Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éreztetek lelkiismeret-furdalá...

Éreztetek lelkiismeret-furdalást, amikor elválasztottátok a még szopizó kisgyereketeket?

Figyelt kérdés
Normális, hogy lelkileg cefetül érzem magam amiatt, hogy elválasztottam a 15 hónapos fiamat? Az eszemmel tudom, hogy rendben van, nagyon jó étvágya van, tejem már alig volt, a szopi már csak lelki táplálék volt. De nagyon sajnálom Őt. Napközben már egyáltalán nem keresi, de az esti elalvásnál még kellene Neki, bár szopi nélkül is viszonylag könnyen elalszik. Azt hagyom Neki, hogy simogassa a mellemet, arra még szüksége van. Mielőtt bárki félreérti, úgy szopizott, hogy a másik mellemet mindig gyűrködte. Na, ez megmaradt. Azok, akik túl vannak már egy ilyen elválasztáson, hogyan élték azt meg?
2014. júl. 2. 22:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%

pff 8-as,bocsi,de ez tök egyedi eset ami írsz!!!

Én pont a 2.gyerekem kapcsán jöttem rá arra,hogy a szopinak nincs "mindenható" hatása.Eleinte biztos véd,míg igazán kicsi a baba,de ez a hatás tuti csökken ahogy nő!

2. gyerekemet is ugyan úgy szoptattam mint az elsőt,kiegyensúlyozottan táplálkoztam közben,mégis már 3 hónaposan náthás lett,sokszor volt kicsinek is lázas,9 hónaposan lázgörccsel kórházban voltunk...

biztos véd az anyatej,de hidd el,ha 5 perc szopi levinné a lázát,akkor mai napig 5x szoptatnám a most 19 hónapos fiamat,hogy kezelhetőbb legyen a láza amikor beteg!!

2014. júl. 2. 23:11
 12/23 anonim ***** válasza:
ja,megint 7-es voltam.
2014. júl. 2. 23:12
 13/23 A kérdező kommentje:
Egyébként az az elmélet, miszerint az anyatejes babák/kisgyerekek sosem vagy csak nagyon ritkán betegek, a kisfiamnál is megdőlt. Most vagyunk túl a 2. mandulagyuszin, előtte vírusos torokgyulladása volt, két hete hasmenés napokig, most pedig folyamatosan folyik az orra. Pedig erős, nagy gyerek. Igaz, hogy rengeteget vagyunk gyerekek között, gondolom, onnan szedi össze a betegségeit, de mostanában nagyon sűrűn ránk járt a rúd ilyen téren. Pedig mennyit szopizott!
2014. júl. 2. 23:18
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a gyerekednek az a legjobb,ha kiegyensúlyozott vagy!!Ha nyüg a szoptatás,e miatt nem tudsz pihenni,tehát a napok is feszültebbek,türelmetlenebb vagy a fáradtság miatt akkor megéri??egy 1,5 évesnek az is fontos,hogy egyben végig aludjon 8-10 órát éjjel,ha megszokásból ébred a szopi miatt az se neki,se neked nem jó.

Ráadásul a terhesség miatt még feszültebb lehetsz majd,hidd el,jól tetted,hogy elválasztottad!!!

2014. júl. 2. 23:19
 15/23 Vilcsianyuja ***** válasza:

Egy különbséggel ugyanezt éltem át a lányommal, amit te, én 16 hónapos korában választottam el. A különbség, hogy nekem nem volt peteérésem, tesót akartunk, de már az első is gyógyszerrel jött össze, a biológiai órám meg ketyeg... Szóval én sem teljesen tiszta lelkiismerettel, de az elválasztás mellett döntöttem. Azt nem tudom, hosszú távon nem okoztam-e kárt (eléggé hisztis a lelkem, de hogy ezt mennyire befolyásolta az elválasztás, azt nem tudom). Az biztos, hogy rövid távon nagy javulások történtek, mert hirtelen elkezdte átaludni az éjszakákat (1,5-6 hónapos kora közt szépen átaludta, aztán az elválasztásig egyre többször ébredt éjjel). Nálunk is ugyanaz volt előtte, este elalváskor cici, aztán éjszaka átlag 3-szor, de volt, hogy akár 10-szer keltem hozzá. Tejem már csak jelképes mennyiség volt.

