Szoptatás+tápszer pótlás működhet hosszútávon is?
Nálunk működött.
5 napos korától kapott pótlást (délután és este nálunk is), 11 hós koráig szopizott.
Ahogy erősebb lett, jobban szopott, volt olyan napunk, hogy csak 40 ml pótlás kellett 24 óra alatt. Nagyon macerás, bárhová mentünk vittük a fél házat, de abból a szempontból örülök neki, hogy 11 hósan teljesen magától hagyta el a fiam a szopit, én még 1-2 hónapis simán csináltam volna.
Ha csak egy mellből szoptatod egyszerre, az pont azt jelenti, hogy órákig nem éri inger a melleidet. Minden szoptatásnál mindkét mellre tedd rá, ez gyarapítani fogja a tejet, lehet, hogy elhagyhatod az estit is.
Még nagyon pici a babád, "a kocka még nincs elvetve".
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót a www.lll.hu oldalról, ő majd részletesen elmondja, mit hogy csinálj, néhány nap alatt megnövelhető a tejmennyiség, csak nem mindegy, mikor, hogyan és mennyit szoptatsz.
Ha szívügyed, akkor próbáld meg!
Második babám. A "nagy" lányomat két éves koráig szoptattam, úgyhogy van némi fogalmam a szoptatásról, meg az estleges tejszaporításról(sosem sikerült semmivel). A "nagy" viszont kb. óránként fél órát "csüngött" rajtam. Éjjel-nappal,szó szerint, 7-8 hónapos koráig. Ő nem fogadott el semmit(se tápszer, se víz, se tea) semmilyen formában. Nyilván éhen nem haldoklott, mert akkor megette volna a tápszert, de tele sosem sikerült tömni a pociját. Ez is elég fárasztó tud lenni(soha 1 órára nem tudtam még az apjával sem hagyni), ráadásul most a kicsivel nem is tehetem meg, mivel ott a "nagyobb" gyerek (3 éves), vele is kell foglalkoznom. Én ezt még egyszer nem is akartam végigcsinálni. Imádok szoptatni stb. de mikor már egész éjjel a mellen alvó gyerek mellett, sajgó háttal hulla az ember akkor nem ennyire lelkes.
Ezért most 1-1 órát hagyom szopni és ha nem elég neki, akkor kapja a pótlást.
bocsánat, nem okoskodásként, de miért hagyod akár 1 órát is cicizni? mikor csak cicizett az enyém, max. 20-25 perc volt, és jóllakott. Szóval oké, hogy kell a szoptatás a tej termelődéséhez....de egy óra nagyon sok- szerintem! Nem mered kevesebb ideig?
Nagyon fárasztó tud lenni, főleg ha ott egy másik (nagyobb) gyerek is. Tudom, mert nekem is kb. ekkora korkülönbség van a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!