Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás és tápszer együtt?

Szoptatás és tápszer együtt?

Figyelt kérdés

Sajnos kevés a tejem emiatt pótlásra szorul a pici fiam.

Arra lennék kíváncsi, hogy aki ezzel a gonddal küzdött, hogy oldotta meg a pótlást?

Minden szopinál adott tápszert is, vagy egyik evés tápszer, másik szopi?

Esetleg aki úgy csinálta, hogy szoptatott reggel, és este a többit étkezést csak tápszerrel pótolta annak bevált?

2012. febr. 11. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Pótolni szopik után szoktak, hogy ne apadjon az a kicsi el, ami még van.

Azt nem írtad le, hogy miből gondolod, hogy kevés a tejed. Ha a baba nem fejlődik megfelelően, akkor minden szopi után pótolhatsz.

Remélem Stefix is ír majd neked itt a gyakorin. Van egy szuper szoptatási összefoglalója.

2012. febr. 11. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

szia, én ezzel a gonddal küzdöttem, nagyon keserves és nehéz volt, remélem neked könnyebb lesz. 2,5 hós korától kellett pótolnom, eleinte cumisüvegből adtam, mivel a drágalátos gyerekorvos azt mondta, nyugodtan, nem lesz cumizavaros. Minden szopi után pótoltam, amennyit kért annyival, 2,5-3 óránként, idővel egyre többet kellett pótolnom, de kb fele-fele arányra állt be a dolog egészen a hozzátáplálásig, 6 hós koráig. De kb már az első hét után "cumizavaros" lett, ordított ha a mellemre akartam tenni. Nagyon megijedtem, sírtam, aztán vettem egy Medela SNS szoptanít-ot, azzal kezdtem el adni neki a pótlást onnantól, a következő 2-2,5 hónapban. Annyira rettegtem, hogy teljesen abba fogja hagyni a szopást és hogy el fog menni a maradék tejem, hogy azt a célt tűztem ki, hogy legalább 6 hónapos koráig tudjam szoptatni. Kb 5 hós korában ráunt a szoptanítra, már nem tudtam vele etetni, mert egyre élénkebb volt, és nem lehetett átverni a csövekkel. Ekkor újra jött a cumisüveg (pohár nem vált be, mert iszonyat macera volt, gyerek félrenyelt, tápi kifolyt...). A cumira való visszatéréssel egyidőben kibéreltem a Medela kórházi gépét, ami két fázisú, és egyszerre két mellen lehet használni, és nagyon de nagyon jól szaporítja a tejet. (persze egészen idáig is fejtem állandóan, és állandóan szoptattam is, a tejem mégse lett több) A kórházi medela gép viszont szuper volt, sokat használtam, míg végül eljött a 6. hónap, amikor is megnyugodtam, hogy elértem legalább ezt a minimális célt, a gyerek még mindig kapja a tejet. Ekkor visszavittem a gépet, és úgy döntöttem, nem is fejek tovább, mert elegem volt belőle.

A történet vége annyi, hogy a babám 10,5 hós, még mindig napi 3-4x szopik, nem tudom mennyit, de szokott bukni még mindig szopi után, persze nem elég, tehát utána megy a tápi, vagy az ebéd, vagy az uzsi, de a lényeg, hogy nagyon nagy kedvvel, szereti, mondom neki hogy "cici hammm" és ráveti magát, közben nevet, imádom! És köszönöm neki, hogy velem együtt kitartott :)

Bármilyen módszert is választasz a lényeg, hogy figyeld a babát, hogy mi válik be pohár, vagy cumi, és szoptasd olyan gyakran akár 2 óránként ha akarja, és utána fejjél.

