Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van rajtam kivul mas is, aki...

Van rajtam kivul mas is, aki ennyire elzarkozodik a szoptatastol?

Figyelt kérdés
Masodik babat varjuk. Az elsot is csak kb. masfel honapig szoptattam, pedig csak most apadt el a tejem, majdnem 2 eves mar. Eloszor is nem vagyok az a tipus, aki honapokig vagy evekig turelemmel leul mikor kell es kizarjak rengeteg dolgot az eletembol. Amugy ezen kivul barmikor barmit! A masik nyomosabb erv, hogy jol ismerem a szoptatas jotekony hatasait, de hiszem azt, hogy a szervezetemben kivedheteenul felgyulemlet mereganyagokat nagy koncentracioban adom at a babanak az anyatejen keresztul! Van aki elitel emiatt, de van, aki egyetert. Szerintetek?
2013. ápr. 29. 09:57
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
28%
"A méreganyagok már a várandósság ideje alatt is bekerülnek a magzati keringésbe." - írja a Díványos cikk. Ezen kívül a tápszert is műanyagba csomagolják, sokan meg mikróban melegítik a cumisüveget, amin szintén lehet vitatkozni.
2013. ápr. 29. 12:51
 32/54 A kérdező kommentje:
Arrol en nem tehetek, hogy volt tejem, masoknak nem! Viszont egyedul en ajanlottam fel az anyatejgyujto szolgalatnak, hogy nem kerem a penzt, hanem tartsak meg az alapitvanynak! Idonkent muszaj volt fejnem, hogy ne gyulladjon be a mellem, azt viszont sajnaltam kidobni!
2013. ápr. 29. 16:55
 33/54 anonim ***** válasza:
49%
Elég durva mást hibáztatni azért, mert neked nem volt elég tejed. Kinek is kell agyturkász?
2013. ápr. 29. 17:44
 34/54 anonim ***** válasza:
58%

a természet nem véletlenül találta ki, hogy szoptassa az ember a gyerekét. sztem bűnt követtél el a gyereked ellen, hogy volt tejed és nem szoptattad.

olyan meg nem gondolom, hogy lenne, hogy könnyű és nehéz szoptatás. vannak nehezebb és könnyebb pillanatok/hetek/hónapok.. aki szoptat, az tudja, hogy időnként begyullad, fáj, kisebesedik stb.

a gyereknevelés időnként kellemetlenségekkel jár. a szoptatással kizársz dolgokat az életedből ez lehetséges, de a gyerekedért teszed. mint ahogy szart, hányást se takarít szívesen az ember, de megteszi. és akkor még nem beszéltünk a szülésről, hogy az sem jó érzés..

2013. ápr. 29. 23:03
 35/54 anonim ***** válasza:
39%

"Igen és több millióval több pl csak az allergiások száma, mint nagyanyánk korában ."

Nekem mondjuk pont az a benyomásom, hogy hiába a mai, csak természetesen, kendőbe tesszük, csak anyatejet eszik, csak ilyen-olyan bio dolgokat kenek rá stb. A legtöbb gyerek, akit látok tiszta ekcéma, allergia, asztma stb. Érdekes, régen ez se volt ilyen általános, hogy tiszta ekcémások a gyerek és hátha kinövik.

Nem mondom, hogy az anyatej okozza, de ha anno a tápszereseknek olyan szar volt, akkor miért nem volt már akkor ilyen elterjedt a sok nyavalya meg allergia és ekcéma? Ha meg manapság minden olyan fejlett és a legjobbat kapják, akkor miért van annyi liszt, tej mit tudom én mi érzékeny gyerek? (plusz a fentiek)

2013. ápr. 30. 01:19
 36/54 A kérdező kommentje:
Bun?! :) Ez mar vicces! A kapcsolatunk nagyon szoros es kiegyensulyozott, attol, hogy nem szoptattam mindig bujtunk egymashoz! Nem az eveshez kotottuk a szeretetunket! Vegzettsegem dietetikus es most sem lesz maskeppen, maximum 1 honapig fogom szoptatni a 2. Gyermekemet is! A regi emberek egeszsegesebbek voltak es sokaig eltek, pedig allati tejjel itattak oket es hamar kaptak szilardat! Engem sem szoptattak es megis 27 evesen soha semmi bajom nem volt! Semmilyen allergia, semmi!!! Max. 2 evente megfazok! A minosegi tapszereket sosem csomagoljak muanyagba! Allatieredetu feherjet meg azert kell 1-2 eves korig kizarni, mert tejallergiat okozhat! A parom tehentejen not fel, semmi allergia, ot meg megfazni sem lattam!
2013. ápr. 30. 09:42
 37/54 A kérdező kommentje:

Ha esszeruen vegig gondoljuk, abszolut jogos a Divanyon megjelent cikk! Egesz elete soran az anya onkentelenul halmozta fel a szervezeteben a mereganyagokat. Ha ebbol tul sok van a szervezetunk az osszes valadekunkon keresztul kezdi ezt uriteni! Izzadsag, nemi valadekok, stb! Erre jo pelda, ha valaki tartosan szed taplalekkiegeszitoket, szagosabb vitaminokat vagy gyogyszert, minden valladeka atveszi azt a szagot!

