Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éreztetek lelkiismeret-furdalá...

Éreztetek lelkiismeret-furdalást, amikor elválasztottátok a még szopizó kisgyereketeket?

Figyelt kérdés
Normális, hogy lelkileg cefetül érzem magam amiatt, hogy elválasztottam a 15 hónapos fiamat? Az eszemmel tudom, hogy rendben van, nagyon jó étvágya van, tejem már alig volt, a szopi már csak lelki táplálék volt. De nagyon sajnálom Őt. Napközben már egyáltalán nem keresi, de az esti elalvásnál még kellene Neki, bár szopi nélkül is viszonylag könnyen elalszik. Azt hagyom Neki, hogy simogassa a mellemet, arra még szüksége van. Mielőtt bárki félreérti, úgy szopizott, hogy a másik mellemet mindig gyűrködte. Na, ez megmaradt. Azok, akik túl vannak már egy ilyen elválasztáson, hogyan élték azt meg?
2014. júl. 2. 22:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Én azt olvastam, hogy hagyni kell, amíg ő maga hagyja el.

Legalábbis egy ilyen védőnős oldalon láttam. De lehet neki azt is mondani este, hogy most a cici is aludni szeretne, neki is pihenésre van szüksége. :)

2014. júl. 2. 22:45
 2/23 anonim ***** válasza:
51%
Én próbáltam leválasztani de nem ment.Nagyon hiányolta nagyon sírt.Ugyanezek a szokàsok amit ìrtál.2 és fél éves még szopizik.Napközben is és elalvásoknál is.Mèg mindig sok a tejem.
2014. júl. 2. 22:48
 3/23 anonim ***** válasza:
47%

Az eggyel előbbi kérdésre is válaszoltam, ott is írtam, hogy 12,5 hónapos volt a fiam, mikor hirtelen kórházba kerültem, és egyik pillanatról a másikra kénytelen voltam elválasztani szegényt.

Nekem ez nagy lelki törés volt, sajnáltam a gyereket, hibáztattam magamat, a kórházban még fejtem is a tejet ezerrel, hogy nehogy elapadjon, hogy itthon tudjam szoptatni újra, de annyi altatót, antibiotikumot és más gyógyszert kaptam, hogy szabályosan világoskék!!! tejet fejtem le. Tudta az eszem, hogy nem tennék jót a gyereknek, ha ezzel szoptatnám, de hazaérve majdnem a szívem szakadt meg, mikor a pólómat rángatta, és hisztizett, hogy miért vagyok vele elutasító. :(

Nagyon nehezen apadt el a tejem, a gyerkőc nem nagyon issza a tejitalt, de hát... Ez van.

Kellett egy kis idő, hogy kiheverjem, de lehet, hogy ez csak engem viselt meg ennyire.

2014. júl. 2. 22:50
 4/23 anonim ***** válasza:
32%

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az a kívánatos, ha a csecsemőket kizárólagosan szoptatja az édesanyjuk hathónapos korukig, majd - megfelelő hozzátáplálás mellett - folytatódik a szoptatás kétéves korig vagy azon túl.

Ideális esetben a kisbaba (pontosabban a kisgyermek) maga növi ki a szopási igényét és hagyja el fokozatosan a szopást - ezt a folyamatot nevezzük elválasztódásnak. Ez legkorábban másfél éves kor körül szokott bekövetkezni, legkésőbb pedig 7 éves korban. Gyereke válogatja, hogy ki mikor növi ki a szopási igényét."

[link]

2014. júl. 2. 22:51
 5/23 A kérdező kommentje:
Az az oka az elválasztásnak, hogy a kisfiam tejfehérje-érzékeny, amíg szoptatom, én sem ehetek semmilyen tejterméket. Ezt csinálom 4 hónapos kora óta, tehát 11 hónapja. Viszont megfogant a kistesó, és úgy érzem, újra kiegyensúlyozottan kellene táplálkoznom, kellene a kalciumdús tejtermék. Föl kellene tankolnom egészen egyszerűen. Ha óriási lett volna az ellenállás, nem erőltettem volna, de így csak az esti elalvásnál van egy pici nyekergés, még csak nem is sírás.
2014. júl. 2. 22:58
 6/23 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a gyermek a maga tempójában elhagyja a szopit, ezért érzem magam rosszul lelkileg, mert beleszóltam ebbe a folyamatba.
2014. júl. 2. 23:00
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem!Mindkét gyerekemet nagyon szerettem szoptatni,elsőt 1,5 évig,2.-at 16 hónapig szoptattam.

Mindkét esetben sokat kínlódtam a végén,fárasztó volt éjjel,bár mellettem feküdtek,maceráltak,nem tudtam pihenni.Rájöttem ennek így nincs értelme,kíméletesen elválasztottam őket.

Lehet valakinek ez önzőség,szerintem nem.Nem voltak már kicsik,ettek mindent,nekem meg már nem volt sok örömem a szoptatásban.

Ne érezd magad rosszul,már elég nagy a kicsid,szép,hogy eddig is tudtál szoptatni!

Ja és ahogy nőnek,egyre nehezebb elválasztani, 1,5-2 éves kor után már valóban ők döntik el mikor akarják abbahagyni,mert akkor már ordítás mentesen nem megy az elválasztás!

2014. júl. 2. 23:00
 8/23 anonim ***** válasza:
31%

Én 2 éves 8 hónapos koráig szoptattam a lányomat,úgy h 2 éves korától bölcsibe járt.Kicsit gyanús volt,mert a gondozó nőket cicijeit rögtön nyomkodta én meg szabadkoztam nem tudom miért csinálja.:D

Na mindegy a tesómat az anyám csak 3 hónapos korig szoptatta,mi állandóan betegeskedtünk,én pedig megfigyeltem h 5 perces szoptatás rögtön leviszi a 39 fokos lázat is,ezért húztam ennyi ideig.

2014. júl. 2. 23:04
 9/23 anonim ***** válasza:
92%

7-es vagyok,egyáltalán ne érezd rosszul magad,tényleg most már a benned növekvő picire is gondolnod kell,semmi baja nem lesz fiadnak,hogy most már nem szopik!Az érzelmi kapocs sem lesz kisebb,ezt tapasztalatból írom!

Szoptatás párti vagyok,nagyon is, de nem tetszik ez a fanatikusság ami ma van a szoptatással kapcsolatban...szerintem egy 1,5-2 évesnél már inkább az anyukának kapocs a szoptatás,nem a gyereknek.

2014. júl. 2. 23:06
 10/23 A kérdező kommentje:
Na igen, pont azt élem át én is, amit a 7. válaszoló leírt. Rengeteg ébredtünk, csak cicin aludt vissza, a férjem külön szobában alszik, mert a kisfiunk egész éjjel mocorgott. Plusz mindaz, amit az előbb leírtam. Az a tervünk a férjemmel, hogy szépen, kíméletesen átszoktatjuk a szobájába, de ehhez az kellett szerintem első körben, hogy legalább az éjszakai szopit abbahagyja. Szval ez egy összetett probléma. Egyébként én is tovább terveztem a szoptatást.
2014. júl. 2. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!