3 héttel kisebb a baba? Mi lesz most? Mensi szerint 30+4 napos lennék, aztán ez módosult 29+5 naposra, de ma az UH szerint 28 hetesnek mondta az orvos a babát. Elküldött egy másik dokihoz is. Szerintetek, baj van?
A leleten a következő áll:
A terhes méh üregében 1 élénken mozgó magzat. BPD: 75 mm, FL: 52 mm, HC: 280mm
Épnek tűnő koponya,és gerinc. 4 üregű szív, jó szívműködés. Épnek imponáló rekesz. Telt gyomor, hólyag, normális nagyságú és szerkezetű vesék. Átlagos mennyiségű magzatvíz. Mellső fali O - típusú lepény.
Nekem három gyerekem van, az első nagy súllyal született 3,8kg, a második meg nagyon pici lett csak 2,6kg. Végig csak aggódtunk, hogy miért... pedig minden jó volt. Ismeretlen- bár arányos volt ő is, csak sovány-vékony- inkább azt mondták a végén,hogy kicsit táplálékhiányos.
A harmadik gyerekem meg 3050grammal született- ő sem volt túl nagy... és ekkor a gyerekorvosunk feltette az ász kérdését: Oké, mi akkor genetikailag inkább kisebbek vagyunk, de akkor hogy lett az első gyerek olyan NAGY??
A második születése után pedig majdnem depresszióba is estem, a sok-sok támadás és kérdés miatt, hogy miért lett pici a baba. Nem sokon mult- végül az húzott ki a nehézségekből- hogy a gyerek egy hónaposan 3,5, két hónaposan 4,8kg volt. Szóval jól hízott, egészséges volt- szimplán csak kicsi volt. De nagyon nehezen éltem meg.... sajna- a harmadiknál már nem. :)
Mindenkinek nagyon köszönöm, a hozzászólásokat és hogy leírtátok a ti történeteiteket. Látom sokan jártunk, vagy járunk egy cipőben.
18. kérdezőnek!
Kedves tőled, remélem hogy valóban csodás, és egészséges babánk lesz. Ez minden vágyam! Kedden megyek az egy újabb uh-ra a Hajdú Krisztinához, vagy a Bátorfy Józsefhez, amelyikük bent lesz. Persze ahogy említetted kérek áramlásvizsgálatot is mert az megnyugtatna ha tudnám, hogy teljes alapossággal át lettünk nézve. Jelentkezem, és még egyszer nagyon köszönöm a biztatást. :)
Mindenképpen pozitívan KELL hozzáállnod,mert Ő ezt érzi.Mivel alapvetően minden rendben van a picivel,így erre kell összpontosítani és megbeszélned vele,hogy szedje magát össze odabenn és hogy még bizony benn kell maradnia még egy pár hétig. :)
Az jó a Ti esetetekben,hogy figyelni fognak titeket,így akármi gond volna,biztosan időben észre veszik és a lehető leggyorsabban reagálnak majd rá.
A legjobbakat kívánom Nektek és őszintén drukkolok,hogy minden rendben legyen veletek!
Egy anyuka a sok közül :)
Sziasztok!
Köszi a visszajelzéseket :) nagyon jól esik, hogy ennyien segítetek tartani bennem a lelket. Igyekszem lenyugodni, hiszen tudom hogy ha azzal ártok a kincsemnek. Abban bízom én is, hogy pár hétig még tud bent gyarapodni, és minden rendben lesz velünk. Elvileg minden héten dr. Hajdú Krisztina fog megnézni, akinek szaktudása nem kétséges, így remélhetőleg jó kezekben vagyunk. Ezt is Ő írta elő, hogy heti kontroll, bár azt nem írtam, hogy egy árnyalattal kevesebb magzatvizet látott, gondolom ezért is rendelte el a sűrű kontrollt. Hálásan köszönöm mindenkinek a segítségét! Még jelentkezem :)
Szia! En vagyok akinek szinten pici a baba es mar irtam Neked! Az jo, hogy hetente neznek majd. Nekunk csak uh volt, az is 2hetente.. Meg nst sem volt.. Viszont ma mar a korhazban fekszunk, mert 2het alatt 25%rol 10%a csokkent a sulypercentil.. 3hetig folyamatosan fekudtem otthon, de mult heten 1-2orat felkeltem sajnos, ezert most bent fekszunk.. Ugyhogy Te rengeteget pihenj barmi dolgod van, hidd el, raer!!!!! En meg mindig tudom,hogy minden rendben lesz veletek is, velunk is :) Meg mar ugy vagyok vele, hogy nem jo ha ugy lakul, de legalabb elobb babazhatunk, ugy is tudjak mikor van jobb helye itt koztunk :)) Ha a szervei rendben vannak, az a lenyeg csak,hogy minnel tovabb egyben maradhassatok, semmi baj nem lesz! :) Nagyon nagyon vigyazz magatokra!!
Üdv 34 hkm :)
Kedves utolsó hozzászóló kismama!
Nagyon szurkolok nektek, és te is jelentkezz, hogy mi van veletek. Most megfigyelésen vagy bent, vagy mit mondta neked? Kitartást, és jó egészséget nektek!
Szia! Megint én vagyok:) Na, mi a helyzet veletek???? Mi szept végétől szinte végig kórházban vagyunk :( most 5% a súlypercentil és 70 mm a víz. Infúzióval pótolják,de nem kitörő sikerrel.. Mához egy hétre dől el,megindítják e. Most tartunk 2200gr-nál,és holnap töltjük a 38.hetet.
Mindenképp írj, mi van veletek!!
Üdv 37hkm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!