Honnan tudom, hogy kiürült a cicim? Amíg nem ürül ki az egyik addig ne szoptassak a másikból? Ha így kell akkor mit csináljak addig a másik cicimmel, lefejjem? 4 napos csajszi anyukája
Ez nekem is sarkallatos kérdés volt, így váltott mellből szoptattam. Szóval egy szopi alkalmával csak az egyik mellből adtam enni, aztán a következő szopinál következett a másik mell. Ez azért is jó volt így, mert most is nagyon sok helyen olvasom, hogy az igény szerinti szopi titka az, hogy 3 óránként váltod a melled, de igény szerint cicire teszed (3 órán belül vagy, akkor ugyanarra a mellre).
Most már 2 gyerek után nagyjából tudom, hogy ha a mell megpuhult és a baba nem nyel, akkor az a cici üres lehet.
Én ezt a váltott melles szopit tudom ajánlani neked is. Ne félj így is elég lesz a tej.
Remélem segítettem...
Előző válaszoló: ez a 3 óra nagyobb babáknál él....Az első hetekben 2 óránként vagy gyakrabban is mellre lehet tenni sőt KELL. Én szoptatási tanácsadóval beszéltem, ő mondta és nagyon jól működött:
- ha egy mell nem elég, sír szopi után, nyugodtan át lehet tenni a másikra, ekkor a következő szopinál ebből kell kezdeni
-ha 2 óránként mindkét mellre ráteszed, a legjobb tejserkentő
-ha sírós és nyugi cicizés kell vagy 1,5-2órán belül kér enni, akkor arra tedd, amelyikből utoljára szopizott (ha ekkor teli cicire teszed, még jobban fog fájni a híg cukros tejtől)
-ha 2 óra eltelt: új cici
-a kisfiam 3,5 hónapos , most már váltott mellből szopizik kb. 2,5-3 óránként éjjel 1x kel 2 körül, reggel 5 körül és alszik 8-ig. Gyönyörűen gyarapszik, nem mérem, csak este, havi 800-900 grammokat hízik.
2-es válaszoló vagyok, ha szoptatásonként 1 mellből szoptatsz, mert elég és úgy érzed sok maradt benne fejd ki. Ha igény szerint szoptatsz, be fog állni a kereslet-kínált. Az a lényeg most, hogy minél többször kerüljön cicire. Nekem nagyon sokáig volt rajta, sokszor bealudt, de segített, ha anyatejjel kentem be szopizás után a mellbimbóm és szabadon hagytam.
Ha érzed, hogy ég, vigyázz, nehogy begyulladjon, masszírozd át, ne legyen csomó a melledben, és akkor viszont fejd ki, nekem 2x is begyulladt.
Az elején, amíg be nem lövel a tejed rendesen, addig tedd mindkét cicire minden alkalommal, ettől csak több lesz, nem kevesebb. Majd később a baba jelezni fogja, hogy elég neki az egyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!