Mindkét mellből vagy csak az egyikből szoptassak?
A védőnőd, nem akarom megbántani, de oltári hülyeséget terjeszt.
Úgy csináld ahogy eddig, mindkét mellből szoptasd (mindig más legyen a kezdő mell), a fejés is jó. Ha ezeket betartod, akkor mindent megteszel.
enne egyből is, ha dolgozna egy kicsit érte. Valószínű amikor nehezebb,akkor átrakod a másikra. Ez azért baj,mert te hiába fejnél,úgy nem tudod kiüríteni mint ahogy a baba ki tudja szopni. És így a fejéstől nem lesz több.
Próbáld egy mellen hagyni,hadd dolgozzon egy kicsit
Nyugodtan szoptass mindkettőből,akár gyakrabban is mint 3óránként (ez nem törvényszerű,hogy csak 6óránként telik meg)
Hidd el,hogy ha gyakran teszed mellre, be fog állni a kereslet-kínálat.
Nálunk is volt olyan,hogy kevesebbnek éreztem, többször raktam cicire,volt hogy 'lógott' rajta és olyan is hogy fél óránként-óránként cicizett. Beállt,még mindig van tejci,pedig elmúlt 1éves, és nem volt hasfájós sem :)
mindkét gyermekemet két mellről szoptattam, minden rendben volt :)
a kisebbik 26 hónapos koráig így kapta :)
Az adott anya-baba pároson múlik, hogy nekik melyik megoldás a jó. TEljesen mindegy, hogy egy, vagy két mellből szoptatod a babádat, a lényeg, hogy megfelelően fejlődjön, kiegyensúlyozott legyen és neked se okozzon gondot mondjuk a túltelítődés. A két mellből való szoptatásnál figyelni kell, hogy az első mellett minél jobban kiürítse a baba,vagyis a hátsó tejből is kapjon eleget, ne csak az elsőtejet szívja ki mindkét ciciből. Bizonyos időszakokban (pl. este, amikor még kevesebb a tej általában) akár 4-6 mellből is lehet szoptatni a babát, ha ő vevő rá, és még éhesnek látszik. Azaz többször váltasz mellet, mindig talál valamennyi tejet, és ez serkenti legjobban a tejtermelést.
Én egyébként általában 1 mellből szoptattam a gyerekeimet, de voltak időszakok/napszakok, amikor igényelte a másodikat is. Nincsenek kőbe vésett szabályok:)
Egyébként az, hogy 6 óra alatt telik meg a mell, jó nagy h@lyeség, hiszen egy idő után a tej nagy része szoptatás alatt termelődik, és nem közte gyűlik össze.
sok szempontból jobb is a 2 mellből szoptatás:
kevésbé gyullad be és sűrűbb a tejtermelés.
hátránya viszont, hogy nincs "tartalék"
egész nyugodtan szoptass 2 mellből amikor kéri, hogy beálljon a kereslet-kínálat. csak arra figyelj, hogy a hátsó, zsíros tejet is kiigya. pl. első mellen legyen 15 percet, a másikon 10et és tedd vissza az elsőre még 5re. következő szopinál kezdd a másikkal.
ha úgy érzed, több tejre lenne szüksége, akkor fejj minden szopi után, több nap, mire meglódul a tejtermelés.
én is végig 2 mellből szoptattam, mindig jóllakott a babám. tényleg nem igaz, amit a védőnő mondott.
az hogy kevesebbnek érzed a tejed lehet attól is, hogy a kezdeti nyirokcsomó megduzzadás múlt el. ha a babád jóllakik, hízik, kiegyensúlyozott, akkor ne osorozd magad ezzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!