Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van rajtam kivul mas is, aki...

Van rajtam kivul mas is, aki ennyire elzarkozodik a szoptatastol?

Figyelt kérdés
Masodik babat varjuk. Az elsot is csak kb. masfel honapig szoptattam, pedig csak most apadt el a tejem, majdnem 2 eves mar. Eloszor is nem vagyok az a tipus, aki honapokig vagy evekig turelemmel leul mikor kell es kizarjak rengeteg dolgot az eletembol. Amugy ezen kivul barmikor barmit! A masik nyomosabb erv, hogy jol ismerem a szoptatas jotekony hatasait, de hiszem azt, hogy a szervezetemben kivedheteenul felgyulemlet mereganyagokat nagy koncentracioban adom at a babanak az anyatejen keresztul! Van aki elitel emiatt, de van, aki egyetert. Szerintetek?
2013. ápr. 29. 09:57
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudom mi ezen az álszent, csak mert én így gondolom és kész.

A gyereknevelésben sok minden az anya döntése, ahogy nyilván az is, hogy megszüli-e vagy nem, sőt még a teherbeesés is fakultatív manapság. A gyereket akkor sem kérdezi senki. Jó, ez enyhe túlzás, de kb.

Nem azt mondom, hogy szerintem az a helyes, amit a kérdező tesz, de ez akkor is az ő döntése, az ő magánügye.

Ez még nem akkora baj, hogy bele kéne szólnia bárkinek is. Nem is értem, minek kérdezi, mert ebben a kategóriában ez kiváló kérdés egyesek provokálására.

2013. ápr. 29. 10:28
 12/54 A kérdező kommentje:
Pontosan azert kerdeztem, mert tele van olyan kerdesekkel, amibol az derul ki, hogy mindenki szoptat stb. De szerintem vagyunk tobben is, akik nem igy vannak evvel! Nelunk is jar, hogy megbeszelhessuk ezt nem csak azoknak, kik a "normat" kovetik!
2013. ápr. 29. 10:37
 13/54 anonim ***** válasza:
44%

Nem értem miért kell rögtön ugrani ha valaki fel meri vállalni hogy utál szoptatni?!

Bezzeg arra már nem hördülnek fel ennyien ha valaki OK NÉLKÜL császármetszést akar. Tény hogy az anyatej a legjobb a gyereknek,ahogy az is hogy természetes úton szülessen. Én ezt tartom álszentnek!

Ha úgy nézzük mindkettő az anya kényelmi döntése,akkor mitől jobb vagy rosszabb egyik a másiknál???

2013. ápr. 29. 10:57
 14/54 anonim ***** válasza:
57%
Én nem ítéllek el! Három és fél hónapig szoptattam, utána még majdnem két hónapig fejtem a tejet, és minden percjét gyűlöltem mindkettőnek, és szerintem iszonyatos volt! Van akinek ez könnyű, és van akinek nem! Azok csak ne szóljanak bele, akiknek könnyű! Mégis honnan tudhatnák azt, hogy milyen szörnyű is lehet, ha nekik nem is az. Szóval azok kommentjeivel foglalkozz, akiknek szintén kellemetlen és kínlódás volt. Én azt mondom szorítsd össze a fogad, és csináld ameddig csak tudod, mert muszáj. De ha feladod, akkor jön a tápszer, és ne legyen bűntudatod! Nekünk a tápi valódi megváltás volt, helyrejött az életünk, nem bőgtem folyamatosan, a gyerek is kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lett. Könyörgöm, akinek könnyű volt szoptatni, az miért kommentel?
2013. ápr. 29. 11:01
 15/54 anonim ***** válasza:
60%
Nem baj ha tápszerrel eteted a gyereked, de nem magyarázd már, hogy káros az anyatej. Azt csinálsz amit akar, de hülyeségeket nem kell belemagyarázni, hogy miért.
2013. ápr. 29. 11:04
 16/54 anonim ***** válasza:
71%

"Könyörgöm, akinek könnyű volt szoptatni, az miért kommentel?"

Mi a könnyű és mi a nehéz is nehéz kérdés. Akkor nehéz ha mindent megtesz érte és nem meggy, de ha semmit nem tesz érte és 2. évig van teje és nincs türelme leülni szopatni azt azért nem nevezném nehéznek.

2013. ápr. 29. 11:07
 17/54 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem - ha ideális esetben - az ember lánya már a várandósság tervezésekor egészségesen él, nem hiszem, hogy az anyateje nagyobb koncentrációban tartalmazna méreganyagokat, mint egy tehén porított teje, amit még gyárilag módosítanak. Biztos más, ha mondjuk cigarettázik. Az én információim szerint (gyerekorvos, védőnő, barátnők és média) az anyatej a legjobb a babának. Nem csodaszer, csak egy plusz védelem és lehetőség, mint mondjuk a multivitamin vagy a probiotikum vagy a kézmosás...

Én másfél évig napi 2x injekcióztam magam gyógyszerszedés helyett, hogy szoptathassak. Magánügynek tartom, ha valaki bármiért is nem akar - de ne kampányoljunk azért a szoptatás ellen.

2013. ápr. 29. 11:23
 18/54 anonim ***** válasza:
31%

"Méreganyag nem kerül a tejbe, a tápszerbe viszont annál inkább"

Ne beszélj már ostobaságokat.

2013. ápr. 29. 11:30
 19/54 anonim ***** válasza:
25%
Én is eldöntöttem, hogy nem fogok szoptatni. Tisztelem azokat az anyákat, akik képesek rá, de számomra ez egy gusztustalan, undorító dolog. Így nem szoptattam egy hétnél tovább. Nem tudom miért gondolják, hogy a tápszer rosszabb. A mai világban, ahol géneket, állatokat klónoznak sikeresen, gondolják, hogy nem tudnak egy ugyanolyan jó tápot összeállítani, mint az anyatej? Az elég naív és elvakult. Most már azért több millió ember felnőtt, aki anno tápszert kapott, van valami bajuk? NINCSEN. Erről van szó.
2013. ápr. 29. 11:40
 20/54 A kérdező kommentje:
Mindegy, amirol legkevesbe vitat akarok mutinied az az, hogy az anyatej tartalmaz- e mereganyagokat vagy sem! Az elemiszer gyartas eleg borzalmas, de a bebi eteleknel meg a leglelkiismeretesebbek! En pl. 1- masfel koraig gyumolcsot sem kapot csak uveges formaban, mivel a tobbi eredete es vegyianyag kezelese ismeretlen! Ebben a vilagban mar nincs olyan, hogy a termeszetes biztonsagos!
2013. ápr. 29. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!