Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, kinek mi a véleménye...

Anyukák, kinek mi a véleménye a nyilvános helyen történő szoptatásról?

Figyelt kérdés

Most várom az első babámat. Nemrég érettségi találkozóm volt, és az egyik volt osztálytársam elhozta a négy hónapos babáját magával. Már ez is furcsa volt nekem kicsit, de amikor az étteremben, mindenki előtt nekiállt megszoptatni, az nagyon kellemetlenül érintett, és nem csak engem, hanem másokat is.

Tudom, hogy a szoptatás teljesen természetes dolog, de akkor is azt gondolom, hogy nem tartozik másokra, én biztosan nem fogom nyilvánosan csinálni.

Kinek mi a véleménye erről, ti hogy csináljátok?

2014. márc. 25. 08:57
1 2 3 4
 21/35 andi9208 ***** válasza:
53%
látom többen is azt írták h nem szoptatnának nyilvános helyen. Tényleg elég gáz a legtöbb ember hozzáállása. ha muszáj, nem tudsz félrevonulni, cumisüveget nem fogadja el, akkor hagynátok, üvölteni, éhezni szegény gyereket, csak hogy ne érezzétek magatokat kínosan?? kit érdekel h mit gondol más, ha a gyerekemről van szó! nekem is kellett vonaton szoptatnom, letakartam magunkat textil pelenkával és kész! kissé kínosan éreztem magam ugyan, de ha muszáj, akkor muszáj.. ha meg megnéznek, akkor nézzenek csak, addig sem unatkoznak.. ennyi.
2014. márc. 25. 18:56
 22/35 anonim ***** válasza:
53%

19-es.

Igen, az emberek esznek nyilvánosan, de te sem anyud cicijét szopod a vendéglőben, nem?

Egy tányér kaja egészen más, mint egy nyilvános helyen elővett cici...

Főleg, h ugye ilyenkor általában a cici az nem topmodellé vagy sima nőcié, hanem sötét nagy bimbós, kék eres...

Na mindegy. Ez is egy örök vita.

Én még tartom magam ahhoz, h nem illik nyilvánosan.

2014. márc. 25. 19:08
 23/35 anonim ***** válasza:
44%

Igy van. Ne hasonlítsuk már a tányért kész ételeket egy női mellhez!

Persze egyenek ők is üvegből vagy ha nagyok akkor kanálal stb.. Ha meg szoptatni kell akkor diszkréten. Az a szomorú hogy neked az lenne a természetes ha mindenhol kint csüngő melleket látnál. Én nem is értem komolyan. Nem afrikában vagyunk civilizált ember nem rakja ki a mellét idegeneknek. A baba a legfontosabb de sok módon meg lehet ezt oldani annak akinek van rá igénye ,hogy ne tegye közszemlére a mellét. Mert attól hogy tej lett benne még mell maradt nem változott cumisüveggé.

