Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás vagy fejés?

Szoptatás vagy fejés?

Figyelt kérdés
5 hetesek vagyunk és eddig ciciből evett a picur.Fél óránként cicizni akart és sokat is bukott.Most üvegből kapja a tejet.Nem bukik most annyit és így jobban is tudom követni mennyit evett.Sajnos hasfájósak is lettünk.Az orvos azt mondta a sok evéstől mert amikor cicizett mindig evett is.Azt nem tudom csak,hogy így ha fejem és üvegből eszik akkor el fog e esetleg apadni a tej,mert gondolom jobb lenne ha a baba szívná ki.

2013. márc. 8. 16:14
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Egy-egy etetés között legyen legalább 2 óra szünet! Azért fáj a hasa, mert állandóan eszik és a gyomra nem dolgozza fel rendesen a tejet. Az igény szerinti szoptatás NEM azt jelenti, hogy ha sír, mindig meg kell szoptatni. Sír, ha fáj a hasa, ha tele a pelus, melege van, fázik stb. Csak annyit jelent, hogy nem kell ragaszkodni a 3 óránkénti szoptatáshoz.

Inkább szoptasd. Ha méred minden szopáskor, akkor tudni fogod, hogy mennyit evett. Van, amikor 5 perc alatt sokat szopizik, és 20 perc alatt keveset.

Ha üvegből adod neki, akkor nem fog szopni, és a tejed is hamar elapadhat.

2013. márc. 8. 16:31
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Azért is buknak a babák, mert még nem hár rendesen a gyomruk, és ha sOkat eszik, vissza jön a felesleg!

Ha szopizik is tudod mérni, mert arra van a baba mérleg!

Most még egyszerű lefejni a tejet, de amikor 200 Milit eszik majd!!?

Ez így macerás, na meg az a lényeg a cicizésben, akkor focizik mikor éhes, szomjas, nem csak 3 óránként, egyébként ott a cumi ha csak nyugtatásra kellene a cici.

És igen, kell az inger, meg hogy a pici ürítse ki a mellet, hogy legyen elég tej!

2013. márc. 8. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha fejsz is lesz tejed. Én már hatodik hónapja fejek, a kisfiam vmiért az első perctől nem akart szopizni sajnos. Tejem van rendesen, egyáltalán nem csökkent. A lényeg a RENDSZERESSÉG. Én pl. naponta 4x fejek, sacc/kb ugyanabban az időben.
2013. márc. 8. 23:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Én csak és kizárólag fejtem 5 hónapig, aztán 1 hónap kellett, mire sikerült elapasztani.

Ebben az esetben: fejés.

2013. márc. 10. 22:04
 5/8 xStefix ***** válasza:

Szoptatás.

A gyakori szoptatás alapból nem probléma, hanem természetes jelenség; de ha bukós baba, akkor erre oda kell figyelni: többször böfiztetni és megemelni a fekhelyét.

Ha a félóránkénti szopitól fájt a hasa, akkor az nem a gyakoriság miatt alakult ki, hanem valószínűleg azért, mert mindig csak az elsőtejhez jutott hozzá. Erre viszont nem az időhúzás a megoldás (ami apasztja a tejet), hanem az alapos mellürítés. Vagyis, addig tedd vissza ugyanarra a mellre a babádat, amíg teljesen ki nem ürül, csak utána válts oldalt. Ezzel kikerülheted a hasfájást (ha emiatt fájt).

A sok evéstől önmagában nem szokott fájni a pocak, mert ilyen korban még viszonylag keveseket szopiznak egyszerre. Illetve az anyatej nagyon gyorsan emésztődik, hamar kikerül a gyomorból, újra éhes lesz a baba. - Az én fiam 4 hós koráig óránként szopizott. Az ő hasa se fájt sose, igaz, brutál tempóban hízott. :)

Jól gondolod, csak fejéssel nehezebb fenntartani a tejet. Persze sikerülhet, de van rizikója a dolognak. - Arról nem beszélve, hogy a szoptatás nemcsak evést jelent, hanem érzelmi közelséget is, amiről (ebben a formában) le kell mondanod, ha az üveget választod. Illetve, ha még egy ideig azért szoptatnál is, azt nagyban megnehezítheti, hogy üvegből adod a pótlást, ami ugye cumizavart okozhat... Szóval a fejés is egy opció, de megvan a "veszélye" és lehet, hogy utána már nem tudod visszafordítani a folyamatot.

Megjegyzem, csak ezért, amiket leírtál, szerintem semmi szükség nincs a fejésre-üvegre. Csak újra kellene gondolni a szoptatási gyakorlatodat. :)

2013. márc. 11. 21:16
 6/8 Kardos-Varga Klaudia ***** válasza:
Sajnos én még az 1 hete született babámat betegsége és kórházi körülményei miatt még nem szoptathatom,így maradt a fejés... :( De bármit megtennék azért, hogy mielöbb szoptathassam!!! Èn a szopizásra szavazok!!
2013. márc. 12. 17:52
 7/8 anonim válasza:
Az én tapasztalatom az, hogy a fejés miatt hamarabb megy el a tej, mintha szoptatnál. Elsőszülött kislányomat sajna nem tudtam szoptatni, lefejtem a tejet és üvegből etettem.5 hónapos korára teljesen elapadt.Második babámat szoptatom, ő most volt 5 hónapos, és rengeteg tejem van még mindig, egyelőre csak anyatejet kap.Azt olvastam valahol, hogy a baba háromszor több tejet tud kiszívni, mint a mellszívó. Nekem elektromos készülékem volt.
2013. márc. 15. 23:37
 8/8 anonim válasza:
A szoptatás gyors, higiénikus, a fejés macera, mosogatás, sterilizálás...és persze idő!
2013. márc. 15. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!