Szerintetek szoptassak?
Ha eddig feltornáztad és van elég, akkor folytasd mindenképpen.
Eddig küzdöttél, akkor miért hagynád abba?
Nagyon ügyes vagy!
Ha tartasz tőle, hogy apad a tejed, akkor szopi után fejj egy kicsit.
Nem kérdés: szoptass!!! Naponta ennyi fejés... Csoda, hogy nem készültél még ki.
Hidd el, annyit szopik a gyerek, amennyi kell neki. A lefejt tejet gondolom üvegből kapja, abból persze többet eszik, mert könnyen jön. De nem fog éhes maradni, ne aggódj!!!
2. babám van, most lesz 8 hetes. Az 1. gyereknél én is fejtem vagy 2 hétig, míg rá nem jöttem, hogy bimbóvédővel tudok szoptatni. Onnantól megkönnyebbülés, hogy éjjel-nappal nem kell még külön fejni. De a mérleg-para megmaradt, éjjel is mértem, majd 3 hónapos kora körül azt mondtam, elég! Úgyis annyit eszik, amennyi kell neki. Írtam, hogy mikor, melyik mellből, hány grammot evett. Bele lehet dilizni, le kellett szoknom róla.
Most a 2. babánál tanultam belőle, hetente 2-szer mérjük este, nem mérem az evéseket, csak az elején volt 1-2 nap, hogy lássam, mennyiket eszik. Lehet, hogy néha többször eszik, mert nem vagyok biztos, nem az éhségtől sír-e, de nem sokba telik egy cicit megkínálni neki, és ha elutasítja, akkor nem éhes. És láss csodát, gyarapszik. :-)
Szóval bátran tedd el a mellszívót, ha gond van, vagy sok a tej, akkor vedd elő! Sokkal könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!