Anyukák, kinek mi a véleménye a nyilvános helyen történő szoptatásról?
Most várom az első babámat. Nemrég érettségi találkozóm volt, és az egyik volt osztálytársam elhozta a négy hónapos babáját magával. Már ez is furcsa volt nekem kicsit, de amikor az étteremben, mindenki előtt nekiállt megszoptatni, az nagyon kellemetlenül érintett, és nem csak engem, hanem másokat is.
Tudom, hogy a szoptatás teljesen természetes dolog, de akkor is azt gondolom, hogy nem tartozik másokra, én biztosan nem fogom nyilvánosan csinálni.
Kinek mi a véleménye erről, ti hogy csináljátok?
19-es.
Igen, az emberek esznek nyilvánosan, de te sem anyud cicijét szopod a vendéglőben, nem?
Egy tányér kaja egészen más, mint egy nyilvános helyen elővett cici...
Főleg, h ugye ilyenkor általában a cici az nem topmodellé vagy sima nőcié, hanem sötét nagy bimbós, kék eres...
Na mindegy. Ez is egy örök vita.
Én még tartom magam ahhoz, h nem illik nyilvánosan.
Igy van. Ne hasonlítsuk már a tányért kész ételeket egy női mellhez!
Persze egyenek ők is üvegből vagy ha nagyok akkor kanálal stb.. Ha meg szoptatni kell akkor diszkréten. Az a szomorú hogy neked az lenne a természetes ha mindenhol kint csüngő melleket látnál. Én nem is értem komolyan. Nem afrikában vagyunk civilizált ember nem rakja ki a mellét idegeneknek. A baba a legfontosabb de sok módon meg lehet ezt oldani annak akinek van rá igénye ,hogy ne tegye közszemlére a mellét. Mert attól hogy tej lett benne még mell maradt nem változott cumisüveggé.
Hat, nem ertek egyet abban, hogy annyira nagyon mas lenne tanyerbol enni. Eves ez is, az is. A felnottek mar nem anyatejen elnek (persze, hogy mast es mas modon esznek), de a babaknak a szopi a normalis. Egyszeruen mostanaban nagyon tabuva tettek a noi mellet, es tulszexualizaltak. Es mar emlitettem, hogy a szoptatas alkalmaval nem is sok latszik belole, hiszen egy resze a baba szajaban van, a tobbi meg kb olyan, mint ami egy melyen dekoltalt ruhabol is kilatszhat. Mondjuk nem art a szoptatast megkonnyito ruhaban lenni ehhez.
Es en nem vagyok szegyenlos, a mellem sem nez ki rosszul, nem is nagy, de igy sem "mutogatom" gatlastalanul, csupan megetetem belole a gyerekem, ha ugy erzem, hogy megfeleloek ehhez a korulmenyek. Ma is pont szomszedoltunk a parommal gyerekestol es az ottani csaladapa is mondta, hogy nyugodtan szoptassam meg a lanyom, amikor mellet kert es tudtunk tovabb kulturaltan beszelgetni kozben es o sem a mellemet sasolta. Termeszetesen en is takartam magam, amennyire sikerult, de nem bujtam el semmi ala, mivel nem is igy keszultunk csak ott ragadtunk estig. Szoval vannak azert normalis emberek, akik helyen tudjak kezelni a dolgot es nem hozzak kinos helyzetbe a kisbabas anyakat azzal, hogy vagy el kell bujjanak, ha etetni akarjak a gyerekuket, vagy eheztetniuk kelljen a babajukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!