A válasz persze ennyi: szoptatni nem ciki. Valahogy mégis azt érzem, ez nem ilyen egyszerű. Ti meddig vállaltátok nyíltan, mindenki előtt, hogy szoptattok még, akár napi többször is?
A babám most nyolc hónapos, napi négyszer szoptatom. Nagyon sokan meglepődnek rajta, pedig szerintem egy éves korig sima ügy. Egyébként sem hiszem, hogy a külvilág nyomására hagynám abba a szoptatást, sokkal inkább, hogy a fiamnak, nekem és a pasimnak mi a jó.
2009. dec. 5. 00:35
2/14 anonim válasza:
nekem valamiért 2 év fölött nem nagyon tetszik a dolog, de azért nem ciki!
2009. dec. 5. 00:42
3/14 anonim válasza:
Én 9 hónapig szoptattam a fiam,és azért hagytam abba,mert már voltak fogai és sokszor sebesre rágta a bimbómat..Szerencsére nem volt baja avval,hogy leálltunk vele...Egyébként,én már cikinek tartom,ha olyan gyereket szoptatnak aki már tud főt ételt is enni,járni,mondjuk másfél,két éves kor...
2009. dec. 5. 01:07
4/14 anonim válasza:
Kinek mi köze hozzá, hogy te mit csinálsz???...
Miért kellene másoknak (mindenkinek?) beszámolnod mindenről, amit csinálsz???...
Én például a magánügyeimet senkinek nem kötöm az orrára, tehát ezzel együtt jogot sem adok senkinek arra, hogy beleszóljon az életembe, döntsön arról, ami csak rám tartozik!
Legyen az akár a főzelék berántása, vagy a szobám berendezése, vagy a gyerekeim nevelése!
2009. dec. 5. 01:23
5/14 anonim válasza:
utolsó válasz a jó!
én 15 hónapig szoptattam, és fel sem merült bennem, hogy bárki meg merjen azért szólni, miért szoptatom ilyen sokáig a babámat. ha mert volna szólni, úgy elzavartam volna, hogy csak úgy porzott volna utána
2009. dec. 5. 06:18
6/14 anonim válasza:
Az én fiam 18 hós még szopizik.Igaz közterületen már kb 1 éves kora óta nem szoptatom meg(kivéve védőoltás után stb..).Nem azért mert ciki hanem azért,hogy megszokja,hogy ezt nem lehet mindenhol mindig.Így bárhová el tudtunk menni mert nem nyafizott érte.Itthon is megvan a saját poziturája a szopinak,és csak úgy hajlandó cicizni!
2009. dec. 5. 07:43
7/14 anonim válasza:
A kisfiam 19 hónapos, még napi 2-3x szopik. Nekem nem kellemetlen, s úgy gondolom, majd tavasszal valahogy leszoktatom. :-)
2009. dec. 5. 07:50
8/14 anonim válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy ez mindenkinek a magánügye. Addig jó, amíg anyának és babának is megfelel!
15 hónapos múlt a fiam, még napközben 3-szor szopizik. Igaz, csak itthon jut eszébe, hogy kérje, de én ennek örülök. 2 éves koráig szeretném szoptatni, bár szépen fokozatosan leszoktatni, hogy addigra már csak max. reggel-este kelljen neki. Ne foglalkozz vele, hogy ki mit mond, tégy úgy, ahogy a szíved diktálja. Rajtam is csodálkoznak, hogy még szoptatom, de nem érdekel, hogy ki mit gondol róla. Nekünk így jó és kész!!! :D
2009. dec. 5. 09:07
9/14 anonim válasza:
Majden 9 hónapos lányomatnapi 4x szoptatom, és éjjel is szopik, bár nem bánnám, ha az éjjeliket elhagyná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!