Hogyan szoptassak kell szoptatni? Bővebben lent:
Figyelt kérdés
azzal tisztában vagyok,hogy a baba bekapja a cicit,de azt nem tudom pl,hogy mi ennek a megszokott menete:pl.minden szoptatásnál a másik ciciből kell felváltva?és ha nem ürül ki teljesen az egyik?vagy pl ha csak az egyikből szoptatok egyzerre és utána lefejem a maradékot meg a másikat(amit nem használtam és tele maradt) is kiürítem,akkor következő szoptatásra lesz megint tejem?teljesen meg vagyok zavarodva és nem tudok honnan felvilágosítást kérni!légyszi segítsetek,hogy ti pl hogyan csináljátok?köszönöm2012. okt. 15. 09:52
1/6 A kérdező kommentje:
elnézést:a főkérdést kicsit elírtam! :S
2012. okt. 15. 09:53
2/6 anonim válasza:
Megvan már a babád?
Ezt az oldalt nagyon ajánlom Neked:
www.lll.hu
Itt minden apró részletet megtalálsz.
Az első mellre tételtől kezdve...
3/6 anonim válasza:
Mielőtt elkezded a szoptatást, fejj ki annyi tejet, hogy ne feszüljön teljesen a melled, és a gyerkőc be tudja kapni a mellbimbót. Először ürítse ki az egyik mellet utána tedd a másikra. A másikból én csak annyit fejnék ki, hogy ne legyen feszes, ne csomósodjon be, nehogy begyulladjon. De ha te szeretnél eltenni tejet a fagyasztóba, akkor teljesen fejd ki azt is. Egy idő után beáll a kereslet-kínálat. Ha fejsz, akkor több tej fog termelődni, ha csak a babó szívja ki, akkor annyi fog termelődni, ami neki elég. Sokat pihenj, kerüld a stresszt. Este általában már lassabban jön a tej.
4/6 anonim válasza:
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, nagyon rendesek és segítenek! Én az elején mindkét cicire tettem, amíg be nem lövelt a tejem rendesen. Hagyj bőven időt az egyik cicire (én hagytam 30-40 percet is), ha kell tedd át a másikra. A lényeg, hogy a következő szoptatásnál arra tedd rá ha két mellből szoptatsz, amelyiket nem szívta ki teljesen. Ha elég a tejcsi, akkor egyik szoptatásnál az egyik mell, másiknál a másik. Fejni azt fejd, amelyiket teljesen kiszopizta, nem baj, ha kevés jön, a lényeg, hogy minél több inger érje a cicit. A két szoptatás között termelődő tej egy híg tej, amit érzel, hogy a cicidben van, de a zsíros, tápláló tej szoptatás alatt termelődik, ezért kell hagyni a babát és nem levenni 15 perc után, ahogy egyes könyvek írják. A szoptatás közben is termelődik tej, ne aggódj, ha gyakran mellre teszed, lesz elég tejed. Minél gyakrabban, annál több, nem tud elfogyni.
5/6 anonim válasza:
Ezeken a lapokon mindent megtalálsz. Szégyen, hogy így hazaengedtek a kórházból. Milyen csecsemősök dolgoznak ott. Ha igazán szeretnél szoptatni, ne aggódj csak természetesen csinálj mindent, és menni fog. Gondolj bele az anyákba mióta az emberiség van, ösztönszerűen bele van táplálva a fajfenntartási ösztönnel az utódok táplálása is. Sajnos sokan túl misztifikálják, azt hiszik, hogy nincs tejük vagy nem megy, és elkezdenek tápozni. Az sem baj,ha nem megy a szopi. Viszont csak ha szoptatni szeretnél ha kéri a babád tedd cicire és hamarosan beáll a rend:)) Sok sikert.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget!még nincs itt a baba,de nem sokára! :) csak nem tudok kihez fordulni ilyen téren!szeretnék mindenféleképpen szoptatni és úgy,hogy tudjak eltenni fagyasztóba is!
2012. okt. 15. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!