Hogy szoptassak ilyen esetben?
Kicsit béna vagyok, ezért kérem a tanácsotokat. 2 éve született a kisfiam. A mellem nem durrant be, nem keményedett meg, nem éreztem semmi változást, ami arra utalt volna, hogy van tejem. A kisfiam egy szopinál csak 20 milit tudott kiszívni. Bimbóvédőt használtam, mert nem volt mellbimbóm. Ellenben néha elöntött a tej csak úgy magától, de ha fejni kezdtem, megint nem jött semmi. Ittam szoptatós teát, szedtem tejcsináló bogyót. Semmi haszna nem volt. 5 hétig szoptattam, mindíg pótlással.
Pár hét múlva újra szülök. Mit tegyek, hogy elkerüljem a kudarcot, ha ismét ilyen eset áll majd fenn? Tudtok tanácsot adni?
Most vettem új kézi mellszívót, remélem, hasznomra válik majd.
Szia.
Először is ne idegeskedj rajta.Nem mindig érezni,hogy gyűlik a tej a mellben.És ne méregesd a gyerkőcöt csak egy héten egyszer.Bőven elég.Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok nálunk ez nagyon bevállt.Eleinte kevés volt a tejem és ahogy nőtt a picur annál több tejcsi termelődött.Volt olyan hónapunk is amikor 1,5 kg-ot hízott.Pedig az első gyermekemet én sem tudtam szoptatni,akkor még tapasztalatlan voltam.Fejés?hát én nem fejtem.Soha.Most 1 éves a gyerkőcöm és még mindig van tejem,bár a fiam már 3 hónapja nem szopik sajna:(
A melled mérete változott a terhesség alatt?
Amikor szoptattál, azon kívül, hogy nem érezted, hogy szív a baba, a nyelését sem láttad-hallottad?
Ha ezek nem voltak meg vagy csak minimálisan, akkor lehet, hogy érdemes lenne megnézetned a melleidet, van-e elég tejmirigyed. Illetve mindezt elmondani egy szopis tanácsadónak, aki meg tudja állpítani, nincs-e a mirigyekben pl. alulműködés.
Mindez nem ijesztgetés, de időnként megesik, hogy ilyen anatómiai probléma van a háttérben. Ettől függetlenül az igény szerinti szoptatás nagyon fontos, minden "szabályával": a baba sokszor és sokáig legyen mellen, jól kerüljön mellre, igyál és pihenj eleget stb. A bimbóvédőt pedig hanyagolni kellene, legalábbis magadtól és rögtön az elején, mert az pont nehezítheti a hatékony szopást, ha a baba nem elég ügyes hozzá!
kedves xStefix
NEm láttam, nem éreztem, ahogy szív és ahogy nyel. Az első napokban szinte csak és kizárólag mellen volt, mégsem használt. 5 hetes terhesen voltam mellultrahangon egy jó dokinál, elmondtam neki a problémát, nem tudott rá mit mondani (igazából már nem emlékszem, megnézte-e a tejmirigyeket, de mintha rémlene, hogy igen).
Bimbóvédőt muszáj használjak, mert egyáltalán nincs mellbimbóm, nem tudok nélküle szoptatni.
Mindenhol falakba ütközöm, igazából magam sme tudom, mit tehetnék még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!