Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatas cicibol vagy tapszer?

Szoptatas cicibol vagy tapszer?

Figyelt kérdés

2 hetes a fiam, es kinlodunk a szoptatassal, nagyon nem tud es este k kell hgy potoljuk tapszerrel, de kozben le isfejem a cicibol, mert nap kozben elaszik raja es fogalmam sincs mennyit szopik belole.

Ti meddig tudtatok szoptatni cicibol, es mikotertetek at a tapszerre, ciciparti vagyok, d engayon sokat sirok mivel kinlodok allandoan.

Szerintunk nem eleg neki a tej amit lesziv mellbol, mert ejjel tapszerbol 80 ml lemegy, s mellbol 30 ml tudok leszivni csak.

Mit csinaljak ugy szeretnem ha cicibol szopizna mert ez a legjobb neki.

Segitseg.

2012. febr. 9. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
2 hetes, nagyon kicsi. Nem kell még neki a tápszer, tegyétek el a cumisüveget. Attól, hogy te csak 30ml-t tudsz fejni, a gyerek sokkal többet tud kiszívni. Mivel a cumisüvegből gyorsabban és könnyebben jön, így nem fog a melleddel szórakozni, ezért írtam, hogy tedd el az üveget, neki nem kell még. Igyál sok folyadékot, ne stresszelj.
2012. febr. 9. 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg túlélni az első pár hetet.

Ilyenkor indul be igazán a tejtermelés. Ha már az első hetekben pótolsz, akkor nagyobb eséllyel lesz kevés a tejed.

A tápszer sem az ördögtől való és nem is vagyok ellenzője, még mielőtt valaki azt hinni.

Viszont nekem 3 héttel szülés után lett igazán tejem. S mivel én is szenvedtem és ideges voltam, ezért én is egyből tápszert akartam a babámnak adni.

Nehéz az első időszak, de adj egy kis időd a babádnak és magadnak is. Neki meg kell tanulnia ügyesen szopiznia, neked pedig meg kell várnod, amíg a tejtermelés normalizálódik.

Ha babád nem fejlődne rendesen, akkor persze érdemes tápszerrel pótolni, de szerintem még várj. A lényeg, hogy mennyi a havi hízása. Ha az anyatejtől is jól hízik, nincs okod pótolni. Csak várd ki.

Én 4 hónapig szoptattam kizárólagosan, utána kapott pótlást a lányom. Ennek oka az volt, hogy elkezdett fogyni, és aztán még kórházban is voltam vele. Az idegeskedés nem tett jót a tejtermelésnek, plusz azt akartam hogy hízzon, így kapott tápszert. De mellette még 8 hónapig szoptattam is.

Ne add fel, még csak 2 hetes, adj időd magadnak, hogy belerázódjatok! Pár hét múlva jobb lesz, én csak biztatni tudlak!

2012. febr. 9. 16:53
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót. LLL.hu Rákosi Dóra nekem sokat segített. 9 hónapja szpotatok. egy korty tápszert sem kapott a babám.
2012. febr. 9. 17:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet ezért majd lepontoznak az "ősanyák". 3 hetes korától pótolni kellett a kisfiamnak tápszerrel az anyatejet, mert ha a világ összes szoptatós teáját, és csodakütyüket beszedtem, sem lett tejem.

Ittam napi 3 liter folyadékot, köménymaglevest ettem, alkoholmentes sört is ittam (pedig a sör szagától is hányaingerem van annyira utálom) Laktoherb teát ittam, tejszaporító kapszulákat szedtem és semmi sem használt!

Már megőrültem,hogy nincs tejem, ezért én lemondtam róla...

Szép, egészséges a kisfiam, nem volt gond soha a tápszerrel. Ja, és a pótlást ugye cumisüvegből kapta, mégsem lett cumizavaros. Reggel, délben cici, este,éjjel tápszer.

Inkább ez, minthogy legyen egy idegbeteg anyuka, meg egy sírós baba aki éhes..!!

2012. febr. 9. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon nem megy, akkor valóban jöhet a tápszer. De azért, mert sajnos nem jön össze mindenkinek, még adj magadnak egy esélyt. Hátha.

Sem ősanya, sem tápszer-ellenes nem vagyok. Csak talán 1-2 hét és jobban beindul a tejed. Egy próbát megér, hidd el.

2012. febr. 10. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Először is szoptass igény szerint! Ha a baba igényli, akár óránként, félóránként. HAgyd, hogy elaludjon, ha álmos ÉS 5-6 pisis pelenkája megvan egy nap (akkor tuti elég a tejed).

Tedd el a cumisüveget, ha pótolni kell, azt csakis szopi után, pohárból, fecskendőből tedd, de van egy SNS (szoptanít) nevű készülék, ami - ha meg tudjátok fizetni - pont nektek való. A medela gyártja.

Pont az éjjeli szopi a legfontotsabb, hiszen az állítja be a tejtermelést hosszú távon, így ha akkor van tejed, szoptass, ne tápszerezz, mert így elapadhat a tejed.

A legfontosabb a nyugalom, az, hogy mennyi tejed van és mennyit tudsz fejni, egyáltalán nem függ össze! NEkem pl soha nem indult be fejére a reflexem, 5 miliket szívtam le, de 2 deciket szopizott ugyanakkor, erre nem szabad alapozni.

A www.lll.hu címen kérhetsz szakszerű segítséget!

2012. febr. 12. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!