Nővérem még mindig szoptatja a lányát, aki februárban múlt 2 éves. Mit szóltok ehhez?
Szerintem nem a szoptatás miatt anyás. Az enyémek is 2 éves koruk után még szopiztak, de lazán mentek oviba/bölcsibe, a nagy még 3-4 napra egyszer el is ment anyukámhoz minden cirkusz nélkül.
Nem szoptatott gyereket is ismerek, aki folyton az anyja s.ggében van és képtelenség lepasszolni őt pár órára is.
Azért nem kell eltúlozni, hogy a gyerekre csúnyán ránéznek, aztán lelki sérült lesz...
Itt szerintem nem is magával a szoptatással van a baj. Nekem 4 éves korban szokott le a nagy, nincs rám tapadva, simán megy táborokba, nagyszülőhöz ide-oda. Persze az előbb a nyakamba borult, hogy szeretlek anyuci, de ment is tovább a dolgára. Amikor bejelentettem neki múltkor, hogy jövőre lehet, hogy egyedül kell utaznia repülőn (a reptéri kísérettel) azt mondta, hogy oké, és amikor szóba került az, hogy 2-3 év múlva egy másik földrészre kellene utaznia így, akkor vállat vont, hogy jó.
De mondhatnám a kicsit, aki 2,5 éves koráig szopott, a barátnőm gyerekeit, itt lakótelepen is tudok még mutatni pár gyereket - és ezek már mind iskolásak!
A nővéredéknél a szoptatás csak egy tünet, ha a gyerek nem szopna akkor sem lenne önálló. Ilyen gyereket is tudok neked mutatni a környéken.
Arról van szó, hogy NEM a szoptatással van a baj. Mert sokáig szoptatott gyerekek között is vannak olyanok, akik nem lógnak az anyjukon, nem szoptatott gyerekek között is vannak akik igen.
Ennyi. A nővéred gyereke akkor is ilyen lenne (nem tudják másra bízni) ha nem szopna.
Egyébként meg se próbálták azt, hogy más vigyázzon rá, vagy próbálták már de sírás lett a vége?
Ha meg sem próbálták, itt az ideje.
Az enyémek is szopiztak amikor közösségbe mentek és nem volt semmi gond. Este-reggel kérték a cicit, aztán vidáman szambáztak befelé a csoportszobába.
Az nem a szoptatás miatt van, ha nem cicizne, akkor is ilyen lenne. Ha leszoktatjátok az anyatejről, ez a probléma akkor sem oldódik meg.
Valakitől segítséget kellene kérni: pl. védőnő, családsegítő, gyerekorvos. Így tényleg gond lesz a beszoktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!