Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Legyen - lehet lelkiismeret...

Legyen - lehet lelkiismeret furdalásom? Abbahagynám a szoptatást.

Figyelt kérdés

A babám 2 hós szopizik de napközben kell tápszert is adnom, mert kevés a tejcsim, viszont gondolkodom hogy abbahagyom a szoptatást mert eleve nincs sok tejem és allergiás is vagyok, itt a tavasz és állandóan kínoznak a tünetek: orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés, stb. gyógyszert nem szedhetek a szoptatás miatt, de így szenvedek. Aki allergiás az tudja mit érzek. Úgy szoptatni hogy közben állandóan folyik az orrom, hát.......!

Viszont ha abbahagyom a szoptatást az éjszakai etetések elmaradnak majd a tápszer miatt? Most 2 szer ébredünk hajnalban.

2011. ápr. 14. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Ha úgy érzed, hogy a Te egészséged veszélyezteti, hogy nem szeretsz emiatt babázni, hogy szenvedsz egész nap, akkor inkább hagyd abba. Szerintem jobb egy tápos baba, mint egy szenvedő anya. Tudom, szoptass folyton, meg az a legfontosabb, de szerintem egy kínszenvedés lehet. (Rám viszkető vörös foltok jöttek amikor terhes voltam, rosszabb volt mint maga a szülés.)

Mondjuk a baba allergiára való hajlama viszont nő azzal, hogy abbahagyod a szoptatását, azért azt tudjad, mielőtt döntessz a dologról.

2011. ápr. 14. 16:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Te döntesz mindenképp,te tudod mennyire erössek a tünetek,nekem nincs ilyen problémám.

Én a te helyedben még elhúznám egy kicsit,legalább még 3 hónapot,épp azért,amit előző írt.

Tudom miért lett kevesebb tejed?Mert fogkalkoztat,hogy hagyd abba.Most nem megyek ebbe bele,privibe leírom,ha érdekel.

Úgy gondolom,ha kiírtad a kérdést,nem tudsz dönteni.

Ezzel semmi baj nincs.

Ne vedd sértésnek kérlek,csak segíteni akarok.

tedd mérlegre.Valami miatt,talán az éjszakai ébredésekért,úgy gondolod,hogy jobb lenne a tápszer,valami miatt nem akarsz szoptatni,és könyebb így neked,hogy tudod,az allergiád miatt kell abba hagynod.

Vagy a mérleg másik oldala,hogy annyira akarsz szoptatni,így is,akármennyire nehéz,úgy gondolod,kibírod,de vársz egy megerősítést valakitől,vagy bíztatást.

Még egyszer írom,nem ítéllek el,nem bántani akarlak.

2011. ápr. 14. 17:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Calciumot biztos lehet szedni és van tengeri sós orrspray meg valami szemcsepp is (most persze nem találom a papírom). Valamennyit azért ezek is használnak, és a valamennyi ilyenkor már nagy segítség.

Azért hívd fel az allergológiát, mit tudnak még esetleg ajánlani.

Plusz nem tudom, hogy álltok anyagilag, de én hasonló okok miatt erôsen gondolkodom valami olcsóbb légtisztító beszerzésére legalább az egyik szobánkba nyárra, a parlagfû-szezonra.

Az anyatejes babáknál késôbb tényleg jóval ritkább késôbb az allergia... persze attól még lehet.

2 hósan a babák többsége még 2x kel éjszaka. 3 hós kora körül szokott változás lenni, de 5 hónapos korától meg a foga kezdheti bántani - úgyhogy a tápszer nem 100% garancia. Az sokat segíthet, ha lefekvés elôtt többször, többet kap enni, mert késôbb lesz éhes, de azért ne tömd meg :) (Az enyém 8 hós anyatejes, szerencsére 2 és fél hónapos korától kezdte fokozaton átaludni az éjszakát. De elég sokféle verziót hallottam már.)

2011. ápr. 15. 07:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor szopiztasd a babadat ha mind a kettotoknek kenyelmes es jo. Ha valami gond miatt nem megy ettol nem vagy rosszabb vagy jobb anya. Ha kinlodsz es szenvedsz az allergiatol az senkinek sem jo. Akkor csinald ha elvezed minden percet. Szenvedni felesleges szerintem.
2011. ápr. 15. 14:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

3 gyerekem van! Első kettőt nem tudtam szoptatni! Harmadikat tudtam! Sőt elmúlt 1 éves és még mingíg szopizik!

Tápszeren is felnőnek a gyerekek! Lenne elég tejed, csak mindenhol azt sujkolják az anyukákba, hogy nincs és vegye a tápszert! De a tápszeres babák nagyobb valószínűséggel lesznek allergiásak!

Ha mindenáron tápszert szeretnél, akkor mindenképpen hipoallergént irassál fel. A humana ha 1-es az nagyon jó! Ez nem reklám volt! Az első gyereknél kb 10 féle tápszert próbáltunk, és ez a legjobb! Ne izgulj! Te tudod, hogy mindkettőtöknek, hogy lenne jó! Ha nem érzed jól magad akkor hamar el is fog apadni a tejed!

Jó babázást!

2011. ápr. 15. 22:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Én tudom mi az allergia!Sőt fulladok is!Az allergiát nem lehet örökölni csak a hajlamot!A lányom nem tudtam sokáig szoptatni,4 éves,nem allergiás.A fiam 14 hós még mindíg szopizik,és minden "szar"kiüti!Úgyhogy az ellen nem véd meg az anyatej!Az immunrendszert biztos erősíti,de attől még lehet allergiás.Tégy belátásod szerint,de én kaptam a calcimusk injekciót,napi 1-et megiszok,ez mellett lehet szoptatni.Jó babázást!
2011. máj. 3. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!