Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éreztetek lelkiismeret-furdalá...

Éreztetek lelkiismeret-furdalást, amikor elválasztottátok a még szopizó kisgyereketeket?

Figyelt kérdés
Normális, hogy lelkileg cefetül érzem magam amiatt, hogy elválasztottam a 15 hónapos fiamat? Az eszemmel tudom, hogy rendben van, nagyon jó étvágya van, tejem már alig volt, a szopi már csak lelki táplálék volt. De nagyon sajnálom Őt. Napközben már egyáltalán nem keresi, de az esti elalvásnál még kellene Neki, bár szopi nélkül is viszonylag könnyen elalszik. Azt hagyom Neki, hogy simogassa a mellemet, arra még szüksége van. Mielőtt bárki félreérti, úgy szopizott, hogy a másik mellemet mindig gyűrködte. Na, ez megmaradt. Azok, akik túl vannak már egy ilyen elválasztáson, hogyan élték azt meg?
2014. júl. 2. 22:42
1 2 3
 21/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
Kedves Eszo! Nem tartott tovább két-három nehéz éjszakánál, mikor az ébredéseknél cici helyett vizet vagy teát kapott a leányzó cumisüvegből. Eleinte persze felvettem, ölbe vettem, de aztán azt is igyekeztem elhagyni, a kiságyban adtam neki az üveget. Az a pár nap nehéz volt, de aztán már nem is ébredt. Ezután az esti főszopi helyett is a cumisüveget kapta, és magam is ledöbbentem, pár nap után mennyire nem hiányzott már neki.
2014. júl. 3. 10:33
 22/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ő ezt ilyen jól fogadta,akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod!Tényleg sokáig szoptattál,és sajnos az anyatej tényleg nem mindenható...Az én kislányom 15 hónapos,még szopizik,mégis havonta elkap valamit.A napokban gondolkodtam én is az elválasztáson,mert magától nem igen hajlandó rá,nekem viszont kezd fárasztó lenni.Éjjel mostanában van,hogy 1-2 órát fent van,ha átviszem magunkhoz akkor sem hagy aludni,mert mászik rám és mondogatja,hogy tej.Ha rajta múlna,5 percenként kérné az anyatejet...Bocsi,ha offoltam,csak érdeklődve olvasom én is a tanácsokat.
2014. júl. 3. 11:56
 23/23 A kérdező kommentje:

Na, látom, többen is vagytok, akik hasonló cipőben jártok, mint én. Ha érdekel Benneteket, leírom, hogy mi hol tartunk most, hátha tudtok jó ötletek meríteni belőle. Halkan jegyzem csak meg, hogy nálunk nagyon biztató a helyzet, a korábban cicifüggő kisfiam most már 4. napja nem szopizik, éjjel sem kéri, és... átaludta a ma éjszakát!:-) Hát, nem akartam elhinni!:-)

Azt korábban írtam, hogy nem ihat tejet, viszont a növényi tejeket nagyon szereti. Az első éjjel rizstejet kapott csőrös itatóba, amikor megébredt. Úgy tűnt, nagyon szomjas volt, mert rengeteget ivott, és pikk-pakk visszaaludt. Én ezen felbuzdulva mindig odanyomtam a tejet Neki, ha megébredt, napközben pedig, ha jött nyúlkálni a pólómba, szintúgy kapta a növényi tejet. Azért jók ezek a tejek, mert hasonlóan édesek, mint az anyatej, de nincs benne hozzáadott cukor, ami nekem nagyon tetszik, ugyanis féltem a fogait. Ezért nem teáztatom soha. A kókusztej és a zabtej alapból finom édeskés. Szval éjjel és nappal ezt itatom Vele, ha szopizni akarna, és úgy tűnik, bevált. Az első éjjel és nappal volt egy kicsit nehezebb, a ma éjszakát már átaludta, inni sem ébredt, nappal pedig eszébe sem jut már a cici. Elalvásnál még pár percet birizgálja a mellemet, de szopizni nem akar hál'istennek. Úgyhogy most már így 4 nap után lassan ki merem jelenteni, hogy ennyi volt a szoptatás, lezárult ez az időszak, a lelkemnek sem olyan rossz már, hiszen ugyanolyan jókedvű energiabomba a kisfiam, semmi nem változott, ugyanúgy bújik, ha épp olyanja van. Én pedig 11 hónap után ma megettem az első túró rudimat és bekanalaztam egy pohár joghurtot. Isteni volt!:-)

Már csak azt remélem, hogy a kisfiam az októberi tejterhelés után majd szintén megkóstolhatja a fincsi tejtermékeket!

Köszi MIndenkinek a segítséget, és remélem, az elválasztás előtt álló anyukák erőt merítenek a történetünkből. Ja, még annyit, hogy így kaptam pár hónap pihenőt. Januárban születik a 2. babónk, remélem, Őt legalább ennyi ideig fogom tudni szoptatni.:-)

2014. júl. 3. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!