SOS 38,5 fokos lázam van, vegyek be algopyrint, vagy szoptassak lázasan?
Algopyrint nyugodtan bevehetsz, hogy jobban legyél. Ettől függetlenül nyugodtan szoptathatsz, de Neked fontos, hogy ne szenvedj. Ha nem szoptatnál, nyilván bevennél.
Jobbulást!
Ha úgy érzed, mindenképp kell gyógyszer, akkor nyugodtan vegyél be, de a mennyiségre azért ügyelj.
És pláne szoptass lázasan! Ha valamilyen fertőzésed van, akkor meg pláne, mert a baba közben már kapja is az ellenanyagokat.
Ha pedig tejpangás, mellgyulladás miatt van lázad, akkor ezeken túl szoptass és/vagy fejj, amennyit csak lehet, hogy elmúljon az elzáródás.
Én úgy tudom szoptatás alatt csak a paracetamol tartalmú lázcsillapítók javallottak pl.: Panadol, Ben-u-ron, Rubophen stb.
:)
Ibuprofent is szabad, sőt, a szopis szakemberek szerint ez kicsivel jobb és biztonságosabb is.
(szakmai tanfolyamon tanultuk)
Lázasan NEM SZABAD szoptatni, a lázas tej árthat is a babának (vagy nyugtalan, hasfájós lesz tőle). Fejni mindenképp rendszeresen szükséges, hogy megmaradjon a tejtermelés + ne alakuljon ki mellgyulladás a pangás miatt. Amíg ilyen lázas vagy, addig ne add a babádnak a tejet! Inkább etess pohárból vagy kiskanállal, ha félsz a cumizavartól, bár szerintem ha már nem egy-két hetes babáról van szó, akkor nem okoz különösebb problémát, ha egy-két napig cumisüvegből kap enni (korábban lefejt tejet vagy ha minden kötél szakad, tápszert).
A lázat mindenképp csillapítani kell, Algopyrin nyugodtan szedhető terhesség és szoptatás alatt is (nekem nőgyógyász kifejezetten fel is írta, hogy ha bármi gáz van ebben a vírusos takony időben, akkor legyen kéznél.
Gondoltam, hogy lesz megint egy ilyen válasz. Pedig helytelen sajna. :(
Lázasan szabad, sőt, sok esetben éppen ajánlott is (a termelődő ellenanyagok miatt) szoptatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!