Kis mellbimbóval is fogok tudni szoptatni?
Bármilyen mellbimbóval lehet szoptatni, csak van olyan, amivel picit nehezebb megtanulni.
A La Leche Liga tanácsadói szívesen segítenek, telefonosan, vagy személyesen is, ha eljött az ideje.
De olvashatsz is erről előre:
az oldal:
www.lll.hu
a Te "eseted":
Nekem kicsi és ráadásul befelé forduló bimbóm van. Az elején abszolút nem tudtam magamtól szoptatni, mert nem bírtam sehogy kinyomni, hogy be tudja kapni, így én az első hetekben legkisebb méretű bimbóvédővel szoptattam (ahogy rászívott kiszívta a bimbót is, jött belőle simán a tej, ráadásul meg is könnyebbültem, mert látszik a bimbóvédőben, hogy tényleg beindult a tej-mindig marad egy kicsi benne szopi után). Kb 3 hét után már magától is be tudta kapni, a szoptatás megerősítette+ vettem bimbókiemelőt is (egyben volt tejgyűjtő kagylóval, vagyis az maga egy kis szilikon cuccal elég nyomást tudott kifejteni, hogy kiálljon). Azóta magától is kiáll, egy keveset nőtt is, de nem jelentősen. Összeszoktunk :)
Most 16 hetes, még javában szopizunk :)
Készülj fel rá lelkileg, hogy az első 2-3 hét nem lesz egy leányálom...
Nekem is kicsi és rövid a mellbimbóm. A tejbelövellés idején szinte eltűntek a bimbóim, annyira bedurrant a cicim. A babám nem tudta bekapni és csak ordított. A mellszívó ilyen helyzetben nagyon fontos, egyrészt kiemeli, puhítja a mellbimbót, másrészt, ha a baba nem tud szopizni, muszáj valahogy kifejni a tejet. (Vidd be a kórházba is!) Aztán ahogy puhább lett a cicim és a baba is egy kicsit ügyesedett, szépen megszokta, hogy márpedig ilyen ciciből kell enni :) (A bimbóvédőt nem fogadta el.) Most 6 hetes és nagyon ügyesen szopizik már, nekem meg megedződtek és jobban kiállnak már a mellbimbóim.
Javaslom, hogy a szülés után a tejbelövellés előtt is gyakran tedd mellre a babát, szokjátok egymást, mert utána valószínűleg nehéz napok jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!