Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pótlás? Azt hiszem fogy a...

Pótlás? Azt hiszem fogy a tejem. Hogy működik?

Figyelt kérdés
Kislányom megeszik 60ml pépet és még fél órát aktívan szopizik...alig lehet levenni,viszont a végén már ő is csak tépi...nálunk megvárják míg elkezd csökkenni a súlya....addig nem kap pótlást.eszik már főzeléket milumil HA pépet de ezeket nem lehet állandóan adni meg éjjel se....
2012. jan. 19. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős? Mi 5,5 hónaposan kezdtünk hozzátáplálni. A sütőtök, alma, répa, banán stb bejött, de nagyon sokat számít mennyi idős. Nekem azt mondták 6 hó a vízválasztó. Akkor kell elkezdeni hozzátáplálni. De ha fiatalabb, akkor a sűrűbb szoptatás, két mellből a legjobb tanácsom. Nekem az jött be.
2012. jan. 20. 16:13
 2/7 A kérdező kommentje:
4 hónapos múlt 10.-én.mos helyettesítés volta gyerekorvosnál és írt fel tápszert amit este kell neki adni hogy legalább éjjel ne kelljen 2 óránként kelni.... (bevált este 10-től negyed4ig aludta drágám)az a baj h csak a jobb mellembe van tej...:(
2012. jan. 21. 11:30
 3/7 xStefix ***** válasza:

Hát sajnos nem kellett volna még elkezdeni hozzátáplálni, akkor se, ha muszáj lenne a tápszer. 6 hós korig anyatej és/vagy tápszer, más szilárd csak kifejezetten indokolt esetben. (Utóbbiról nem írtál, de valószínűleg nincs is.)

Szoptass, amennyit csak tudsz/enged a babád, minél gyakrabban, különben valószínűleg elég hamar el fog így apadni a tejed. Ha ez önmagában nem elég, akkor pedig donor női tej vagy tápszer.

Pép és főzelék ilyenkor is csak 6 hónapos kortól javasolt. (És azért, mert a tápszer /tehéntej/ már alapból megterheli az emésztőrendszert - ha erre ráetetünk még más szilárd étellel is, az kvázi "dupla pofon" az egyébként is még éretlen szervezetnek.)

2012. jan. 21. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem végig tápszeres volt a kisfiam és a dokinéni tanácsára 4 hósan kezdtöük el a hozzátáplálást. Alma, banán, stb. 5 hós korában kapott először zöldséget (sütőtököt +krumplit, répát) aztán szép sorban a többit...

Soha nem volt baj az étkezésekkel. Nem puffadt a pocija, tudott kakilni.

Éjjel szerintem adjál nyugodtan tápszert ahogy a doki néni is mondta. Én még nappal is adtam az étkezések között amik nem voltak még kiváltva. Gyümit kapott tízóraira, ebédre tápszert, majd ha már kiváltottuk az uzsit, utána az ebédet és így tovább..

Pótold csak tápszerrel, nem lesz semmi gond.

2012. jan. 21. 20:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát most már azért jobb így az alvás is meg a doki néni mondta h kezdjük el a hozzátáplálást mert nem biztos de sok babánál van az h kap tápszert és utána nem fogadja el a cicit mert a cumisüvegből könnyen jön a ciciér meg meg kell dolgozni!
2012. jan. 22. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:

utolsó vok:

Nekem 4 hetes korától kapott tápszert pótlásként, és közben még cicizett is, nem volt gond , de persze ez nem minden gyereknél egyforma.

2012. jan. 22. 13:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Nálunk sincs semmi baj e téren csak ezért nem akarták a tápszert.de amúgy igen minden baba más.reméélem nem apad el a tejem mert igazából nem szeretnék ennél több tápszert adni neki...:(
2012. jan. 23. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!