Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kb hány nap hét mire a fejés...

Kb hány nap hét mire a fejés hatására ugrásszerüen látványosan nöl a tej mennyisége? Hányszor kell ehhez fejni egy nap?

Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 12:19
 1/7 A kérdező kommentje:
igény szerinti szopi mellett persze
2013. márc. 18. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem nem nött, én a fejéssel, csak szinten tartást tudtam csinálni. amíg fejtem addig tudtam 80%-ban szoptatni, amikor abba hagytam mert már nem bírtam 3 hónap után (volt egy nagyobb lányom, nála semmi tejem nem volt) abba hagytam a fejést és elapadt a tejem 2 hét alatt teljesen.
2013. márc. 18. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én minden napszakban fejtem, először 10-20 ml-t, ami pár hét alatt a 3-4x-esére nőtt a kifejt mennyiség.
2013. márc. 18. 13:11
 4/7 Pannika12 válasza:
100%
Amikor a babamat surubben mellre tettem vagy amikor mar kialakult napirendunk volt es napi 2-3-szor fejtem,kb egy het alatt megnovekedett a tejem mennyisege. De ehhez fontos az elegendo mennyisegu folyadek is, ami kb egy pohar minden oraban illetve szoptatasok alatt is kell potolni.
2013. márc. 18. 13:27
 5/7 xStefix ***** válasza:
100%

Ugrásszerűen nem fog nőni, mert a szervezetünk nem italautomata. ;)

Ha igény szerint szoptatsz, alapból általában nincs szükség plusz fejésre, mert a gyakrabb szoptatás elég a több tejhez.

De ha valami spec. okod van, amiért fejni akarsz, akkor (ugyanúgy, mint a gyakori szoptatásnál) kb. 2-3 nap után már érezhetően nőhet a tejmennyiséged. Hogy ez kinél pontosan mennyi, az az "alap" mennyiségtől ill. a fejés gyakoriságától, technikájától függ. Vagyis teljesen változó.

Ha igény szerint szoptatsz és már beállt a kereslet-kínálat, akkor megeshet, hogy 1-2 napig csak pár csöppet sikerül kisajtolnod, mert a tested beállt egy adott mennyiségre, illetve a fejés másfajta (rendszerint kevésbé erős) ingert jelent a mellnek. De ha elég kitartóan próbálkozol, hamarosan, fokozatosan egyre nagyobb mennyiségeket tudsz majd lefejni. - Ha nem vagy egy rendszeres típus, segíthetsz magadon, ha előzetes tervet készítesz magadnak, hogy hány óránként és mennyiket "kell" lefejned. Pl. 9-12-15-18-21 órakor, első nap 10 miliket, második nap 20-akat és így tovább...

Hogy maga a fejés így meddig tart majd, megint teljesen változó, pl. attól is függ, mennyi plusz tejet akarsz "legyártatni".

De ismétlem, fejéssel semmivel sem egyszerűbb vagy gyorsabb szaporítani a tejet, mint szoptatással, sőt. A szopi (a baba technikája) legtöbbször jóval hatékonyabb. Nameg kényelmesebb is szoptatni, mert az rögtön kéznél van. :)

2013. márc. 18. 14:11
 6/7 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%

Nagyon jól leírták már előttem is, mivel nem írod hogy milyen célból szeretnél fejni, annyit tennék még hozzá hogy ha a mélyhűtőnek akarsz fejni, akkor vigyázz mert akár hasfájós is lehet tőle a baba, ugyanis akkor könnyen előfordulhat hogy a sok fejés miatt a baba már az első, hígabb tejjel jóllakik, és a hátsó megy a fagyasztóba. Ettől hízni sem fog annyira, és az első tejtől jobban hasfájósak tudnak lenni mert magasabb a laktóztartalma.

Ha meg azért fejnél hogy odaadd a babának rögtön, akkor tényleg jobb ha szoptatsz, annál jobb tejszaporító nincs.

2013. márc. 18. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:
én úgy szoptatok, hogy egyik cici, amit lehetőleg űrítsen ki, aztán a másik. Mivel elég lassú szopó, meg sztem a mellem sem tárol annyi tejet, ezért 15-20 perc/cici az ideje. szóval A mell, ha vége, akkor B mell, utána büfi, és vmikor utána fejek rá az A cicire - 20 ml kijön 5 perc alatt, ezt elrakom, és pár napig csináltam, persze csak nappal, éjszaka hagytam a fenébe a fejést (kivéve mikor 1x aludt a babám több mint 5 órát, de akkor meg az elejéből fejtem le kicsit, h ne feszüljenek annyira). De nem fejek mindig, néha rámjön, legyen a fagyóban, ha vhova el kell mennünk és babó itthon marad nagyival, ne idegeskedjek, hogy mi lesz ha nem érünk haza 3 órán belül, vagy előbb megéhezik. Amikor csináltam, akkor 2-3 nap elég volt, hogy növekedjen a tej, de nem ugrásszerűen, hanem annyi, amennyi a kisasszonynak kell :) szóval mondjuk 4x fejtem egy nap ehhez, meg ittam lactoherbet (csak lightosan, 1 filter majdnem 1 liter vízbe, inkább a folyadék a fontos), meg a Gösser 0% citromos sör :)
2013. jún. 4. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!