Hogyan szoptassak terhesen, pocakkal? Milyen pózban?
Több helyről is a fekve szoptatást hallottam, olvastam, de a lányom azt nem annyira szereti, és ráadásul úgy is simán tudja rugdosni a pocakomat, ami nem esik túl jól, és nem is jó ugye... Mit tanácsoltok? Lehet még máshogy is?
(Egyébként még csak 10 hónapos a nagy, szóval még szüksége van az anyatejre, és igényli is, nekem semmi problémám nincs a szopitól, teljesen problémamentes eddig a dolog...)
Én ülve szoptattam. 5 hónapos terhes voltam, mikor a másfél éves Lányom elválasztotta magát. Nekem olyan picik a melleim, hogy a fekve szoptatás szóba sem jöhetett. Még pocakkal is kényelmes volt az ülve szoptatás. Persze a Lányom olyankor kb. 15 perc alatt végzett, nem lógott rajta sokáig.
Egyébként nekem is azt mondta a doki, hogy nyugodtan szotassak, mert ha problémás a terhesség, akkor mástól is elmegy, ha meg minden OK, akkor megmarad.
Köszönöm a válaszokat! (Várok még...)
Nem tudom, hogy kicsi-e az ülveszoptatáshoz, nem teljesen értem, hogy hogy érted... Körülírnád kicsit bővebben a pózt? (Amúgy ülni már 2 hónapja tud, és 2,5 hónapja föláll, szóval erő szempontjából biztos nem gond, csak lehet, hogy úgy érted, hogy nem elég magas...?)
Igazából még kicsi a pocaklakó (6 hetes), és nincs is még pocakom, csak szerettem volna előre informálódni, szóval még fog nőni a lányom is.
Remélem, hogy végig lesz tejem (és persze hogy minden rendben lesz a terhességgel is), nagyon szeretnék majd tandemben szoptatni.
Egyébként az első terhességem is teljesen problémamentes volt, és nem volt se vetélés, se semmi ilyen, szóval eddig minden ok, és nyugodt szívvel szoptatok. De úgy érzem, működni is fog! :)
Egyébként sokan írták, hogy ilyenkor szoptatás alatt éreztek méhösszehúzódást, szóval kicsi görcsöket. Én semmit nem érzek egyáltalán. Ez normális? Vagy majd később, ha nagyobb lesz a kicsi?
Ennyire elején nem éreztem összehúzódásokat, gyakorlatilag a vége felé sem.
Nekem a terhesség alatti szoptatással egy nagy bajom volt, méghozzá a mellbimbó érzékenysége. Egy időszakban gondoltam is, hogy leszoktatom a nagyot, mert elég kellemetlen volt már, de a végére vagy megszoktam már, vagy elmúlt, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!