Elvárható lett volna ugye a szülészeten, hogy a szoptatások alkalmával a csecsemős nővér jelen legyen mindig és segítse a gyermekemet szopizni?
Miattuk nem tud szopni a kislányom, mert néhány perc múlva mindig elfoglaltsagra hivatkozva otthagytak, hiába csengettem, hogy segitsenek, pár percet szántak rám csak minden szopinal.
Betegjogi képviselővel ma tervezek beszélni!
Ráadásul éjszakánként ránk tukmaltak a gyereket, mondván bababarát a kórház és tessék éjszaka szoptatni, pelenkazni ahelyett, hogy biztositottak volna a kismamákat ilyenkor megillető pihenést.
Biztosan jó lenne, ha minden anyuka mellett ott sztrázsálna egy nővér (mondjuk én hülyét kaptam volna, ha nem hagynak nyugton), de ha normálisan elgondolkodsz, Te is rájössz, hogy gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Sok baba van egy szülészeten, nem érnek rá, hogy ott álldogáljanak melletted.
Másik: A bababarát kórházak általában ilyenek.
Ha ezek a dolgok nem tetszenek, magánkórházat kell választani és zsebbe kell nyúlni.
Ezért én a betegjogi képviselővel nem beszélnék, mert teljesen felesleges és indokolatlan.
ne haragudj de nem értek veled egyet.
Nekem pl csak annyit csinált hogy bedugta a mellem a pici szájába és kész.utána ment is.soha nem ült ott mellettünk egy csecsemős sem.
Elvárható lett volna, de nincs erre idejük. A kórházakban túlterhelt a személyzet.
Ha van tejed, akkor tudod majd szoptatni a kislányod.
Védőnő, szoptatási tanácsadó, próbálkozás.
És szerintem nem, nem várható el, hogy mindig ott legyenek. Mikor? Az első gyerekem születése után se a babának, se nekem nem ment a szoptatás. Akkor küzdött velünk egy fél napot egy fiatal, kedves csecsemős, összehoztuk. Onnantól, meg a második gyereknél csak ránk néztek. Ha nem megy, segítséget kell kérni.
A bababarát kórház meg így működik. Ha ez nem jó, akkor olyan helyre kell menni szülni, ahol ez nem fő cél. Más kérdés, hogy milyen stílusban küldenek el a babával. (Nálunk is max első éjszakára vették be, az is számít sokat.)
Keress gyorsan egy szoptatási tanácsadót, ha úgy érzed egyedül nem fog menni. La Leche Liga pl. Itt is van egy füzetke, hátha hasznos neked: www.uzsoki.hu/osztalyok/szuleszet-nogyogyaszat
(lap alján)
Arról viszont tájékozódhattál volna szülés előtt, milyen rendszer van a kórházban, hogy 0-24-ben veled lesz a baba. Ha ez számodra nem elfogadható, máshol kellett volna szülni.
Teljesen nagy zavarban vagy. Igen, éjjel is kell már az elejétől szoptatni, hogy beinduljon a tejtermelés. Meg amőgy sem kell kibírnia egy újszülöttnek 8 órát, mert anya leadta a megőrzőben. És szerintem nem elvárható, hogy ott üljenek melletted órákat, a magyar egészségügy nem erről szól.
És nem miattuk nem tudod szoptatni, hanem magad miatt, ahelyett, hogy ilyenekre pazarolnád az idődet beszélj védőnővel, szoptatási tanácsadóval.
Az állami kórház nem magánkórház, ott esetleg elvárható lett volna, hogy ott gubbasszon melletted valaki. Amúgy meg 10-10 babára jut egy nővér, millió dolguk van egy babával. Fel kellett volna fogadnod egy szoptatós tanácsadót a kórházban, ha ennyire kivagy, aki segít. Nem utólag máson verni le ami neked nem sikerült. Nekem sem állt ott senki, és mégis minden ok. volt a szoptatással.
Huh, nem vagy piskóta.....
Szerinted ezek szerint az a normalis, ha betegenkent egy nővér van,ugye? Ez teljesen irreális elképzelés, pláne Magyarorszagon, a jol ismert egészségügyi helyzetben......
Az meg micsoda szemetseg, higy éjjel nem hagynak aludni! Otthon biztos ra zarod a gyerekre éjjel az ajtót, beteszed a füldugot, kit érdekel a gyerek, csak te tudj aludni. Nem kell mindig mában keresni a hibát, elég, ha csak belenezel a tükörbe.
Hát már ne is haragudj, de még így is rád szántak pár percet minden szoptatásnál, annak bőven elégnek kellett lennie, hogy megtanuld hogyan kell, nekünk egyetlen egyszer mutatták meg szülés után egy fél perces művelettel, onnantól kezdve mindenkit tudta szoptatni.
Az meg, hogy rád tukmálták a gyereket egyáltalán ne háborítson fel, mert te tukmáltad magadra egy életen át. Nem illet meg semmiféle pihenés, nem lettél te sztár, anyuka vagy, az ég világon semmivel nem lettél több, hogy téged megillessenek dolgok.
Úristen, remélem csak a felkavarodott hormonháztartásod miatt vagy ilyen idegbeteg p*csa és nem vagy ilyen a való életben.
Senki mellett nem áll nővér, gondolj már bele, egy újszülött akár óránként is mellen lehet, ráadásul egy átlagos kórházban is minimum 50-60 kismama fekszik.
Egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy mindig mindenki felett ott álljon egy nővér.
Örülj, hogy volt idejük pár percet rád szánni minden egyes alkalommal.
Én is mikor megkértem, hogy segítsenek, akkor megmutatták hogyan csináljam, de nem maradtak velem végig, nem is igényeltem, idegbajt kaptam volna, ha mindig áll felettem valaki.
Az meg, hogy éjjelre is "rád tukmálták" szegény gyereket....hát erre inkább nem mondok semmit, mert fennakadna a trágárságszűrőn.
Sok rendes nőnek évekig nem jön össze a baba, erre az ilyeneknek, mint te meg sikerül.
Méltatlan vagy az anyaságra!!!!!
Beszélj csak a betegjogi képviselővel, szerzel neki pár vidám percet, mert, hogy röhögni fog rajtad az garantált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!