Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoptassak? 1 hetes a...

Hogyan szoptassak? 1 hetes a babám, és eddig nem volt túl sok anyatejem.

Figyelt kérdés
ezért tápszert kellett adni kiegészítés képpen.75ml az adagja. Tegnaptól már ott tartok a tejcsivel, hogy elkezdett szaporodni. Szopi után egy 20ml- le tudok fejni, nem adtam neki tápszert, hanem lemértem mondjuk ha 60-at evet, kipótoltam lefejt anyatejjel. Ezt jól csinálom? Mert mindenki mást mond. Pl az anyum, hogy nem szabad mert ha éhes marad akkor majd megtanulja, hogy köv. Többet egyen. Egyébként gyorsan bealszik a cicin. De ez a mennyiség csak két ciciböl jön össze. ö azt mondja, hogy nem szabad csak az eggyiket odaadni neki, meg csak az eggyiket szabad csak fejni. De ha így csinálok az nem elég akkor kell a tápszer. Azt meg nem nagyon akarok adni neki. mit csináljak? A védönömet nemakarom zaklatni a hosszúhétvégén.
2012. okt. 22. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem hívd csak fel a védőnőt.Elnézést kérsz tőle,és megkérdezed!

De az biztos,hogy adhatsz neki mindkét ciciből,ha az egyik nem elég neki.És mindkettőt lefejheted még utánma is,hátha maradt benne még.Az a lényeg,hogy amelyikből abbahagyta a szopizást,pont a másikat kezd neki először odaadni következő szopinál.

2012. okt. 22. 13:51
 2/6 anonim ***** válasza:
nekem sem volt az első hónapban tejecske, így pótoltam tápszerrel (a védőnővel megbeszéltük, hány grammra), de akkor is, azóta is 2 ciciből etetek. most 5 hónapos a babám, és még mindig bőven van tejem. ja, és soha nem fejtem.
2012. okt. 22. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem neked nincs kevés tejed, ha szopi után még fejsz, akkor az azt jelenti, hogy a babád nem éhes (hanem esetleg a szopási inger miatt fogadja el a tápszert a cumisüvegből). Miért méred, hogy mennyit eszik? Sír szopi után? Olyankor a másik melledből is megkínálod? Ha az sem elég neki, még egyszer visszateheted az "első" melledre.

Szerintem - 21 hónap szoptatás után ezt biztonsággal mondtahom, főleg, hogy az első 2 hétben az én babám tápszeres volt - te csinálod jól.

Ahhoz, hogy elegendő tejed legyen, igény szerint kell szoptatni, vagyis félredobni a 3 óránként való etetés szabályait. Akkor szoptasd meg, ha sír és szoptass mindkét mellből, ha kéri, sőt háromból, ha a kettő sem elég!

A tej a szoptatás közben kiváltott prolaktin hormon miatt termelődik, vagyis míg az egyikből szopik, a másik is telik tejjel, így akár egész nap tudsz szoptatni, ha bírod, váltott mellből (én volt, h 20 órát szoptattam olykor)

Egy egy hetes babának pedig egyetlen dolgt kell megtanulnia:

hogy benned feltétel nélkül bízhat, mert mindig ott vagy neki ha sír és hív - azaz azonnal megszoptatod, hiszen neki jelenleg ez a legfontosabb!!!!

2012. okt. 22. 20:28
 4/6 anonim ***** válasza:
33%

Nem kellett volna tápszer.

A babák gyomra szülés után cseresznyemag nagyságú, pont elég az a pár csepp tej. Ezt nem mondták el a kórházban?

Azért kevesebb a tejed, mert adsz tápszert.

A tej pedig szoptatás alatt termelődik. Az én mellem tök puha, mintha nem lenne benne semmi, de a fiam mégis hízott kis malac, gurul. :)

Nyugodtan hívd fel a védőnőt és mondd el neki az aggodalmadat. De nyugodtan utána is nézhetsz, mondjuk az lll.hu honlapján egy szoptatási tanácsadónak. Én az utóbbit javaslom.

2012. okt. 23. 00:04
 5/6 A kérdező kommentje:
felhívtam a védönöt, de ö is mást mondott. Meg jönnek mennek a rokonok mindenki mást mond. Már teljesen rástresszeltem a dologra tegnap már csak 10-et , meg 30 at szopizott. csak a tej miatt mérem, hogy mennyit szopizott, nem akarok neki eggyáltalán tápszert adni. meg az elején besárgult és csak azért kezdtem el mérni. a védönö azt mondta, hogy mindegy mennyit nem kell rápótolni kifejt anyatejjel mindegy, hogy mennyit evett. még akkor sem, ha 30-at. de akkor miért hangsúlyozzák, hogy 75 az adagja?
2012. okt. 23. 14:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Figyelj! Negyedik gyerekem szoptatom, tudom mit érzel! Még ma is bennem van az aggodalom, hogy mi van akkor, ha nem vagyok neki elég?

Én azt tudom javasolni, hogy mindenképpen keress egy szoptatási tanácsadót. Felhívsz egyet és beszélgettek. lll.hu

Ha a baba nyugodt, szép a bőre, nem fogyik vészesen, akkor nem hinném, hogy kell tápszer. A rokonokra én rég nem adok, nálunk a védőnőnél meg többet tudok a tapasztalat miatt.

De az biztos, hogy ha szoptatni akarsz, akkor szoptass, mert el fog apadni a tejed.

Ha tápszer mellett döntesz, azt a döntést is neked kell meghozni. Mindenki mást tart fontosnak.

Remélem tudtam valamennyit segíteni.

2012. okt. 23. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!