Lelkiismeret furdalásom van emiatt a szoptatási rend miatt. Mit tegyek?
Szia!
Szerintem ameddig van tejed azt add oda neki!Fontos a baba számára minden csepp anyatej!
Nekem sem volt igazán tejem,de ameddig bírtam,szoptattam.
Sok sikert!
Szerintem egyáltalán nem vagy rossz anya. Tudom én is, hogy nem egyszerű szoptatni. Az én fiam is a jövő héten lesz 3 hónapos, de én szerencsésnek érzem magam, hogy "szoptatok".
Azért tettem idéző jelbe, mert gyakorlatilag fejem a tejet és üvegből kapja. Oka: 1 hónapja a gyerekorvos közölte, hogy nagyon sovány a fiam (hozzá tartozik hogy 2700g és 47 cm volt amikor a 35. héten megszületett). 2 hónaposan már 58 cm volt tehát 11cm-rel volt hosszabb és 3,5 kg. Akkor kaptam utasításba, hogy "tömni kell a gyereket". Azóta nagyon figyelek, hogy minimum 120 g-ot megegyen, de ezt szopizással nem tudtuk kivitelezni.
Lehet, hogy te is megpróbálhatnál nap közben fejni, a tejed is több lenne, de a manó anyatejet is kapna. Ha nem szeretnéd, akkor a te döntésed az is és senki nem ítélhet el ez miatt.
Nagyon boldog babázást kívánok :)
Megértelek, ugyanakkor nem értelek. :)
Nem vagy rossz anya ezért, mert így érzel, bár én imádom szoptatni a kisfiamat, azért írtam , hogy nem értelek. Én szoptatni is fogom, amíg tehetem. Neked viszont azt mondom, ha rossz érzéseket kelt benned, és a kisfiad sem igényli a cicizést, akkor szerintem hagyd. (bár az anyatej nagyon fontos egy kisbabának!!!) Inkább, minthogy a kicsi átvegye a negatív energiákat...
Viszont, ha a babád szereti és igényli, akkor próbáld meg a szép oldaláról nézni, és folytatni. Olyan gyorsan nőnek a gyerekek. :) Soha nem lesz többé ilyen picike... És ne feledd az anyatej jótékony hatásait sem! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!