Van rajtam kivul mas is, aki ennyire elzarkozodik a szoptatastol?
Nem tudom mi ezen az álszent, csak mert én így gondolom és kész.
A gyereknevelésben sok minden az anya döntése, ahogy nyilván az is, hogy megszüli-e vagy nem, sőt még a teherbeesés is fakultatív manapság. A gyereket akkor sem kérdezi senki. Jó, ez enyhe túlzás, de kb.
Nem azt mondom, hogy szerintem az a helyes, amit a kérdező tesz, de ez akkor is az ő döntése, az ő magánügye.
Ez még nem akkora baj, hogy bele kéne szólnia bárkinek is. Nem is értem, minek kérdezi, mert ebben a kategóriában ez kiváló kérdés egyesek provokálására.
Nem értem miért kell rögtön ugrani ha valaki fel meri vállalni hogy utál szoptatni?!
Bezzeg arra már nem hördülnek fel ennyien ha valaki OK NÉLKÜL császármetszést akar. Tény hogy az anyatej a legjobb a gyereknek,ahogy az is hogy természetes úton szülessen. Én ezt tartom álszentnek!
Ha úgy nézzük mindkettő az anya kényelmi döntése,akkor mitől jobb vagy rosszabb egyik a másiknál???
"Könyörgöm, akinek könnyű volt szoptatni, az miért kommentel?"
Mi a könnyű és mi a nehéz is nehéz kérdés. Akkor nehéz ha mindent megtesz érte és nem meggy, de ha semmit nem tesz érte és 2. évig van teje és nincs türelme leülni szopatni azt azért nem nevezném nehéznek.
Szerintem - ha ideális esetben - az ember lánya már a várandósság tervezésekor egészségesen él, nem hiszem, hogy az anyateje nagyobb koncentrációban tartalmazna méreganyagokat, mint egy tehén porított teje, amit még gyárilag módosítanak. Biztos más, ha mondjuk cigarettázik. Az én információim szerint (gyerekorvos, védőnő, barátnők és média) az anyatej a legjobb a babának. Nem csodaszer, csak egy plusz védelem és lehetőség, mint mondjuk a multivitamin vagy a probiotikum vagy a kézmosás...
Én másfél évig napi 2x injekcióztam magam gyógyszerszedés helyett, hogy szoptathassak. Magánügynek tartom, ha valaki bármiért is nem akar - de ne kampányoljunk azért a szoptatás ellen.
"Méreganyag nem kerül a tejbe, a tápszerbe viszont annál inkább"
Ne beszélj már ostobaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!