Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ítélik el azt, aki nem...

Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját, pedig tudná? Elvileg ehhez senkinek semmi köze.

Figyelt kérdés
Meg hogy a csecsemősök kényszerítik az anyukát,fogdossák a mellét...ehhez szerintem semmi joguk!

2013. máj. 22. 16:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát mégis megteszik. Mondjuk aki elmondja boldog boldogtalannak, hogy ő szoptat vagy nem, az ne csodálkozzon, ha véleményezik.
2013. máj. 22. 16:02
 2/27 anonim ***** válasza:
34%
nem értem az ilyen anyukákat! Akkor ezek szerint nem a legjobbat akarja a babájának, és bizony ezért a szememben rossz anya..
2013. máj. 22. 16:06
 3/27 anonim ***** válasza:
78%

Én 3 gyerekemet 3 másik kórházban szültem (oké ez nem reprezentatív de azért némi rálátást nyújt a dolgokra) soha egyikben se nyúlt senki az égvilágon a mellemhez.

Az első babámnál nagyon gyakorlatlan béna voltam, de ott is nekem kellett a csecsemősök nyakára járni hogy segítsenek mellre tenni ( a szobatársam meg fejőért könyörgött mert nem szopizott a babája -besárgult viszont neki meg teljesen be volt durranva a cicije).

Szóval ezt hogy fogdossák a mellét ha kell ha nem, ezt nem tudom alátámasztani. Nagyfokú érdektelenséget-na azt igen.

Többi részére nem kívánok válaszolni a kérdésnek:)

2013. máj. 22. 16:08
 4/27 anonim ***** válasza:
74%

> Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját,

> pedig tudná?

Tudomásom szerint (javítsatok ki ha tévedek) az emberi anyatej szükséges egy gyerek immunrendszerének normális, egészséges kifejlődéséhez.

2013. máj. 22. 16:15
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
Van egy ismerősöm, aki azért nem szoptat, mert nem tud lemondani a cigiről, és inkább dohányzik, minthogy szoptasson. Azért érthető, ha nem tapsolnak neki. Persze senkinek semmi köze hozzá, de hadd legyen már meg mindenkinek a véleménye.
2013. máj. 22. 16:22
 6/27 anonim ***** válasza:
43%
Ezt én is megjártam, az első babámmal, a "bababarát" kórházban... És most a harmadik is ott fog születni. Az első kicsi besárgult, mert még vizet sem adtak, csak miután könyörögtem érte. Óriási volt az érdektelenség, már kiráz a hideg, hogy megint oda kell mennünk. A második baba más kórházban született, ott majdnem élveztem is az ott töltött napokat. A vizet kis cumisüvegben kérni sem kellett, hozták. Aki úgy érezte, nem szopizott eleget a babája, csak le kellett mérni, felírni, és már adták is a tápszert. Ott a nővérkék még mosolyogtak is, hogy ne is éhezzen ez a baba (meg a többi se...) Benn volt a szobában a sterilizáló folyadék elkészítve a mellszívóhoz, cumisüveghez, kinek mihez kellett. Én ezt tartottam korrektnek, hogy senkit sem piszkáltak, hogy miért így vagy úgy dönt, hanem akármit választott az anyuka, abban segítették. Két gyerek után én már tudom, hogy ha a fejem tetejére állok mindenféle csodabogyókkal meg teákkal, akkor is kell nekik pótlás. Ez van. És tényleg gáz, hogy ezért sokan lehordanak mindenféle lusta kényelmes hiú libának, aki nem is szereti a gyerekeit, mert képes tápszerrel MÉRGEZNI. Ezeket mind hallottam. Némelyiket bagós ámde szoptatós anyukától. Vicces :).
2013. máj. 22. 16:30
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem kényszeríti az anyukákat! Ezt hol hallottad? Mindenkinek szíve joga, hogy szoptat, vagy sem! A legtöbb eü-i dolgozó csak a baba érdekeit nézve próbál segíteni az anyának a szoptatásban! Ezen kell fennakadni, ők csak jót akarnak!
2013. máj. 22. 16:34
 8/27 anonim ***** válasza:
81%

6-os, itt most nem az volt a kérdés, hogy elítéljük-e azokat az anyukákat, ha kevés a teje, és tápszerrel kell pótolni... Nyilván őket senki nem ítéli el. (Már akinek van esze.)

A kérdésben az volt, hogy aki tudna szoptatni, de valamiért nem akar!

2013. máj. 22. 16:41
 9/27 anonim ***** válasza:

Igen az a baj az ilyen kérdésekkel (meg még van jónéhány) hogy mindenki magára veszi aki kicsit is érintve van. Mint a császáros kérdéseknél ahol az a kérdés hogy helyes e mondjuk pusztán kérni a császárt tehát amikor nincs semmi indoka, és jönnek leírni azok akiknél volt indok hogy hát nekik így meg úgy meg nekik miért alakult úgy hogy császár lett ...(oké, de a kérdés nem erre vonatkozott).

Vagy mint a legutóbbi bölcsis kérdésnél hogy baj e ha bölcsibe adja anyuka a gyereket miközben ő nem dolgozik erre leírják mások hogy miért lenne baj ők is mennek dolgozni a gyerek meg bölcsibe és ez így teljesen jó.

De az tök más szituáció mint amire a kérdés vonatkozott.

Ezekkel a szoptatós kérdésekkel is ez van hogy mindenki magára veszi aki vmi miatt nem tudott szoptatni.

2013. máj. 22. 16:48
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

Azért , mert a gyermekednek a legtökéletesebb, legegészségesebb táplálék az anyatej.

Aki nem képes ekkora áldozatot sem hozni, hogy tudná és mégsem szoptatja a gyereket, az NEM is érdemli meg.

Egy önző dög és nem anyának való.

Persze ez arra vonatkozik, aki tudná és mégsem, nem arra, akinek nem indult be sem, vagy más ok miatt nem tudja önhibáján kívül táplálni ezen a módon.

Lehet semmi köze másnak ehhez,de majd a saját lelkiismeretével számoljon el, ha immunhiányos, stb... lesz a gyerkőc és ne itt sírjon nekünk majd...

2013. máj. 22. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!