Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van rajtam kivul mas is, aki...

Van rajtam kivul mas is, aki ennyire elzarkozodik a szoptatastol?

Figyelt kérdés
Masodik babat varjuk. Az elsot is csak kb. masfel honapig szoptattam, pedig csak most apadt el a tejem, majdnem 2 eves mar. Eloszor is nem vagyok az a tipus, aki honapokig vagy evekig turelemmel leul mikor kell es kizarjak rengeteg dolgot az eletembol. Amugy ezen kivul barmikor barmit! A masik nyomosabb erv, hogy jol ismerem a szoptatas jotekony hatasait, de hiszem azt, hogy a szervezetemben kivedheteenul felgyulemlet mereganyagokat nagy koncentracioban adom at a babanak az anyatejen keresztul! Van aki elitel emiatt, de van, aki egyetert. Szerintetek?
2013. ápr. 29. 09:57
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés egyértelműen provokatív. Sztem nem hördült volna fel ennyire a társaság, ha nem kérkedett volna azzal a kérdező, hogy még csak most apadt el a teje, pedig a kisgyereke majdnem 2 éves, Erre büszke vagy? Vagy miért volt fontos ez az info? Nem szoptatsz és kész, ki van még ezzel így? De ha hozzáteszed, hogy 2 évig volt tejed, az egy kicsit ellenszenves, főleg azoknak, akik mindent megtennének azért, hogy legyen, hogy tudjanak, mégsem megy nekik.
2013. ápr. 30. 21:08
 42/54 A kérdező kommentje:
Pfff! Csak azert emlitettem, hogy nem a tejhianya volt az ok! Mint emlitettem leadtam a tejem, hogy masoknak segitsek! Provokalni??? Ez vicc! Meg a bun es stb!
2013. ápr. 30. 21:44
 43/54 anonim ***** válasza:
79%
Ha azt vallod, hogy az anyatejed nagy koncentrációban tartalmaz méreganyagokat, akkor hogyan számolsz el a lelkiismereteddel, hogy más babákat "mérgezel vele"?
2013. ápr. 30. 22:47
 44/54 anonim ***** válasza:

Ezek szerint én 18 hónapja mérgezem a gyermekemet?!

Lehet itt okoskodni, a mai táplálékok, tápszerek mérgek, műanyagok. Azért is van ennyi mindenféle bőrbeteg, asztmás gyermek. Mert sajnos mi sem tudunk normális kaját venni, hiába bio, mert nincs sem bio föld, sem bio víz, semmi.

Én szoptatás párti vagyok, nem ítélek el senkit azért, mert nem akar szoptatni, de szerintem egy fantasztikus élménytől fosztod meg magad. Nem ítélkezem, a Te döntésed, hogy mit csinálsz, attól még imádhatod a gyermekedet.

2013. máj. 1. 01:13
 45/54 anonim ***** válasza:
43. Ott a pont!
2013. máj. 1. 13:13
 46/54 A kérdező kommentje:
En mas gyerekert nem felelhetek! A tejem leadtam, de minden ki maga donti el, hogy ad- e a gyermeknek mas tejebol vagy sem. Mivel masoknak ez nagyon fontos ezert tettem! En biztos, hogy mas ismeretlen vagy ismert anyatejet nem emelnem a kicsi szajahoz! Undorito!
2013. máj. 1. 15:26
 47/54 anonim ***** válasza:
29%
Ha kiönti az a baj, ha leadja az a baj! Nyugi, ezeknek semmi se jó, csak ha egész nap csöcs van a gyerek szájában.
2013. máj. 1. 17:28
 48/54 anonim ***** válasza:
Vagy kamu a kérdés és tényleg csak provokáció, vagy a kérdező egy tipikus plázacica, akik nem szeretik ha valamiben korlátozzák. Lehet hogy cigizik és iszik is mellé. Nehogymááá...
2013. máj. 2. 12:01
 49/54 anonim ***** válasza:

Az én lányom hat hetesen allergiás lett a tápszerre (mindenki allergiás a férjem családjában a tejre, pedig ott aztán nem volt tápszeres baba :) - így az allergia nem volt meglepő, sokkal inkább az, hogy határozott kérésre sem kaptunk első körben aminosav alapú tápszert, amikor nem tudtam szoptatni). Nem túl menő most minden élelmiszer zacskóját fürkészgetni, hogy jaj ne legyen benne tej, az sem menő, amikor nem tudok neki adni egy falatot az én ételemből, amit majdhogy nem kinéz a számból, mert basszus, csúszott bele egy kis tej... A következő gyereket sem fogom tudni szoptatni, ennek egy anatómiai variáció az oka, és előre tartok attól, hogy vele is megjárjuk ezt. Nálunk ugyanis nem pöttyökkel kezdődött, hanem masszív, véres hasmenéssel. Ijesztő volt.

A tápszert magát egyébként jó dolognak tartom, mert ha mű, ha nem, ebből "épült" a kislányunk, és örülök, hogy volt mivel etetnem. A közelség-testkontaktus ettől még persze töretlen volt közöttünk, pszichológusként úgy látom, hogy a kötődése is megfelelő irányba halad. :)

Ettől viszont nem fogom azt mondani, hogy egyenértékű a tápszer az anyatejjel, mert számtalan tekintetben nem az.

A méreganyagos dolgon a férjem jót nevetett, ő orvos. Ha az anyatejedben méreganyagok vannak, akkor az réges-régen rossz.

2013. máj. 2. 14:02
 50/54 anonim ***** válasza:
Ja, még egy merült fel bennem: ha ennyire mérgező a tejed, más nő babája megkaphatja, csak a tiéd nem?
2013. máj. 2. 14:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!