Anyatej után mennyi teljen el tápszer vagy babatej adásához, hogy ne vesszen kárba az anyatej jótékony hatása?
Bár nem tudom, hogy úgy tényleg elvész -e, de sok helyen olvasom, hogy a tápszer lemossa a bélfalról..., stb.
Nekem már 1 éves a babám.
Nem kell mindent elhinni!
Semmit nem mos le a bélfalról, mert a gyomorból 2-3 óra míg felszívódik a kis bélrendszerben. Addig éhezzen, ha éhes?:S
Szopi után rögtön lehet adni pótlásnak, ha nem elég az anyatejcsi. És nem mos le semmit. A mai tápik 95%-a tartalmaz bifiduszokat is, ezek "felelősek" a jó bélflóra kialakulásáért, elősegítésért.
Nyugodtan szoptasd, amikor ő kéri, ha rendes evés előtt vagy után, akkor úgy. :)
Az időnek illetve a vegyes táplálásnak főleg az első 6 hónapban van nagy jelentősége, amikor az anyatej felépíti és erősíti a bélflórát és az immunrendszert. A hozzátáplálás megkezdése után, ahogy megy az idő, egyre csökken ez a fajta szerep, bár nyilván nem hanyagolható el, amíg anyatejet kap. De ahogy már mást is eszik, úgy a szervezete fokozatosan hozzáidomul a "váltakozó" ételekhez, italokhoz, úgyhogy többet nem kell emiatt aggódni.
Azon egyébként nagyot néztem, hogy a bifiduszok kamuk és hogy az anyatej nem építi a bélflórát..
Áh, nagyon köszönöm.
Mindenkinek köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!