Csaponane kérdése:
3 héttel kisebb a baba? Mi lesz most? Mensi szerint 30+4 napos lennék, aztán ez módosult 29+5 naposra, de ma az UH szerint 28 hetesnek mondta az orvos a babát. Elküldött egy másik dokihoz is. Szerintetek, baj van?
Figyelt kérdés
A leleten a következő áll:
A terhes méh üregében 1 élénken mozgó magzat. BPD: 75 mm, FL: 52 mm, HC: 280mm
Épnek tűnő koponya,és gerinc. 4 üregű szív, jó szívműködés. Épnek imponáló rekesz. Telt gyomor, hólyag, normális nagyságú és szerkezetű vesék. Átlagos mennyiségű magzatvíz. Mellső fali O - típusú lepény.
2012. szept. 21. 21:28
1/41 anonim válasza:
Nincs baj!Ne aggódj!Én hasonlóképpen jártam.Nálam az volt a helyzet,hogy mikor legelső UH-ra mentem és ugye akkor nézték meg,hogy valóban gyermeket várok-e,egy "jóképességű" dokihoz kerültem a kórházban,aki csak ímmel-ámmal mérte meg a picit.És ilyenkor nagyon fontos,hogy pontosan mérjék meg mert ez alapján csúszhat a szülés várható ideje illetve a baba súlya a korához képest.Engem is folyamatosan a későbbi fogadott dokim idegelt,hogy a kelleténél kisebb a baba és a súlya is nagyon alacsony;aztán rájöttünk,hogy a kedves kollégája volt trehány és emiatt volt az egész.A kisfiamat túlhordtam 1 héttel (közben változott állandóan a kiírás napja) és 51 cm és 3170 gramm volt a paramétere,mikor a világra jött.Makk egészséges,gyönyörű kis gézengúz volt már akkor is! :)
2/41 A kérdező kommentje:
Hát igen. Én is ebben igyekszem bízni, hogy valamit elnézett a doki. Azért az jó hogy elküldött máshoz is, legalább több szem többet lát alapon. De most úgy érzem ezer év múlva lesz kedd :( Azt viszont jó olvasni, hogy végül egy szép és egészséges babucinak adtál életet. Remélem így lesz nálunk is. Köszönöm a hozzászólást :)
2012. szept. 21. 21:40
3/41 anonim válasza:
Ugyanaz a doki volt, ugyanott és ugyanazzal a géppel? Mert ez mind lehet hibaforrás! Nálunk például kétszer mérték ugyanannyi idősnek 1 hét elteltével. Tiszta pánik volt, hogy 1 hét alatt nem nőtt semmit! Aztán érdekes módon 3 napra rá meg pont megfelelő méretű volt! Csak nyugi!!!
4/41 anonim válasza:
Ne aggódj!
Mérhetnek bármit, a babád minderre fityet hány, és növöget.
Ha nem tudod napra pontosan, mikor fogant, akkor lehet megtévesztő az eredmény. Akár egy nap elteltével tudnak mást produkálni, sok hibaforrás van..
5/41 A kérdező kommentje:
Minden alkalommal más doki nézett és más gépen. Az én dokim csak amikor megtudtuk hogy babánk lesz akkor nézte ezen a gépen. A többi UH-t máshol kérte, mivel elavult ami náluk van gép. Lehet most is ezért küldött tovább? Köszi a kedvességed próbálok nyugodt maradni :)
2012. szept. 21. 21:51
6/41 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy növöget, hiszen úgy várjuk öt idekinn, és igyekszünk mindent megtenni amit csak lehet érte. :) Persze úgy hiszem ezzel mindannyian így vagyunk :)
2012. szept. 21. 21:54
7/41 anonim válasza:
A 12. heti és 18. heti genetikai uh-on elég jól belövik a baba korát. Ott nem szokás tévedni. Ahhoz képest kisebb?
8/41 A kérdező kommentje:
Igen de ahhoz képest 2 héttel kisebb.
2012. szept. 21. 22:06
9/41 anonim válasza:
Ne aggódj,az én pici lányommal ugyan ez van/volt(29+6 naposan voltam,és 28 hetesnek felelt meg).Én a Hajdú Krisztinánál voltam-aki azt hiszem elég nagy név,és profi a szakmában-ő azt mondta,mivel arányosan kisebb(tehát mindene)egész egyszerűen ekkora és kész,max. 3 kiló lesz.Attól még makk egészséges!Nála voltam a 19 héten is,akkor is kisebbnek mérte.Most már a 39. hétben járok,2800-2900 grammra becsülik,mindene teljesen rendben van.Bíztam benne,hogy 3. baba révén előbb kibújik(a 2. gyerkőc 37 hetesen és pár naposan született,3090 gramm volt)pláne,hogy már majdnem 2 ujjnyira nyitva vagyok,de úgy látszik még növöget bent...
10/41 A kérdező kommentje:
Ez igazán jó hír. Én is kedden a Hajdú Krisztinához megyek vagy a Báthory Józsefhez, amelyik bent lesz. A legjobb orvosok, ezt én is állítom. Nekem ők csinálták a chorion boholy mintavételt, és minden zökkenőmentesen zajlott. Hihetetlenül profin vették le a mintát. Ott a Krisztina nekem is mondta hogy egy héttel kisebb a baba. Majd a 19. heti UH megerősítették ismét hogy csak 18. hetesnek számít. Aztán ma jött a döbbenet amikor közel 30 hetesnek számítanék, a már módosított adatokkal, és aztán kiderül hogy csak 28. hetesek a drágám. Mondjuk nekem is kislány :) De jó neked már hamarosan a kezedben is tarthatod. Könnyű szülést kívánok :)
2012. szept. 21. 22:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!