Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, kinek mi a véleménye...

Anyukák, kinek mi a véleménye a nyilvános helyen történő szoptatásról?

Figyelt kérdés

Most várom az első babámat. Nemrég érettségi találkozóm volt, és az egyik volt osztálytársam elhozta a négy hónapos babáját magával. Már ez is furcsa volt nekem kicsit, de amikor az étteremben, mindenki előtt nekiállt megszoptatni, az nagyon kellemetlenül érintett, és nem csak engem, hanem másokat is.

Tudom, hogy a szoptatás teljesen természetes dolog, de akkor is azt gondolom, hogy nem tartozik másokra, én biztosan nem fogom nyilvánosan csinálni.

Kinek mi a véleménye erről, ti hogy csináljátok?

2014. márc. 25. 08:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom elítélni az osztálytársadat. Lehet, hogy kereshetett volna egy félreeső helyet, abban egyetértek, de miért hagyta volnavotthon a picit? 2-3 óra alatt pont megéhezik, nem tud anya nélkül. Gondolom, hogy alig mozdul ki otthonról és jó alkalom volt az osztály találkozó. Én sem szoptatnék szívesen nyilvánosság előtt, de ha a gyerekem éhes lenne akkora ő volna az első és csak utána jõhet bármi más pl. az osztálytársaim!!
2014. márc. 25. 10:05
 12/35 anonim ***** válasza:
78%
En sem vinnek osztalytalalkozora szoptatott babat, max cumisuveggel.
2014. márc. 25. 10:07
 13/35 anonim ***** válasza:
37%

12-es...vannak babák, akik nem esznek cumisüvegből...akkor?

Az enyém sem fogadott el sem cumit, sem cumisüveget...csak és kizárólag cicit. 2-3 órát nem lehet másra hagyni!

Régebben, amikor nem volt gyes, gyed...a mamámnak vissza kellett mennie dolgozni apukám 6 hetes korában, megengedték, hogy 3 óránként átmenjen a gyárból a bölcsődébe szoptatni.

Akkor még az üzemvezetők is tudták, hogy mi a normális. Ma már az anyának kell szégyenkeznie, ha jól teszi a dolgát.

Beteg a világunk!

2014. márc. 25. 10:22
 14/35 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is a legnyilvánosabb hely az autóban volt, pelussal letakarva.

Nekem nem menne nyilvános helyen.

Én nem botránkozok meg, de szerintem ha vki szoptatni szeretne, vonuljon el , ne premier plánban csinálja, azt a kisebbség szokta!

Ügyfélszolgálaton dolgozok és párszor már előfordult, h a c.igány asszony nem zavartatta magát, és ott a váró részen, és az ügyintéző előtt is megszoptatta a gyereket.

Aki nem kisebbség volt, az pedig megkérdezte, elmehet-e vhova szoptatni. És simán meg tudtuk oldani, h bevezettük egy hátsó irodába.

Szóval... nem akarok b.unkó lenni, de kicsit olyan kisebbségi és primitív szokás előkapni a cicit és hajrá, akárhol is van vki.

2014. márc. 25. 10:47
 15/35 anonim ***** válasza:
54%
Én mielőtt gyerekem született volna, egyértelműen elítéltem azt aki nyilvános helyen szoptatott. Nekem is ilyen érveim voltak, hogy nem pisilünk nyilvános helyen, ne is együnk, a gyereknek meg kell tanulnia, hogy nem lehet mindig az amit ő akar, és hogy fejje le és adja cumisüvegből. Most 5 hetes a kislányom, és hááát... örülök, hogy olyan férjem van, aki mindent elintéz, elmegy mindenhova helyettem és tulajdonképpen nem is kell kimozdulnom, és ha majd ki is kell, akkor is ott van a kocsi. De nem mindenki ilyen szerencsés. Egyáltalán nem tudni mikor éhezik meg a kiscsaj, van hogy 20 perc után van hogy 4 óra hosszát alszik. Cumisüveg nem kell neki, csak a cici. Kérdező, persze biztos rá tudta volna valakire bízni, de pl én a múlt héten csak 5 percre ugrottam le a boltba, és ugy kikészült a lányom, hogy alig bírtam megnyugtatni. Szerintem természetes dolog a szoptatás, most már nem vagyok annyira elutasító, de el kell vonulni, vagy el kell takarni. Csak a premier plán nyilvános szoptatás nem tudnám tolerálni. Aki ilyeneket mond, hogy nem pisilünk nyilvánosan, meg nem igaz hogy nem bírja ki a gyerek, na arra kiváncsi leszek mi lesz a véleménye gyerekszülés után :-)
2014. márc. 25. 10:58
 16/35 anonim ***** válasza:
26%

13, egy kis segitseg a gyerekneveleshez:

[link]

