Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lelkiismeret furdalásom van...

Lelkiismeret furdalásom van emiatt a szoptatási rend miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kisfiam 3 hónapos elmúlt.Eddig sem volt túl sok tejem,de minden evést szopizással kezdtünk.Evett általában 10-20 millit.Lassan egy hete viszont csak este szopiztatom,akkor megeszi a 70-90-et.Viszont az az igazság,hogy sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem magam,mióta csak napi egyszer eszik ciciből.Rossz anya vagyok,mert nem táplálom anyatejjel a babámat?Nem tudom mit tegyek.Szívem szerint elhagynám az esti szopit is.Úgy sincs tejem,akkor meg miért kínozzam magam és a babámat is?Szabadabbnak érzem magam,ha nem szoptatok.
2009. febr. 3. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ameddig van tejed azt add oda neki!Fontos a baba számára minden csepp anyatej!

Nekem sem volt igazán tejem,de ameddig bírtam,szoptattam.

Sok sikert!

2009. febr. 3. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem vagy rossz anya. Tudom én is, hogy nem egyszerű szoptatni. Az én fiam is a jövő héten lesz 3 hónapos, de én szerencsésnek érzem magam, hogy "szoptatok".

Azért tettem idéző jelbe, mert gyakorlatilag fejem a tejet és üvegből kapja. Oka: 1 hónapja a gyerekorvos közölte, hogy nagyon sovány a fiam (hozzá tartozik hogy 2700g és 47 cm volt amikor a 35. héten megszületett). 2 hónaposan már 58 cm volt tehát 11cm-rel volt hosszabb és 3,5 kg. Akkor kaptam utasításba, hogy "tömni kell a gyereket". Azóta nagyon figyelek, hogy minimum 120 g-ot megegyen, de ezt szopizással nem tudtuk kivitelezni.

Lehet, hogy te is megpróbálhatnál nap közben fejni, a tejed is több lenne, de a manó anyatejet is kapna. Ha nem szeretnéd, akkor a te döntésed az is és senki nem ítélhet el ez miatt.

Nagyon boldog babázást kívánok :)

2009. febr. 3. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Megértelek, ugyanakkor nem értelek. :)

Nem vagy rossz anya ezért, mert így érzel, bár én imádom szoptatni a kisfiamat, azért írtam , hogy nem értelek. Én szoptatni is fogom, amíg tehetem. Neked viszont azt mondom, ha rossz érzéseket kelt benned, és a kisfiad sem igényli a cicizést, akkor szerintem hagyd. (bár az anyatej nagyon fontos egy kisbabának!!!) Inkább, minthogy a kicsi átvegye a negatív energiákat...

Viszont, ha a babád szereti és igényli, akkor próbáld meg a szép oldaláról nézni, és folytatni. Olyan gyorsan nőnek a gyerekek. :) Soha nem lesz többé ilyen picike... És ne feledd az anyatej jótékony hatásait sem! Minden jót!

2009. febr. 3. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem önmagában a szoptatás tesz valakit jó anyává. Ha úgy érzed, hogy ez nyűg, kellemetlen és nem szívesen csinálod, akkor hagyd abba. Nemcsak az anyatej fontos, hanem az, hogy milyen érzéssel adod oda. Ha kínnal, akkor az egy olyan negatív energia, amit jobb lenne inkább kiiktatni. Ha átgondoltad, és így döntesz, akkor viszont ne hagyd, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen, mert akkor ugyan ott vagy. De azért adj még pár napot magadnak, és gondold át még egyszer. Minden jót!
2009. febr. 3. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia.Egyátalán nem vgy rossz anya.A szoptatás is egy olyan dolog amiben mind kettőtöknek jól kell éreznie magát ha te jobban érzed magad a nélkül akkor tégy úgy.Én is nagyon szerettem volna szoptatni a kisfiam de miután a kórházban töltött pár nap alatt véresre lerágta mind a két bimbómat és a bimbóvédőt meg félbeharapta így hamar leszoktattam a ciciről de üvegből odaadtam neki a tejet ugyan úgy.Add neki üvegből míg van.
2009. febr. 3. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos megköveztek, de én nem szeretek szoptatni...vagyis nem élvezem, de nem is utálom.Három hónapos a kicsi, de én mindent megteszek, hogy legyen tejem, és most hála istennek még van.Szeretném hat hónapos koráig mindenképp szoptatni, ha lehet, tovább is.A szoptatás nekem macera,a küzdelem a tejért szintén, de nem hagynám a abba, mert tudom, hogy a kicsinek ez a legjobb.
2009. febr. 3. 10:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsokat.Aranyosak vagytok.És ami a legjobban bánt az egészben,hogy anyukám erölteti,hogy szoptassak.A párom megért,mindenben támogat,bárhogy is döntök,de anyukám nem.És ettől is ideges vagyok állandóan,hogy 25 éves vagyok,és mindig beleszól,hogy ezt ne csináld,azt ne csináld.sajnos még most nincsen rá esély,hogy elköltözzünk anyukámtól.Eddig se szerettem,ha megmondták,hogy nekem mi a jó.Azt csak én tudhatom,hogy nekem hogy jó,és mitől érzem jól a bőrömben.A legfontosabb a kisfiam és a párom,de azt ki veszi figyelembe,hogy nekem mi a jó?
2009. febr. 4. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!