Szoptatas cicibol vagy tapszer?
2 hetes a fiam, es kinlodunk a szoptatassal, nagyon nem tud es este k kell hgy potoljuk tapszerrel, de kozben le isfejem a cicibol, mert nap kozben elaszik raja es fogalmam sincs mennyit szopik belole.
Ti meddig tudtatok szoptatni cicibol, es mikotertetek at a tapszerre, ciciparti vagyok, d engayon sokat sirok mivel kinlodok allandoan.
Szerintunk nem eleg neki a tej amit lesziv mellbol, mert ejjel tapszerbol 80 ml lemegy, s mellbol 30 ml tudok leszivni csak.
Mit csinaljak ugy szeretnem ha cicibol szopizna mert ez a legjobb neki.
Segitseg.
Próbáld meg túlélni az első pár hetet.
Ilyenkor indul be igazán a tejtermelés. Ha már az első hetekben pótolsz, akkor nagyobb eséllyel lesz kevés a tejed.
A tápszer sem az ördögtől való és nem is vagyok ellenzője, még mielőtt valaki azt hinni.
Viszont nekem 3 héttel szülés után lett igazán tejem. S mivel én is szenvedtem és ideges voltam, ezért én is egyből tápszert akartam a babámnak adni.
Nehéz az első időszak, de adj egy kis időd a babádnak és magadnak is. Neki meg kell tanulnia ügyesen szopiznia, neked pedig meg kell várnod, amíg a tejtermelés normalizálódik.
Ha babád nem fejlődne rendesen, akkor persze érdemes tápszerrel pótolni, de szerintem még várj. A lényeg, hogy mennyi a havi hízása. Ha az anyatejtől is jól hízik, nincs okod pótolni. Csak várd ki.
Én 4 hónapig szoptattam kizárólagosan, utána kapott pótlást a lányom. Ennek oka az volt, hogy elkezdett fogyni, és aztán még kórházban is voltam vele. Az idegeskedés nem tett jót a tejtermelésnek, plusz azt akartam hogy hízzon, így kapott tápszert. De mellette még 8 hónapig szoptattam is.
Ne add fel, még csak 2 hetes, adj időd magadnak, hogy belerázódjatok! Pár hét múlva jobb lesz, én csak biztatni tudlak!
Lehet ezért majd lepontoznak az "ősanyák". 3 hetes korától pótolni kellett a kisfiamnak tápszerrel az anyatejet, mert ha a világ összes szoptatós teáját, és csodakütyüket beszedtem, sem lett tejem.
Ittam napi 3 liter folyadékot, köménymaglevest ettem, alkoholmentes sört is ittam (pedig a sör szagától is hányaingerem van annyira utálom) Laktoherb teát ittam, tejszaporító kapszulákat szedtem és semmi sem használt!
Már megőrültem,hogy nincs tejem, ezért én lemondtam róla...
Szép, egészséges a kisfiam, nem volt gond soha a tápszerrel. Ja, és a pótlást ugye cumisüvegből kapta, mégsem lett cumizavaros. Reggel, délben cici, este,éjjel tápszer.
Inkább ez, minthogy legyen egy idegbeteg anyuka, meg egy sírós baba aki éhes..!!
Ha nagyon nem megy, akkor valóban jöhet a tápszer. De azért, mert sajnos nem jön össze mindenkinek, még adj magadnak egy esélyt. Hátha.
Sem ősanya, sem tápszer-ellenes nem vagyok. Csak talán 1-2 hét és jobban beindul a tejed. Egy próbát megér, hidd el.
Először is szoptass igény szerint! Ha a baba igényli, akár óránként, félóránként. HAgyd, hogy elaludjon, ha álmos ÉS 5-6 pisis pelenkája megvan egy nap (akkor tuti elég a tejed).
Tedd el a cumisüveget, ha pótolni kell, azt csakis szopi után, pohárból, fecskendőből tedd, de van egy SNS (szoptanít) nevű készülék, ami - ha meg tudjátok fizetni - pont nektek való. A medela gyártja.
Pont az éjjeli szopi a legfontotsabb, hiszen az állítja be a tejtermelést hosszú távon, így ha akkor van tejed, szoptass, ne tápszerezz, mert így elapadhat a tejed.
A legfontosabb a nyugalom, az, hogy mennyi tejed van és mennyit tudsz fejni, egyáltalán nem függ össze! NEkem pl soha nem indult be fejére a reflexem, 5 miliket szívtam le, de 2 deciket szopizott ugyanakkor, erre nem szabad alapozni.
A www.lll.hu címen kérhetsz szakszerű segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!