2012. febr. 12. 01:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Mikor hazajöttünk a kórházból minden rendben ment szopizott, aludt, folyt a tejem is rendesen, aztán két hetes korában egyik napról a másikra nyugtalan lett, órákat szopizott nem aludt csak nyüszögött, valamint azt vettem észre hogy az én mellem sem telítődik meg, nem feszül egyáltalán alig jön belőle a tej. Ennek ellenére arra gondoltam hogy fáj a pocija, aztán anyu mondta hogy lehet éhes és azért olyan nyugtalan, ezután gyorsan orvos, tápszerfelíratás. Az első adag tápszert 60 ml pillanatok alatt kihúzta a cumisüvegből annak ellenére, hogy előtte vagy két óráig küzdöttünk a szopizással. Hát ebből gondolom, hogy nem elég a tejem vagy nem elég tápláló neki. Nagyon sajnálom hogy nem tudok neki csak anyatejet adni de éhezni sem hagyhatom.
2012. febr. 12. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Valahogy én is így vagyok , mint Te.

Még megpróbálhatnád a tejserkentő teát vagy homeós bogyót, én még azt szedegetem, hátha ....le vagyok törve, mint a bili füle. Reggel szopizott úgy 60-at, kénytelen voltam adni neki tápit ...

De ami a lényeg: sose válts ki étkezést tápival! Amennyi van, azt szopizza ki, aztán pótold. Ha kihagyásokkal szoptatsz egy idő után a cicid is "ellustul", és tényleg elapad.

2012. febr. 12. 13:18
 5/8 A kérdező kommentje:
A te babád milyen tápszert kap, és mennyi idős? Most lefejtem kemény 30 ml a két mellemből azt majd oda adom neki. Ja és én is bili füle hangulatban vagyok, jó lenne már túl lenni ezen az időszakon.
2012. febr. 12. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:

3,5 hós, Beba pro start HA vagy mi a szösz a neve.

Nagyon akarom szoptatni, és nem értem mi ez, hogyha tényleg ráteszem mindig, a tejem miért nem növekszik?

Mondjuk fejlődési ugrása is lehet, mert 2 óránéként is megéhezik, de lelkileg jobb érzés, hogy ciciztetem. Persze, ahogy írod Te is, éhezni és se akarom hagyni, neki a 60 ml már kevés, simán bírja a 150ml-t is.... Hát ez van. Most szoptatom-pótolom.

2012. febr. 12. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyébként fel a fejjel, mert ha tényleg beleadsz mindent és szoptatni akarod , sikerülhet.

Én cumisüvegből adom neki oda tápit ,de erőltetem előtte nagyon a szopit, ameddig lehet, rajtatartom, szívjon ki , amennyit csak lehet.

De tényleg ne válts ki érkezéseket tápival, mert nagy a kísértés, aztán ott tartasz, hogy "jajjj , hát nem is szopik/eszik eleget ez a gyerek, éhezik, jajj gyorsan a tápit!". És akkor a lelki dolgok miatt is apadni kezd a tejcsi.

Szóval azt a keveset is add oda neki, ha 30 ,akkor annyi, és ha lehet ne fejd hanem ciciből egye, mert a bbba mindig többet tud kiszívni, mint a legszuperebb mellszívókészülék!:)

2012. febr. 12. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok, ugyanez volt nálunk is, mint nálatok, eleinte elég volt, de pár hét után már nyugtalan volt, állandóan ciciztettem, mégse aludt rendesen, 2 hós korában azt mondták, sovány :( pedig a tejem folyt mindenfelé sokszor, mégse volt elég, nem termelődött elég mennyiség elég gyakran, kevés volt neki. Itt sokan okoskodnak mindig, hogy így szaporítani, úgy szaporítani, nekem semmi nem segített, ettem, ittam, tea, bogyó, moremilk, karamalz, gyakori szoptatás, fejés, stb, semmi!

A két mellen történő két fázisú fejés a medela kórházi géppel, az igen! De attól se lettem egy anyatejleadó... csak több lett, annyit láttam...

És én is Beba-t adtam neki, a mai napig azt adom, csak most már a 2-es éjszakait, és a sima 2-est. Most vettem először 3-ast, az a 10 hósoknak van.

Egyébként az én babám nagyon kis ügyetlen volt a szopizásban pici korában, de idővel egyre ügyesebb lett, de jó pár hónap eltelt mire először éreztem, hogy tényleg rendesen szív is, és nem csak nyammog.

Szóval a ti babáitok is fognak még ügyesedni! Kitartás!

2012. febr. 13. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!