Hogyan szoptassak pótlás mellett?
Figyelt kérdés
Sajnos nagyon kevés a tejem. Csak 20-40-eket tudok szoptatni két mellből, de nem szeretném feladni. Ma 6-kor szopott 30-at, 7.30-kor 30-at, 8.30-kor csak 10-et tudott ezt pótoltam 40 tápszerrel. Egész nap kb.250 tápszert eszik és 200 körül szopik. Hogyan csináljam, hogy több tejem legyen? 2,5 hetes a babám.2012. ápr. 12. 09:17
1/6 anonim válasza:
Én annak idején először szoptattam, aztán tápszereztem, majd fejtem. Ez a rutin ment minden étkezéskor :)
2/6 anonim válasza:
Én fejtem minden etetés után. Akkor is, ha nem jött semmi. Akkor csak masszíroztam.
2-3 naponta forró zuhany alatt 15-20 percet fejtem.
És sok folyadék, leves :-) Citromos sör, őszibaracklé.
Vannak mindenféle bogyók meg teák, érdemes lenne kipróbálnod azokat is.
Gratulálok a babához :-))
3/6 A kérdező kommentje:
Laktoherbet és Mecseket ittam. Tegnap vettem kecskerutát. Nekem is eddig a szopi+tápszer+fejés volt. De ha eszik tápszert, akkor 3 óráig nem éhes. Úgy tudom tejserkentés segítéséhet viszont gyakran kell szoptatni.
2012. ápr. 12. 10:11
4/6 anonim válasza:
Én is ugyanígy voltam, de sajnos a tejem nem lett több. Először mindig szoptass majd pótolj,nehogy abbahagyja a szopizást,mert akkor csökkeni fog a tejmennyiséged,ha csak fejsz!
5/6 anonim válasza:
Szia,lányom már két és fél éves,de most visszahozta az emlékeket a szoptatásról,ami nagyon küzködős volt,mégis örömmel tölt el az emlékezés.Szóval én tényleg mindent megpróbáltam,szoptanít készüléket vásároltam,így a lányom a pótlást is a cichez erősített kis csövön keresztül szívta,de ezzel együtt a mellemből is szívta a tejet,ezzel is ugye minél több tejtermelésre ösztönözve a szervezetemet.Cumi zavar sem lépett fel.Szopi után kb. egy órával fejtem,volt,hogy csak öt,tíz milit,de fejtem és ezt kapta pótlásként valamelyik etetés során.Általában egész éjszaka aludt,hajnal öt körül kelt enni,ezalatt én kétszer fejtem,ilyenkor volt,hogy 60-80 ml is lejött,mindez kétszer,ezt szintén elraktam másnapi pótlásra.Tudom,hogy ezt ma kevés anya teszi meg és borzasztó fárasztó volt,de így alig kellett tápszerrel pótolni,sőt,mire jött a hozzátáplálás már elég volt a saját tejem,természetesen úgy,hogy a kiváltott étkezések alkalmával is fejtem és azt kapta pótlásnak.Nagyon büszke vagyok rá,hogy ha rengeteg kínlódás árán is,de a babám 14 hónapos koráig anyatejes volt,majdnem teljes egészében.a szopiról saját magát szoktatta le és sajnáltam sokáig,mert nagyon klassz érzés volt ez a fajta közelség.Sok sikert és kitartást kívánok Neked és a babádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!