2014. márc. 25. 11:25
 17/35 anonim ***** válasza:
95%
Az elsővel is előfordult, de inkább csak autóban. Takarás nélkül. Második gyerkőccel nem volt sok választásom: játszótér, étterem, park, erdő... Persze letakarva, lehetőségekhez képest elvonulva, de nem szerettem, mert a kendőt lerángatta magáról. Öt-hat hónaposan meg ha nem otthon voltunk, össze-vissza tekergett és nem evett, a cumi működésére meg nem jött rá és nekem se volt jó fejni. Úgyhogy akkor mégis bezárkóztunk a lakásba:-(
2014. márc. 25. 12:32
 18/35 anonim ***** válasza:
55%

4 hónaposan ott lehet már hagyni. Elötte megeteti és nem marad végig, szerintem mindenki megértette volna hogy mennie kell.

Ha már elmegy primitiv dolog ott mindenki elött elővenni ,mert ez termêszetes dolog stb.. Hát nem az! Otthon elvonulva az , de mások elé kirakni a mellünket nem az. Te akkor táplálék forrásnak tekinted a melled de idegeneknek nem az. Csak egy idegen női mell. Erre kéne gondolni.

Párszor én is szoptattam de akkor a legeldugottabb helyen letakarva. Mindenhol meg lehet oldani ha van az emberben annyi tisztelet mások. felé. Nagyon primitiv dolog!

2014. márc. 25. 14:19
 19/35 Julie S ***** válasza:
47%

Én nagyon nagy nyilvánosság előtt nem szoptatok, mert sokan elítélik és engem zavar, ha beszólnak. Kisebb társaságban, főleg ha nagyrészt ismerősökből áll, simán szoptatok, de előtte megkérdezem zavarja-e őket. Ha van lehetőség félrevonulni, akkor élek vele bizonyos helyzetekben. De pl egy nagy parkban is, ha van félreesőbb hely, gond nélkül szoptatnék, főleg, ha nem egyedül vagyok, mert úgy kevésbé szólnak be, ha társaságban van az ember.

Úgyhogy bárhova is megyek, mindig úgy intézem, úgy időzítek, hogy legyen lehetőségem szoptatni a lányomat a fent leírtak szerint.

Egyébként semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy nő bárhol szoptatja a gyerekét, mivel a babák még nem értik ezeket a gátlásokat, amik manapság a felnőttekben vannak. Ők csak azt tudják, hogy éhesek/szomjasak és tovább nem akarják már ezt elviselni. Szerintem mindenki látott már női mellet, és szoptatás közben nem hinném, hogy szexuális minőségben tekintenének rá az emberek. Aki igen, ott ő benne van a "hiba", nem a szoptató nőben. Fejni a tejet és a megfelelő tárolásra, szállításra figyelni, meg azzal szenvedni, hogy cumira szoktassuk a gyereket csupán azért, mert néhány ember agyában félrecsúsztak a dolgok, szerintem tök gáz. A szoptatós kendő alatt meg pl az én lányom ki lenne akadva, mert nézelődik közben és mindent tépeget, amit ér. És ne felejtsük el azt sem, hogy sok helyen szoktak fedetlen keblekkel napozni... vagy hány helyen (média) lehet még mellekbe botlani... és ezekben az esetekben az ember képébe "tolják" a ciciket, szoptatáskor meg fele ennyi se látszik belőle.

Amúgy a féléves lányomat - aki még sose látott cumisüveget, se lefejt tejet - szinte mindig mindenhova viszem magammal, mert én vagyok az anyja, én vagyok az, akire a leginkább szüksége van, aki etetni tudja, akin minden esetben megnyugszik. Ez a dolgom, hogy amíg nem kezd kicsit önállósodni, addig mindig a közelében legyek. 2-3 órára másra bízni úgy, hogy messzire legyek tőle, az rengeteg idő. Ennek is eljön majd az ideje, de a kérdésben említett 4 hónapos korban egy anyatejes babánál még ez szerintem korai.

És még csak annyi, hogy a babáknak a szopizás jelenti az evést meg az ivást. Mi is eszünk-iszunk nyilvánosan. Nagyon is sokat zabálunk nyilvánosan, sőt szeretünk összeülni enni-inni. Akkor a babáink miért is nem ehetnek nyilvánosan?!

2014. márc. 25. 15:23
 20/35 Julie S ***** válasza:
42%

És még azt kihagytam, hogy vajon miért idegenkedik egyre több nő a szoptatás gondolatától? Miért érzik természetellenesnek azt, ami valójában természetes?

Mert alig látnak életük során szoptató nőket, hiszen manapság takargatni kell a dolgot, el kell vele vonulni - sokaknál még otthon is -, mintha szégyellnivaló lenne. Nem látnak példát, nem látják, hogy mások is így csinálják. És ez igen szomorú - főleg a babáik szempontjából.

2014. márc. 25. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!