2014. márc. 25. 19:21
 24/35 andi9208 ***** válasza:
47%
drága utolsó hozzászólók! az tuti, h ti vagy férfiak vagytok, vagy gyermektelen nők! ha mégis gyerekes anyák vagytok, akkor valószínű nem kerültekek még ilyen helyzetbe, aminek örüljetek. az egy dolog, h nem fogadjátok el, hogy ha egy baba nem eszik tejen kívűl mást, akkor is meg kell etetni, de az, h ilyen bunkó stilusban közlitek, az csak nektek gáz szerintem. saját magatokat minősítitek, és nem a jó értelemben.
2014. márc. 25. 19:37
 25/35 anonim ***** válasza:
67%
Anya vagyok. Kerültem ilyen helyzetbe és mégis megoldottam. Kint a szabadban szépen elvonultunk letakarva. Boltban van próbafülke stb. Igen ez engem minősit. Azt hogy nem mutogatom a mellem idegenek elött azt hogy van bennem annyi tisztelet az emberek felé hogy nem kell az én mellemet bámulniuk. Hogy képes vagyok előre gondolkodni és kivenni egy kendőt a szekrényből az is engem minősít. Vagy ugy időzíteni mindent hogy a lehető legjobban jöjjön ki az evés. Ez is engem minősít. És titeket mi minősít? A gátlástalánság és nemtörödömség más emberekkel és magatokkal szemben.
2014. márc. 25. 21:19
 26/35 andi9208 ***** válasza:
26%
te figyelj már! elolvastad, amit én írtam? vagy amit a 19-es? én is inkább félre vonulok, és letakarom magam, de az amit ti írtatok, meg ahogy fogalmaztatok h milyen unorító egy szoptatós anyának a melle, hát én erre céloztam. meg arra, h van aki egyáltalán nem képes megérteni azt, h ha egy baba nem fogadja el a cumis üveget, akkor nincs más mint cicire tenni..
2014. márc. 25. 21:26
 27/35 anonim ***** válasza:
Ezek közül semmit nem én irtam! A mellett kicsapós kérdésre! válaszoltam nem mások kommentjeire!
2014. márc. 25. 21:53
 28/35 Julie S ***** válasza:
33%

Hat, nem ertek egyet abban, hogy annyira nagyon mas lenne tanyerbol enni. Eves ez is, az is. A felnottek mar nem anyatejen elnek (persze, hogy mast es mas modon esznek), de a babaknak a szopi a normalis. Egyszeruen mostanaban nagyon tabuva tettek a noi mellet, es tulszexualizaltak. Es mar emlitettem, hogy a szoptatas alkalmaval nem is sok latszik belole, hiszen egy resze a baba szajaban van, a tobbi meg kb olyan, mint ami egy melyen dekoltalt ruhabol is kilatszhat. Mondjuk nem art a szoptatast megkonnyito ruhaban lenni ehhez.

Es en nem vagyok szegyenlos, a mellem sem nez ki rosszul, nem is nagy, de igy sem "mutogatom" gatlastalanul, csupan megetetem belole a gyerekem, ha ugy erzem, hogy megfeleloek ehhez a korulmenyek. Ma is pont szomszedoltunk a parommal gyerekestol es az ottani csaladapa is mondta, hogy nyugodtan szoptassam meg a lanyom, amikor mellet kert es tudtunk tovabb kulturaltan beszelgetni kozben es o sem a mellemet sasolta. Termeszetesen en is takartam magam, amennyire sikerult, de nem bujtam el semmi ala, mivel nem is igy keszultunk csak ott ragadtunk estig. Szoval vannak azert normalis emberek, akik helyen tudjak kezelni a dolgot es nem hozzak kinos helyzetbe a kisbabas anyakat azzal, hogy vagy el kell bujjanak, ha etetni akarjak a gyerekuket, vagy eheztetniuk kelljen a babajukat.

2014. márc. 25. 22:11
 29/35 anonim ***** válasza:
75%
Tányér és nő mell ugyan az? Érdekes. Tabu vagy nem tabu én nem rakom közszemlére a mellemet. A baba éhes természetes hogy megeteted. de azért te vele ellentétben már tisztába vagy vele miből eteted, a melledből ami egy intim testrészed ( már akinek az) . De mindegy is mindenki tegyen ugy ahogy jónak érzi. Én nem rakom ki mert ez egy intim dolod.
2014. márc. 25. 22:29
 30/35 anonim ***** válasza:
83%
Osztálytalálkozó éttermekben, rendezvénytermekben szokott lenni. Nem tudom elhinni, hogy nem volt olyan hely, ahova félre lehetett volna vonulni. Akár ki az autóba is, ha azzal ment, vagy megkérni valakit, aki azzal ment. Nincs gondom azzal, ha nincs más lehetőség (vonat, park), akkor letakarva, elfordulva, nem premier plán megeteti valaki a gyerekét, de az hogy az étterem közepén elővegye a mellét, az számomra kissé nonszensz...
2014. márc. 25. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!