Hogyan tudnám a depressziómat és a lelkiismeret furdalásomat legyőzni, hogy a babámat csak pár hónapig tudtam szoptatni?
Figyelt kérdés
Nem így terveztem, sokáig szerettem volna szoptatni, mindent kipróbáltam, hogy több tejem legyen, nem sikerült. Nagyon bánt a doldog, teljesen belebetegedtem. A család (főleg a férjem)nem ért meg, nem érti miért csinálok "ekkora ügyet" a dologból. Én pedig úgy érzem, megbuktam anyaságból...2008. febr. 14. 13:44
1/6 anonim válasza:
Szia, ne keserdj el, ez mással is előfordult már. Van akinek nem megy, de azért még nem rossz anya, sőt, lehet, hogy nagyon jó! Ne legyen lelki ffurdalásod ez miatt, ne idegeskedj rajta. Ez most így történt, majd a többi babónál más lesz! :)) Fel a fejjel!
2/6 anonim válasza:
Szia! Szerintem se keseredj el! Ettől még nem buktál meg anyaságból! Annak idején az én anyukámnak se volt elég teje, ő is csak kevés ideig tudott szoptatni és nem lett belőle semmi gond.
(Egy 18 hetes kismama)
3/6 anonim válasza:
Figyelj, szerintem ez normális, hogy így érzed, mármint hogy bánt a dolog. Én inkább azon döbbenek meg, amit tapasztaltam egy-két ismerősömnél, inkább nem szoptatott, csak hogy cigizhessen, és sok barátnőm van, aki meg se próbálta. TE megpróbáltad, és ez a lényeg. Épp azért vagy jó anya, mert lelkifurdalásod van. Az nem szép,hogy a férjed nem ért meg, magyarázd el neki nyugodtan, hogy ez neked miért fontos. A lényeg pedig, hogy néhány hónapig szopizott a babád, és most már arra koncentrálj, hogy milyen nagy élmény lesz felfedeztetni vele az új ízekeket.
4/6 anonim válasza:
Ne keseredj el! Én is így jártam a 3 hónapos fiammal. Erről nem te tehetsz, egyszer ígyis úgyis eljött volna az idő, hogy már nem szopizott volna. Végülis a tápszerben is minden benne van, ami a növekedéshez szükséges. Persze az anyatej tele van mindenféle plusz dolgokkal, de azért nem nagy tragédia, hogy ha egy baba egy idő után tápszerre áll át. Annak örülj, hogy annyi anyatej jutott neki, amennyi jutott, mert már az is több, mint a semmi. Van, akinek már a legelején sem sikerül. Ettől nem vagy rossz anya, hiszen az igazán szülői dolgok még csak most jönnek. Gondold végig, még mennyi mindenben rád van utalva ez a kis emberke, és ezeket mind meg kell neki adnod, rengeteg feladatod van még vele kapcsolatban.
5/6 anonim válasza:
Megértelek teljesen. Nekem azért van lelkiismeret furdalásom, mert a babám szétharapta a mellbimbóm és már hiába gyógyulgat, nem merem rátenni, mert félek, hogy újra szétcincálja. Sokat szorongok azon, hogy rátegyem-e mégis, ha már meggyógyult. Inkább fejem neki a tejet és ezt egészítem ki tápszerrel. De ettől én is úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anyja, pedig mások bizonygatták, hogy nem ezen múlik.
6/6 anonim válasza:
Engem is nagyon keveset tudott szoptatni annak idején az anyukám, de ettől még nagyon jó anya volt (ma is az :)) )
Nem ezen múlik. De azért szerintem vedd csöcsire jó sokszor, hogy érezze a szívhangodat, meg a testmelegedet, meg azt, hogy szereted. Meg a párod is tartsa jó sokat ölben.
Egyáltalán nem buktál meg anyaságból, a tejmennyiség amid volt, nem rajtad múlott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!