Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoptassak kell szoptat...

Hogyan szoptassak kell szoptatni? Bővebben lent:

Figyelt kérdés
azzal tisztában vagyok,hogy a baba bekapja a cicit,de azt nem tudom pl,hogy mi ennek a megszokott menete:pl.minden szoptatásnál a másik ciciből kell felváltva?és ha nem ürül ki teljesen az egyik?vagy pl ha csak az egyikből szoptatok egyzerre és utána lefejem a maradékot meg a másikat(amit nem használtam és tele maradt) is kiürítem,akkor következő szoptatásra lesz megint tejem?teljesen meg vagyok zavarodva és nem tudok honnan felvilágosítást kérni!légyszi segítsetek,hogy ti pl hogyan csináljátok?köszönöm
2012. okt. 15. 09:52
 1/6 A kérdező kommentje:
elnézést:a főkérdést kicsit elírtam! :S
2012. okt. 15. 09:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Megvan már a babád?

Ezt az oldalt nagyon ajánlom Neked:

www.lll.hu

Itt minden apró részletet megtalálsz.

Az első mellre tételtől kezdve...

2012. okt. 15. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt elkezded a szoptatást, fejj ki annyi tejet, hogy ne feszüljön teljesen a melled, és a gyerkőc be tudja kapni a mellbimbót. Először ürítse ki az egyik mellet utána tedd a másikra. A másikból én csak annyit fejnék ki, hogy ne legyen feszes, ne csomósodjon be, nehogy begyulladjon. De ha te szeretnél eltenni tejet a fagyasztóba, akkor teljesen fejd ki azt is. Egy idő után beáll a kereslet-kínálat. Ha fejsz, akkor több tej fog termelődni, ha csak a babó szívja ki, akkor annyi fog termelődni, ami neki elég. Sokat pihenj, kerüld a stresszt. Este általában már lassabban jön a tej.
2012. okt. 15. 10:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, nagyon rendesek és segítenek! Én az elején mindkét cicire tettem, amíg be nem lövelt a tejem rendesen. Hagyj bőven időt az egyik cicire (én hagytam 30-40 percet is), ha kell tedd át a másikra. A lényeg, hogy a következő szoptatásnál arra tedd rá ha két mellből szoptatsz, amelyiket nem szívta ki teljesen. Ha elég a tejcsi, akkor egyik szoptatásnál az egyik mell, másiknál a másik. Fejni azt fejd, amelyiket teljesen kiszopizta, nem baj, ha kevés jön, a lényeg, hogy minél több inger érje a cicit. A két szoptatás között termelődő tej egy híg tej, amit érzel, hogy a cicidben van, de a zsíros, tápláló tej szoptatás alatt termelődik, ezért kell hagyni a babát és nem levenni 15 perc után, ahogy egyes könyvek írják. A szoptatás közben is termelődik tej, ne aggódj, ha gyakran mellre teszed, lesz elég tejed. Minél gyakrabban, annál több, nem tud elfogyni.
2012. okt. 15. 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ezeken a lapokon mindent megtalálsz. Szégyen, hogy így hazaengedtek a kórházból. Milyen csecsemősök dolgoznak ott. Ha igazán szeretnél szoptatni, ne aggódj csak természetesen csinálj mindent, és menni fog. Gondolj bele az anyákba mióta az emberiség van, ösztönszerűen bele van táplálva a fajfenntartási ösztönnel az utódok táplálása is. Sajnos sokan túl misztifikálják, azt hiszik, hogy nincs tejük vagy nem megy, és elkezdenek tápozni. Az sem baj,ha nem megy a szopi. Viszont csak ha szoptatni szeretnél ha kéri a babád tedd cicire és hamarosan beáll a rend:)) Sok sikert.

2012. okt. 15. 14:59
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget!még nincs itt a baba,de nem sokára! :) csak nem tudok kihez fordulni ilyen téren!szeretnék mindenféleképpen szoptatni és úgy,hogy tudjak eltenni fagyasztóba is!
2012. okt. 15. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!