Hogyan szoptassak 10-10 percet mindegyik mellemből, ha kb 6-7 perc után befejezi a szopizást a babám?
Soha nem szoptattam két mellből egyik gyerekemet sem. Ráadásul ők is olyan nagy babák voltak, mint a tiéd, ügyesen szopiztak, pillanatok alatt jóllaktak. Soha ne hallgass szakirodalomra, csak a babádra! Mindent jól csinálsz!
Esetleg olvasgass itt: [link]
Nagyon sokat tudnak a szoptatásról, ha kérdésed van, itt keress választ.
A második válaszolóval egyetértek, legfőképp, hogy a babád hízása maga a tökély.
Amúgy milyen szakirodalom írja a 10 percet, mert ez már eléggé elavult nézet. Kb. anyukám korában volt ez a szabály, amit már felülírtak a kisbabák valódi igényei szerint.
Én két mellből szoptattam, mert soha nem volt elég egyből. Szerintem örülj neki, hogy ilyen ügyesen szopik a babád, és így feltételezhetően elég is a tejed.
A csecsemősök adtak nekem is tanácsot, de a babámnak meg nem az volt az igénye.
Olvasgathatsz a szoptatásról, kérhetsz tanácsot, de csak egy dologra figyelj: a babád jelzéseire.
3 hetesen már nálunk is így ment, 5 perc alatt letudta, én úgy tudtam ez így normális.
Később (olyan 2-3 hósan) van már megint az hogy élvezik a cumizást is, és akkor is maradnak még ha már jóllaktak. Legalábbis az enyémek így voltak-vannak vele :) De ekkor is elég általában egy cici, kivéve ha növekedési ugrás van, és kéri mindkettőt.
Erről a 10 percről nem is hallottam 2 gyerek után...
A 10-10 percre akkor lehet szükség, amikor még nem indul be a tej rendesen, illetve azt a célt szolgálja, hogy a baba elég időt legyen mellen és a hátsótejhez is hozzájusson. De valóban, ez még a régi javaslat (és némileg problémás is); az új már az igény szerinti.
Ha nektek úgy jó, ahogy csináljátok, akkor az a lényeg. :)
A 2 melles szoptatás majd később jöhet újra elő: fejlődési ugrásnál, nagyobb étkű babánál (és kevesebb tejű mamánál), türelmetlenebb babánál. De akkor se 10-10 perc a mérce, hanem a baba jelzése. Ha elengedi az elsőt, akkor jöhet a másik, ha kéri. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!