Meddig szoptassak?
Figyelt kérdés
Igazából a véleményetekre vagyok kíváncsi, nem akarom a szoptatást abbahagyni, csak a védőnőm azt tanácsolta, hogy:
most a kislányom 10 hónapos és ahogy írtam, szoptatom. A védőnőm szerint 1 évesen szoktassam le a reggeli, 18 hónaposan az esti szopiról, mert ha tovább szopizna, nehéz lenne leszoktatnom róla. Tapasztalatokat és véleményeket várok erről.
2012. aug. 9. 22:55
2/5 alaszka válasza:
Enyém 13 hónapos, és még szopizik, de nem csak reggel és este, hanem nappal és éjjel is...Az első lányom 19 hónapos volt, mikor megálljt parancsoltam a dolognak, és nem volt egyszerű...ő már akkor csak este és éjjel kérte, és kb. 4-5 éjjel katasztrófa volt, sírt, én teáztatni próbáltam, de csapkodott mérgesen, kiverte a kezemből az üveget, aztán egyszercsak elfogadta hogy tea van, cici nincs. s félek hogy most a kicsivel is ez lesz, de nála már most abba szeretném hagyni, viszont ő jobban függő, mint a nagy volt, szóval fogalmam sincs hogy kezdjek ehhez...nagyon fogom sajnálni, de már kivagyok az éjjeli evésektől, és hogy nappal is rajtam lóg...Abban igaza lehet a védőnőnek, hogy nehéz lesz leszoktatni, de ha mondjuk 2 éves koráig tervezed a szoptatást, akkor szerintem egy 2 évessel már jobban meg tudod ezt beszélni, mint egy 1 évessel, ő még nem érti. Én nem akarok 2 éves koráig szoptatni, mert megy majd bölcsibe, és addig ezt le kell játszanunk... :(
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mi is szopizunk 1× éjjel is, de nem rendszeres. Nagyon fogom én is sajnálni, ha abba kellesz hagyni:-( Tudom, hogy nem fog neki tetszeni, de van időnk még. Lehet, ő fogja magától abbahagyni.
2012. aug. 9. 23:18
4/5 anonim válasza:
Kisfiamat 25 hónapos koráig szoptattam. 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x szopizni. Majd 25 hónaposan megmondtam neki, hogy ő már nagyfiú és nem való neki. Első este kicsit nyekergett és nagyon nehezen aludt el 1,5 órába telt. 2. este már csak egy kicsit kereste, már csak 1 órába telt mire elaludt. 3. este már nem is kereste. Úgyhogy nem szokott le nehezen. Nem tudom meddig szopizott volna, ha nem veszem el tőle. DE nekem már kellemetlen volt, fájt ahogy szívta, pedig tejem is volt még. Nagyon nehéz volt nekem lelkileg, helyett esténként mellé kell bújnom és úgy alszik el. Most 3,5 éves. De a 2. gyerkőccel sem fogom másképpen csinálni. Neki is, és nekem is jó volt, hogy eddig szopizott.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a választ! Mikor a védőnőm azt mondta, 1 évesen szoktassam le a reggeli szopiról, elég rosszul esett. 7 hónapos volt a lányom, amikor elapadt a tejem, de 2 hét alatt sikerült teljesen visszahoznom, közben állandóan sírtam, ideges voltam, hogy én szoptatni akarom akkoris!!! Tudom, ez az ördögi kör, de sikerült és ekkor megfogadtam, hogy amíg van tejem, nem fosztom meg tőle, persze végtelenségig én sem csinálnám. Asszem a védőnőm tanácsát nem fogom teljesen megfogadni (mint ahogy eddig...)Amíg mindkettőnknek jó, addig szopizni fog!
2012. aug. 11. 23:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!