Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy kiürült a...

Honnan tudom, hogy kiürült a cicim? Amíg nem ürül ki az egyik addig ne szoptassak a másikból? Ha így kell akkor mit csináljak addig a másik cicimmel, lefejjem? 4 napos csajszi anyukája

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Ez nekem is sarkallatos kérdés volt, így váltott mellből szoptattam. Szóval egy szopi alkalmával csak az egyik mellből adtam enni, aztán a következő szopinál következett a másik mell. Ez azért is jó volt így, mert most is nagyon sok helyen olvasom, hogy az igény szerinti szopi titka az, hogy 3 óránként váltod a melled, de igény szerint cicire teszed (3 órán belül vagy, akkor ugyanarra a mellre).

Most már 2 gyerek után nagyjából tudom, hogy ha a mell megpuhult és a baba nem nyel, akkor az a cici üres lehet.

Én ezt a váltott melles szopit tudom ajánlani neked is. Ne félj így is elég lesz a tej.

Remélem segítettem...

2012. okt. 21. 18:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszoló: ez a 3 óra nagyobb babáknál él....Az első hetekben 2 óránként vagy gyakrabban is mellre lehet tenni sőt KELL. Én szoptatási tanácsadóval beszéltem, ő mondta és nagyon jól működött:

- ha egy mell nem elég, sír szopi után, nyugodtan át lehet tenni a másikra, ekkor a következő szopinál ebből kell kezdeni

-ha 2 óránként mindkét mellre ráteszed, a legjobb tejserkentő

-ha sírós és nyugi cicizés kell vagy 1,5-2órán belül kér enni, akkor arra tedd, amelyikből utoljára szopizott (ha ekkor teli cicire teszed, még jobban fog fájni a híg cukros tejtől)

-ha 2 óra eltelt: új cici

-a kisfiam 3,5 hónapos , most már váltott mellből szopizik kb. 2,5-3 óránként éjjel 1x kel 2 körül, reggel 5 körül és alszik 8-ig. Gyönyörűen gyarapszik, nem mérem, csak este, havi 800-900 grammokat hízik.

2012. okt. 21. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok: a tej soha nem ürül ki, szoptatás alatt termelődik a nagy része.
2012. okt. 21. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Még időben kérdeztem ,mert totál rosszul csináltam ,nem is csodálkozom ezek után ,hogy ég az egyik mellem már mert annyira teli van.
2012. okt. 21. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszoló vagyok, ha szoptatásonként 1 mellből szoptatsz, mert elég és úgy érzed sok maradt benne fejd ki. Ha igény szerint szoptatsz, be fog állni a kereslet-kínált. Az a lényeg most, hogy minél többször kerüljön cicire. Nekem nagyon sokáig volt rajta, sokszor bealudt, de segített, ha anyatejjel kentem be szopizás után a mellbimbóm és szabadon hagytam.

Ha érzed, hogy ég, vigyázz, nehogy begyulladjon, masszírozd át, ne legyen csomó a melledben, és akkor viszont fejd ki, nekem 2x is begyulladt.

Az elején, amíg be nem lövel a tejed rendesen, addig tedd mindkét cicire minden alkalommal, ettől csak több lesz, nem kevesebb. Majd később a baba jelezni fogja, hogy elég neki az egyik.

2012. okt. 21. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:
csajok bocs h igy bele kérdezek de akkor én nem jol csinálom? :( van hogy váltott cici van én 4 óránként etetem (3 honapos) és van hogy etetés közben megunja az egyiket és oda kell adnom a másikat, tehát egy etetés alatt mind kettöböl eszik, ez igy nem jó? köszi a válaszokat és mégegyszer bocsi
2012. okt. 22. 09:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem jó. Nem muszáj 1ből etetni, lehet 2ből is, csak akkor arra kell a következő szopizásnál tenni, amelyiket utoljára szopizta. Ha váltott mellből szoptatsz, akkor egy-egy cici. Nálunk elég az 1, mert 10-15 perc után abbahagyja, hiába kínálom, pisis pelus van és nyugis. Mi 3,5 hónaposak vagyunk. Igény szerint szoptatsz akkor is, ha 2kell egy etetésre.
2012. okt. 22. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!