Neked velem ellentétben nem kell lelkiismeretfurdalásodnak lennie, tényleg éppen úgy meg kell adnod a lehető legtöbbet a pocakbabának, mint a kisfiadnak.

2014. júl. 2. 23:22
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató sorokat a 7. és az utolsó válaszolónak /lehet, hogy ugyanaz a kettő/. A többi kommentet is köszönöm.
2014. júl. 2. 23:23
 17/23 A kérdező kommentje:
Vilcsianyujának is köszönöm. Tényleg egy cipőben járunk/jártunk. Az én kisfiam is cicifüggőbb volt az utóbbi 2 hónapban, mint valaha. Hiszem, hogy jól döntöttem, a lelki részét pedig majd megpróbálom elrendezni magamban.
2014. júl. 2. 23:27
 18/23 anonim ***** válasza:
9%

11.te csak ne pfúújogjál jó!

A mi esetünk egyedi egyébként.

Maradjunk abban,h anyánk szinte már kaja helyett is gyógyszerezett minket a tesómmal.Ezért nagyon gyógyszer ellenes vagyok.Azt megfigyeltem,h 5 perces szopi levitte a lázát.

Mikor közösségbe vittem rögtön bekapott valamit és 40 fokos lázzal otthon feküdt.Azóta megköveztek h jaj nagy baja lehetett volna.Hát nagy baja lett volna,mert 4 évesen mikor életében először és utoljára a Lyme kórra beadtam neki gyógyszert kiderült,h súlyos gyógyszer érzékeny.

Náthára és influenzára nagyon jó a sima jó meleg hársfavirágtea magában.Mert a gyógyszerekben olyan anyagok vannak,h attól a gyerek immun rendszere nem fog fejlődni.

Egyébként a 2 év 8 hónapos szoptatást,mivel írtam is bölcsibe járt napi egyszeri alkalomra kell elképzelni.

Az én gyerekem pedig már 14 éves és az osztály egyik legegészségesebbje,ő már tudatosan követi is az egészséges dolgokat,mint kamasz,úgyhogy te csak fújolj magadban bunkó.

2014. júl. 2. 23:32
 19/23 OlivO ***** válasza:
Nem. Első elválasztotta magát, amikor terhes lettem, a második meg annyira nem is volt szopimániás, egyszercsak nem kapta többet a cicit, nem is kérte. Igaz, egy éves volt már. Ha ragaszkodott volna nagyon a szoptatáshoz, akkor persze más lett volna a helyzet.
2014. júl. 3. 08:19
 20/23 eszo ***** válasza:

Én is éppen ezen őrlődök..

19 hónapos lesz a kislányom és éjjelente cicifüggő..én meg már zombi.

van,h 10x is szopik éjjel..és addig nyöszörög,sírdogál,míg nem kap cicit..és mondja is,h: anya..ciciiiiiii..nekem meg a szívem szakad meg, és a béke érdekében adok neki. nem tudom hogy lehetne barátságosan leszoktatni,mert mi is kistesót szeretnénk,de míg szoptatok nem nagyon fog összejönni szerintem.

Az a baj,h ha sír éjjel,akkor mindenkit felébreszt..azt meg nem szeretném..de nem tudom mit csináljak.

napközben már csak 1-2x cicizik,de éjjel!!!!főleg fogzáskor!!!

meg elalváshoz is kell neki..el sem tudom képzelni hogyan aludna el cici nélkül...ti hogy csináltátok?

2014. júl. 3. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!