Sürgős. Szoptatásban tapasztalt anyukák. Ti mit csinálnátok?
Első babámmal vagyunk itthon. Két hetes, 3 napos, most kb 3100 gramm. Már szépen beindult a tej, és 70-90 körül szopizik. A jobb mellemben azonban van 4 jóindulatú daganat, abból kettő nagyon közel a bimbóhoz. Nem az a baj, van benne rendesen tej, viszont képtelen vagyok kifejni. Próbáltam kézi pumpással, gépivel és kézzel is (a másikat már csak kézzel fejem, az a leghatékonyabb nekem). Ebben viszont annyira útban vannak a csomók, hogy iszonyatosan fáj, ha fejem, és nem is jön rendesen. Félek, hogy galibát okozok, meg persze negyed óra alatt leizzadok, és nagyon rossz, úgyhogy abbahagytam annak a fejését. A mellem viszont kezd bedurranni a sok tejtől.
Mit csináljak? Volt valaki hasonló szituációban? Hagyjam abba abból a szoptatást és szoptassak egy mellből? Abból viszont szerintem még nem lakna jól 3 óránként... vagy nem tudom. Kicsit tanácstalan vagyok. Segítenétek? Köszönöm, és Boldog Új évet mindenkinek!
Mindenképp szakember kell minél hamarabb mielőtt tejlázat kapsz. Az durva lenne mert azt is masszírozni kell és ha már a fejés is probléma akkor most sürgősen ürítsd ki szopival és a másikat próbáld fejni. A baba jelenleg a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. Aztán irány a szaki.
4 éves és 6,5 hós fiúk Anyuja
én is szakember, vagy orvos tanácsát kérném.
viszont nem biztos, hogy kell ám fejni a tejet.
én már lassan 7 hónapja szoptatok, és sosem fejtem. beáll a tejtermelés a gyerek igényéhez, ha minden okés.
vagy fejd csak az egészséges ciciből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!