Ha 25 evesen szoptat az anya akkor 25 evnyi tomeny merget ad at a gyermeknek, mivel ezek sosem tudnak teljesen kiurulni a szervezetbol! Ha tapszert adok neki vagy barmi mast elvileg az csak egy termek nem kivanatos anyagai lesznek, amely jobb esetben kedvezobb! A kinai eset hagyjuk, ismerjuk a higienes szokasaikat es a hulladek termekeiket, nem osszehasonlithatok!

2013. ápr. 30. 09:50
 38/54 A kérdező kommentje:
Nekem nem az a celom sokakkal ellentetben, hogy lehurrogjam vagy meg altoztassam a velemenyet, Inkabb csak erdekel, hogy van- e mas is igy ezzel! Felolem az szoptat es az nem aki akar vagy nem akar!
2013. ápr. 30. 09:54
 39/54 anonim ***** válasza:
35-nek igaza van. Betegebbek a gyerekek mint valaha, ne mondja már senki, hogy ez a pár éve kitalált sok okosság amivel a kismamák fejét tömik annyira tuti, hiszen senki nem tudja mi lesz ezekből a gyerekekből 10 év múlva. De az biztos, hogy amikor én gyerek voltam, mindenki itta a tejet az iskolában, óvodában, egy fia allergiás nem volt, azt ettük amit elénk raktak, oszt tessék itt vagyunk. Azt aláírom, hogy az élelmiszer minősége jelentősen leromlott az utóbbi 20 évben, de érdekes módon aki bio sz@rokat eszik meg egy deci tejet sem lát életében az is allergiás, ekcémás, meg a jó ég tudja. Sorvad az emberiség, és ezt még megfejelik ezekkel a népbutító baromságokkal, ha már lúd legyen kövér, pusztuljunk gyorsabban, nehogy alkalmazkodni kelljen a környezethez. Persze nem kell a 2 napos újszülöttet tehéntejjel tömni, de azért ez a sok félelemkeltő okostojás...egyszerű a recept. Végy egy rettegő kismamát, adjál be neki hiteltelen tanulmányokkal alátámasztott hülyeségeket, erősíttesd meg azt hiányosan képzett védőnővel, orvossal és lám, már is mindenki megveszi a szupi könyveidet, termékeidet, bio baromságaidat, tápszereidet, mellszívódat, sterilizálódat meg a többit. Allergiás lesz? Sebaj! Szedheti a szupi gyógyszereket rá, meg diétás tápokat háromszoros áron. Kiváló fogyasztó, okos, ügyes. Emiatt depressziós? Ne aggódjon, remek antidepresszánsokat ajánlunk, mellé vásároljon plazmatévét, luxusautót hitelből, attól majd boldogabb lesz és elfelejti, hogy alapjaiban van elb@szva az egész.
2013. ápr. 30. 10:00
 40/54 anonim ***** válasza:
30%
Az ember fogyaszt, Így is úgyis. Végy egy átlagembert. Fogyaszt, ha benzint akar az autójába, sminket az arcára, balzsamot a hajára... Pedig meglenne ezek nélkül is. Károsak? Kit érdekel? De ha egy anya inkább tápszert ad? Ó a barom, milyen könnyen manipulálható! Beállt a fogyasztó robotok sorába. Azért vicces, hogy amíg itt ítélkezik a tápszert adó anya felett (amit maximum 1 évig kap a gyerek), neki eszébe sem jut, hogy az ő kis korpás barna kenyerébe, amit tíz éve fogyaszt, dupla annyi méreganyag van. Szóval inkább nézzünk körül a saját házunk táján, mielőtt bűnösnek titulálunk valakit. Amúgy meg meg lehet nézni a tápszeres kérdésekre adott anyatejet adó anyák válaszait. Stresszes vagy? Ne szoptasd, adj neki tápszert! Dohányzol? Ne szoptass, adj neki tápszert! Nyugtatót szedsz? Ne szoptasd, adj neki tápszert! Nem akarsz szoptatni? Mekkora egy utolsó szemét vagy!
2013. ápr. 30. 10:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!