatás csecsemőnek való dolog, ha eszik mást akkor abba lehet hagyni ha akarják!!
2010. ápr. 21. 08:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Én is szoptattam ennyiszer,ennyi idősen a lányom.

Azért húzzák le a válaszaid,mert azt hiszik,hogy elvakult, szoptatópárti,vagy,és ezért szoptadod most is ennyiszer.Pedig lehet,hogy csak te is éjjel szoptatod többször,mert rossz alvó,és szeretnél nyugodtan pihenni,és egyszerűbb szoptatni,mint le-fel járkálni vele a szobában.

Legalábbis én ezért szoptattam ennyiszer.Aztán amikor 13 hósan már átaludta az éjszakát,nyugodt szívvel elválasztottam.

Nekem egy 1,5-2 év körüli gyerkőcöt szoptatni már kicsit furi.Persze ez csak az egyéni véleményem.Aki csinálja nekem az is rendben van.:)

2010. ápr. 21. 08:52
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
A fiam 29 hónapig szopizott, természetesen már evett mindent ami neki kellett, de mellette még igényelte azt amit már hosszú ideje megszokott.Akkor választottam el, mikor már csak játszani kezdett vele és nem szopira használta! És nekem nem volt "fura" és ciki meg pláne nem.Ne aggódj, nincs ezzel gond!
2010. ápr. 21. 09:14
 14/22 anonim ***** válasza:
39%

Esküszöm nem értem. Vannak egy páran, akik leírták a véleményüket az ellenoldalról. Mind le van húzva 0%-ra. Miért??? Amikor ebben tényleg eltérhetnek a vélemények? Jön a sok idióta elapadós anyuka, aki szoptatna de nincs, és azokon éli ki magát, aki azt mondja, hogy 6 hós koráig jó szerinte. Miért húzzátok le őket? Azt hiszitek nektek majd attól lesz tejetek? Hát nem. Ha valaki csak x ideig akar szoptatni, nem kell lenézni, az ő gyereke, SEMMI KÖZÖTK HOZZÁ. A kérdező véleményt kért, abban pedig nincs rossz vagy jó.

Ne haragudjatok a kirohanásomért, akinek nem inge ne vegye magára. Én is bizti jól le leszek húzva, de mind1.

3 hónapos a picim, félig tápszeres (ettől nem vagyok rosszabb anya). De én sem tartom helyesnek a kb.9 hónál tovább szoptatókat. Én is addig szerettem volna :(

Egyébként nem ciki, mindenki addig szoptasson, amíg nekik jó, de nem kell lenézni azt, aki máshogy gondolja.

2010. ápr. 21. 11:15
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem pont hogy megint "divat" lett a szoptatás,főleg hogy ennyi betegség nyavaja allergia meg minden van,ebben a rohanó stresszes világban.A természet mindig tudta a dolgát,az anyatej jótékonyságát nem kell bemutatni!Én az anyatejre voksolok(20 hós ig szoptattam)sosem volt még beteg a kisfiam,most jön a kistesó és ha tud/tudom szoptatom ha nem akkor nem.A lényeg hogy tiszteletbe tartsuk mindenki ezzel kapcsolatos döntését,véleményét!
2010. ápr. 21. 11:40
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem szoptatni ciki, haenm sokáig szoptatni. A sok alatt nem a 11 hónapot értem.

Én sokáig azt hittem, hogy a szülő meg tudja állapítani, hogy mennyi idősen kell elválasztani a gyermeket. De idén rájöttem, hogy tévedtem. Kolleganőmnek van egy 7 és egy 5 éves fia. És még mind a kettő cicivel a szájában alszik éjszaka. Egyik az egyik oldalon, másik a másik oldalon, apuci meg a vendégszobában.

11 hónaposan nem ciki szoptatni. A kolleganőm viszont ciki. Főleg, hogy szerinte természetes.

Tehéntejet úgy sem lehet adni 1 éves kora előtt. És a gyermekeknek napi fél liter tápszer vagy anyatej kell addig is. Nehogy tápszert adj neki a hozzátáplálás mellé, ha van anyatej :-D

Nekem sajnos csak 8 hónapig volt tejem, ahogy elkezdett mást is enni, nem volt hajlandó szopizni :-(

2010. ápr. 21. 13:37
 17/22 anonim ***** válasza:
Az 5 és 7 év már extrém kor,az már ellenérzést vált ki belőlem is.utólsó előtti vagyok.
2010. ápr. 21. 17:18
 18/22 anonim ***** válasza:

Atok szerint ciki, akik nem akarnak szoptatni vagy korán elválasszák a babát.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

8:1-es válaszra gondoltam

nekem 13,5 hónapos lányom, még 2-3x szopik.

Fiam már 10 éves, de ő is 21 hónapig szopott,pedig akkoriban még nem volt eza nayg szoptatáskampány.

2010. ápr. 21. 17:49
 19/22 xStefix ***** válasza:
100%

Én büszke vagyok magamra/magunkra és a 26 hós teljesítményünkre (ami még folytatódik). Alaposan megdolgoztunk a magunk sikeréért és örülök neki, hogy hepind lett a vége.

De nem nézem le azt, aki másképpen gondolja, főleg pedig azokat nem, akik ide-oda kínlódnak a szoptatással. Bárkinek, aki eddig hozzám fordult, igyekeztem segíteni a saját tudásommal, tapasztalatommal. Ha kellett és jó volt, örültem, ha nem, nem. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen lehetőségekkel él.

És szerencsére épphogy mostanában kezd újra "divat" lenni a szoptatás. Végre kezdünk észhez térni és rájönni, hogy a természetnél okosabb erő (még) nem létezik. :)

2010. ápr. 21. 19:30
 20/22 anonim ***** válasza:
71%
Na, akkor most kíváncsi vagyok lehúnak-e. Szerintem aki teheti 3 éves koráig nem "ciki" szoptatni. Ezen persze nem a 3 óránkénti nyilvános szoptatást értem. De ha a másfél éves gyerek még este igényli a cicit, miért ne? Sajna csak 10 hónapig szopiztunk, de remélem ha egyszer összejön a kistesó, akkor vele majd ügyesebbek leszünk.
2010. ápr. 21. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!