Van rajtam kivul mas is, aki ennyire elzarkozodik a szoptatastol?
Ezek szerint én 18 hónapja mérgezem a gyermekemet?!
Lehet itt okoskodni, a mai táplálékok, tápszerek mérgek, műanyagok. Azért is van ennyi mindenféle bőrbeteg, asztmás gyermek. Mert sajnos mi sem tudunk normális kaját venni, hiába bio, mert nincs sem bio föld, sem bio víz, semmi.
Én szoptatás párti vagyok, nem ítélek el senkit azért, mert nem akar szoptatni, de szerintem egy fantasztikus élménytől fosztod meg magad. Nem ítélkezem, a Te döntésed, hogy mit csinálsz, attól még imádhatod a gyermekedet.
Az én lányom hat hetesen allergiás lett a tápszerre (mindenki allergiás a férjem családjában a tejre, pedig ott aztán nem volt tápszeres baba :) - így az allergia nem volt meglepő, sokkal inkább az, hogy határozott kérésre sem kaptunk első körben aminosav alapú tápszert, amikor nem tudtam szoptatni). Nem túl menő most minden élelmiszer zacskóját fürkészgetni, hogy jaj ne legyen benne tej, az sem menő, amikor nem tudok neki adni egy falatot az én ételemből, amit majdhogy nem kinéz a számból, mert basszus, csúszott bele egy kis tej... A következő gyereket sem fogom tudni szoptatni, ennek egy anatómiai variáció az oka, és előre tartok attól, hogy vele is megjárjuk ezt. Nálunk ugyanis nem pöttyökkel kezdődött, hanem masszív, véres hasmenéssel. Ijesztő volt.
A tápszert magát egyébként jó dolognak tartom, mert ha mű, ha nem, ebből "épült" a kislányunk, és örülök, hogy volt mivel etetnem. A közelség-testkontaktus ettől még persze töretlen volt közöttünk, pszichológusként úgy látom, hogy a kötődése is megfelelő irányba halad. :)
Ettől viszont nem fogom azt mondani, hogy egyenértékű a tápszer az anyatejjel, mert számtalan tekintetben nem az.
A méreganyagos dolgon a férjem jót nevetett, ő orvos. Ha az anyatejedben méreganyagok vannak, akkor az réges-régen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!